Sport

Madrid, raiul romanilor în tenis!

Ziarul de Vrancea
8 mai 2016 757 vizualizări
Simona Halep a caştigat turneul WTA din capitala Spaniei, iar Horia Tecău s-a impus la dublu, într-o finală cu Florin Mergea

Simona Halep, ocupanta locului şapte în clasamentul WTA, a caştigat, sambătă, scor 6-2, 6-4, meciul jucat în finala turneului WTA de la Madrid cu Dominika Cibulkova (Slovacia, 38 WTA) şi a caştigat primul trofeu din acest an şi al 12-lea al carierei. Partida a arătat o Simona Halep. Primul set a fost dominat categorict de Simona, care a început bine şi a caştigat pe serviciul adversarei. Simona Halep a reuşit încă un break, la 4-1, pentru ca în final, romanca de 24 de ani şi-a adjudecate setul cu 6-2. Actul secund a fost mai echilibrat, chiar dacă Simona a reuşit, din nou, break-ul în debut. Din acel moment, niciuna dintre jucătoare n-a mai reuşit să caştige contra serviciului. S-a mers cap la cap, iar Simona s-a văzut nevoită să servească pentru a caştiga trofeul. În cele din urmă, Halep a caştigat cu 6-4 ultimul punct fiind realizat dintr-un as. Meciul a durat 81 de minute, în care Simona a bătut trei aşi (faţă de unul singur al Cibulkovei) şi a făcut trei duble greşeli. Ambele jucătoare au avut procentaje bune la primul serviciu    , iar Simona a avut avantaj clar la puncte caştigătoare (56-44 %). Turneul WTA de la Madrid este dotat cu premii totale în valoare de 4.771.360 de euro. Simona Halep a bifat o finală la Madrid, în 2014, pierdută în faţa Mariei Şarapova. Anul trecut a fost eliminată în primul tur, astfel încat romanca a recuperat 1000 de puncte în clasament şi a trecut pe locul V în clasament, începand de astăzi, depăşindu-le pe Petra Kvitova şi Viktoria Azarenka. Ea va urca pe locul VI 6 în clasamentul Road to Singapore, clasament ce stabileşte sportivele calificate la Turneul
Simona a recunoscut cinstit, la finalul meciului că nu se aştepta să ajungă în finală după parcursul avut în 2016.  "Nu mă aşteptam înainte de a ajunge aici că voi caştiga titlul, dar după prima săptămană de antrenamente cu Darren, după multe ore petrecute pe teren, am simţit că am şansa mea. Zi după zi am jucat tot mai bine, iar asta m-a ajutat să cresc din punct de vedere mental, să am mai multă încredere. M-am simţit grozav. Nici vorbă de accidentare sau aşa ceva, totul a fost OK. De asta poate am putut caştiga aproape toate meciurile în două seturi ( în afara partidei din sferturi cu Irina Begu n.r.)” a precizat Simona Halep., care consideră că  ''e normal ca jucătoarele clasate în top 20 sau top 30 să vrea să bată jucătoarele din top 10''. ''Am fost în poziţia aceasta şi cunosc sentimentul. Dar, acum sunt obişnuit cu el. Nu-mi pasă cu cine joc, nu mă mai gandesc la clasament'', a adăugat Simona Halep.
Adversara Simonei, Dominika Cibulkova a recunoscut la finalul meciului că romanca nu i-a dat nicio şansă şi a spus că ar fi putut caştiga meciul doar dacă ar fi jucat ceva mai agresiv. ''Nu am dorit să mă grăbesc prea tare. Asta trebuie să faci cand te baţi cu jucătoare precum Radwanska sau Halep. Nu te poţi grăbi. Dar tot trebuie să joc agresiv. Nu e uşor să echilibrezi aceste lucruri. Aş schimba ceva din ce am jucat în finală, aş juca mai agresiv de la început. Dar ea a jucat foarte bine, nu eu am jucat rău, aşa că nu am regrete' '' a spus Cibulkova la finalul meciului.. Sportiva din Slovacia regretă că nu a mai putut face acelaşi meci bun în faţa Simonei Halep precum cel de la Australian Open din 2014, cand a caştigat în două seturi: 6-3, 6-0. “Simona este genul de jucătoare care trimite multe mingi înapoi. Am jucat mai bine în setul al doilea, am fost mai agresivă, am încercat multe lovituri şi nu doar în cros. Ar fi trebuit să fac asta de la mijlocul primului set. Am început un pic cam tarziu, dar apoi am simţit că sunt o jucătoare mai bună. însă ea a obţinut mereu puncte uşoare din partea mea şi eu nu am primit nimic de la ea. Aceasta a fost diferenţa'' a mai spus Dominika Cibulkova

Finală romanească la dublu

Horia Tecău şi Florin Mergea nu au mai jucat împreună în turneul de la Madrid, însă s-au calificat ambii în finală, cu partenerii lor obişnuiţi. Horia şi olandezul Jean-Julien Rojer, au trecut de principalii favoriţi ai turneului, francezii Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut, în două seturi 6-2 şi 7-6, într-o oră şi 13 minute. În cealaltă semifinală, Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna s-au calificat mult mai greu, după un super-tiebreak infernal, în faţa perechii Ivan Dodig / Marcelo Melo, scor 7-5, 6-7, 12-10, într-o oră şi 45 de minute. În actul decisiv perechea croato-braziliană a condus cu 6-3 dar Horia şi Rohan au reuşit să termine învingători.
Tecău şi Mergea s-au regăsit, astfel, într-o nouă finală romanească, după cea de la Turneul Campionilor. Este prima finală a anului pentru Horia alături de Jean Julien şi a doua a anului pentru Florin împreună cu Bopanna, după cea pierdută la Sydney. Ca şi în finala de la Londra, cuplul Tecău / Rojer s-a impus în finală cu 6-5, 7-6. Favoriţii numărul trei pe lista capilor de serie au început bine finala de la Madrid şi au reuşit să caştige împotriva serviciului în game-ul al treilea. Horia Tecău şi partenerul său n-au cedat pană la final, adjucandu-şi prima manşă cu scorul de 6-4. Setul secund a fost echilibrat. Toţi cei patru jucători au servit foarte bine, iar manşa s-a decis la tiebreak. Tecău şi Rojer au speculat mult mai bine erorile neforţate comise de adversari şi s-au impus cu 7-5, aceasta fiind cea de-a cincea victorie pentru foştii lideri mondiali, din tot atatea partide disputate cu perechea Mergea/Bopanna.

Urmează Roma!

După succesul de la Mutua Madrid Open, Simona Halep a luat drumul Italiei pentru a participa la turneul pe zgură de la Roma, unde este favorita a şasea, după Serena Williams, Angelique Kerber, Garbiñe Muguruza, Viktoria Azarenka şi Petra Kvitova. Calificată direct în turul II, Simona va juca împotriva învingătoarei dintre germana Sabine Lisicki şi australianca Daria Gavrilova. Monica Niculescu va întalni în primul tur o jucătoare venită din calificări şi în caz de victorie va evolua contra învingătoarei partidei dintre Karolina Pliskova (Cehia) şi Daria Kasatkina (Rusia). Irina Begu se confruntă în primul meci cu Margarita Gasparian (Rusia), iar în caz de victorie se va afla în faţa Viktoriei Azarenka (Belarus). În turneul masculin vor participa, direct din turul II, cuplurile Rojer / Tecău şi Bopanna / Mergea.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.