Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bogdan Stoica, învingător în Germania

Ziarul de Vrancea
8 mai 2016 736 vizualizări
Bogdan Stoica a caştigat confruntarea din Germania împotriva lui James Philips

Romanul a reuşit victoria, prin KO, în repriza a doua a galei care s-a desfăşurat în Germania. Romanul a obţinut astfel titlul de campion mondial în Showdown Fight Night 2, la GBG Halle Mannheim. “Sunt fericit. Am muncit enorm pentru acest titlu şi am reprezentat Romania cu mandrie. Aduc din nou titlul mondial acasă. De zilele viitoare ma întorc în sală pentru că urmează şi alte meciuri importante în urmatoarele luni.” a declarat luptătorul roman. Bogdan Stoica ( 26 de ani) are în palmares 46 de victorii şi doar 8 înfrangeri, fiind faimos pentru loviturile cu genunchii de tip „flying knee” care l-au făcut să fie unul dintre favoriţii pasionaţilor acestui sport.

Încă un mărşăluitor roman la JO

Atletul roman Narcis Mihăilă şi-a îndeplinit baremul de calificare în proba de 50 km marş pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro după ce a reuşit să termine distanţa, la Cupa Mondialăce se desfăşoară la Roma, în 4 ore, 3 minute şi 42 de secunde. Timpul necesar pentru calificarea la Jocurile Olimpice era de 4 ore şi 6 minute. La Roma, Mihăilă s-a clasat pe locul 21, fiind singurul roman care a şi terminat cursa şi este al doilea sportiv din Romania care va participa la proba de 50 de kilometri marş de la Rio, după Marius Cocioran.  Doar 29 de sportivi din cei 67 înscrişi au reuşit să termine proba, caştigată de italianul Alex Schwazer, cu timpul de 3 ore şi 39 de minute. Interesant este că Schwazer revine în atletism după o suspendare pentru dopaj de 45 de luni

Un caz Ekeng în Brazilia

Bernardo Ribeiro (26 de ani), un mijlocaş brazilian legitimat la Atletico Friburguense, în ţara natală, a decedat, sambătă, după ce s-a prăbuşit pe gazon în timpul unei partide amicale. La fel ca şi în cazul lui Patrick Ekeng, mijlocaşul brazilian în varstă de 26 de ani a fost transportat la spital de către medicii prezenţi la stadion, dar, în ciuda eforturilor, Bernardo Ribeiro s-a stins din viaţă la spital. Sursa citată mai scrie că medicii care au încercat să-i salveze viaţa brazilianului au indicat faptul că acesta ar fi avut probleme cu inima. Ribeiro petrecut 12 ani la brazilienii de la Flamengo, club la care şi-a făcut junioratul, dar debutul oficial la seniori l-a avut in Albania, la Skenderbeu. Apoi a ajuns în Australia, la Newcastle Jets, în Finlanda, la IFK Mariehamn, după care a revenit în Brazilia, la Inter de Lages.

Gimnastele, învinse în Spania

Fără Larisa Iordache, aflată în refacere, şi Cătălina Ponor, care urmează un program special de pregătire în perspectiva Campionatelor Europene de la Berna (1-5 iunie), echipa feminină de gimnastică artistică a Romaniei a întalnit la Alcorcon formaţia Spaniei, victoria revenind gazdelor, cu scorul de 166,65-164,05 puncte. Selecţionata senioarelor romance a fost alcătuită pentru acest bilateral din Maria Holbură (locul 3 la individual compus, cu 54,60, după spaniolele Ana Perez — 56,66 şi Claudia Colon — 55,75), Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Denisa Stanciu, Anda Butuc şi Andreea Ciurusniuc.  În schimb, în confruntarea junioarelor, echipa Romaniei (Carmen Glăvan, Laura Iacob, Roberta Pleşa, Beatrice Butunoi şi Ariadna Stanciu) a obţinut victoria în faţa selecţionatei Spaniei, cu 159,95-156,25 puncte.

Din nou, Bayern

FC Bayern München, echipa antrenată de Josep Guardiola (45 de ani), a caştigat, sambătă, scor 2-1, partida disputată în deplasare cu Inglostadt, din penultima etapă a campionatului Germaniei şi s-a încoronat, matematic, drept campioană pentru al patrulea sezon consecutiv.  Golurile partidei au fost marcate de atacantul polonez Robert Lewandowski, care a reuşit o "dublă", în minutele 15 şi 32, respectiv Moritz Hartmann, în minutul 42, din lovitură de pedeapsă. După acest rezultat, Bayern s-a distanţat la opt puncte faţă de principala urmăritoare, Borussia Dortmund, care a pierdut, scor 0-1, în deplasare la Frankfurt. Pentru Bayern este al patru titlu caştigat consecutiv şi al treilea cu Pep Guardiola pe bancă. Bavarezii puteau fi matematic campioni încă de acum o etapă, dar a reuşit doar o remiză, scor 1-1, pe teren propriu, cu Borussia Mönchengladbach.

Măţel, campionul Croaţiei

Internaţionalul roman Alexandru Măţel a caştigat, ieri, cel de-al doilea titlu consecutiv de campion al Croaţiei cu Dinamo Zagreb, echipă care a învins, scor 3-0, în deplasare, pe Slaven Belupo, în etapa a 35-a din acest sezon.  Dinamo Zagreb a deschis scorul în minutul 36, prin Pjaca. Sigali şi Hodzic au marcat celelalte două goluri pentru campioana Croaţiei. Alexandru Măţel a fost titular la Dinamo Zagreb şi fost înlocuit în minutul 57 cu Vinko Soldo. Internaţionalul roman, care a ajuns la Dinamo Zagreb în februarie 2015, a marcat două goluri în 30 de partide în toate competiţiile. Cu echipa din Croaţia, Alexandru Măţel mai caştigase un titlul de campion şi o Supercupă.  Cu două etape înainte de finalul campionatului, Dinamo Zagreb are nouă puncte avans faţă de Rijeka, formaţie care are un meci în minus. Pe locul trei se află Hajduk Split.

Middlesbrough a revenit în Premier League

Middlesbrough, fosta adversară a Stelei din semifinalele Cupei UEFA, a obţinut, ieri, promovarea în prima ligă a campionatului englez, după ce a remizat, scor 1-1, pe teren propriu, cu Brighton, şi şi-a asigurat matematic participarea în viitorul sezon de Premier League, dupa şapte ani de absenţă. Un punct le-a fost suficient elevilor antrenaţi de Aitor Karanka pentru a-şi asigura locul doi în clasamentul din eşalonul secund britanic şi, automat, promovarea în prima ligă. Christian Stuani a deschis scorul pentru Middlesbrough în minutul 19, iar Dale Stephens a adus egalarea în minutul 55, fiind eliminat patru minute mai tarziu pentru un fault dur asupra uruguayanului Gaston Ramirez. Middlesbrough evolua în liga secundă din Anglia de şapte sezoane. În 2009, la trei ani de la sezonul european care a marcat istoria clubului din North Yorkshire, atunci cand elimina dramatic Steaua în semifinalele Cupei UEFA,echipa a retrogradat.

Kompany ratează Euro

Vincent Kompany (30 de ani), fundaşul belgian al formaţiei Manchester City, a anunţat, sambătă, prin intermediul unui mesaj postat pe pagina personală de Facebook, că nu va fi disponibil să participe la Campionatul European din Franţa ca urmare a unei accidentări la gambă.  Acesta s-a reaccidentat în manşa retur a semifinalei de Liga Campionilor, disputat împotriva celor de la Real Madrid. Atunci, fundaşul a fost înlocuit, în minutul 33, cu Eliaquim Mangala. Kompany a fost urmărit de o accidentare la gambă tot sezonul, acesta jucand în doar 22 de meciuri din cele 57 disputate de Manchester City în actuala stagiune. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.