Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Larisa nu participă la Europene

Ziarul de Vrancea
4 mai 2016 787 vizualizări
Gimnasta Larisa Iordache nu va participa la Campionatele Europene feminine de gimnastică artistică de la Berna , care vor avea loc în perioada 1-5 iunie, potrivit site-ului Federaţiei Romane de Gimnastică.

Larisa Iordache, cvintuplă campioană europeană, s-a accidentat la mană la începutul lunii martie şi a suferit o intervenţie chirurgicală la Viena care a scos-o din cărţi pentru turneul preolimpic de la Rio de Janeiro. Larisa Iordache a început antrenamentele abia în data de 25 aprilie, iar colectivul tehnic a decis să nu rişte includerea sa în lotul pentru EuropeneLa senioare, Romania va fi reprezentată de Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Anamaria Ocolişan, Maria Holbură şi Dora Vulcan, delegaţia fiind completată de antrenorii Lucian Sandu şi Adela Popa, şeful delegaţiei va fi Adrian Stoica, preşedintele FRG, în timp ce fosta gimnastă Andreea Răducan va îndeplini în premieră funcţia de team manager. 

“Sarazinii” au învins Steaua

Timişoara Saracens, campioana en titre, a învins cu 13-3 (10-3) pe Steaua, într-un meci restanţă contand pentru etapa a IV-a din Cupa Romaniei la rugby, Grupa I valorică, disputat, ieri, pe stadionul ''Gheorghe Răşcanu''. Bănăţenii au dominat partida, reuşind şi un eseu, prin Stephen Shennan, în minutul 19, transformat de Valentin Calafeteanu, restul punctelor, atat pentru gazde cat şi pentru oaspeţi, fiind marcate prin fructificarea unor lovituri de pedeapsă. În sferturile de finală, care vor avea loc pe 7 mai, bănăţenii se vor confrunta cu CSM Olimpia Bucureşti, în timp ce roş-albaştrii vor primi replica celor de la Politehnica Unirea Iaşi.


Niculescu candidează pentru lovitura lunii

Jucătoarea romană de tenis Monica Niculescu a fost nominalizată de site-ul circuitului profesionist feminin (WTA) pentru titlul de cea mai frumoasă lovitură a lunii aprilie.  Niculescu e candidată cu o fază reuşită în meciul cu Petra Kvitova (Cehia), la Stuttgart, la scorul de 3-1 în favoarea romancei. Monica a finalizat un schimb disputat cu o lovitură de backhand în lung de linie. Celelalte jucătoare nominalizate sunt Caroline Garcia (Franţa) la Charleston, italianca Sara Errani, pentru o fază reuşită la Charleston, germancele Angelique Kerber şi Laura Siegemund, pentru lovituri reuşite la Stuttgart. Garcia a fost reţinută în această anchetă, care îşi va decide caştigătoarea în urma voturilor acordate de internauţi pe site-ul WTA, cu o fază reuşită într-un meci cu Irina Begu.


Rednic cere salariu dublu

Acţionarul majoritar al echipei Dinamo Bucureşti, Ionuţ Negoiţă a dezvăluit că antrenorul Mircea Rednic a cerut dublarea salariului actual pentru a continua pe banca echipei din Şoseaua Ştefan Cel Mare. Negoiţă a anunţat că va negocia cu Rednic abia după finalul sezonului. Fanii echipei Dinamo Bucureşti i-au cerut lui Ionuţ Negoiţă, prin intermediul unei scrisori deschise, postată pe site-ul suporterilor, să urgenteze prelungirea înţelegerii cu antrenorul Mircea Rednic, pe care îl consideră principalul responsabil pentru parcursul bun în acest sezon de Liga 1. Răspunsul acţionarului majoritar de la Dinamo nu a întarziat. Negoiţă spune că Mircea Rednic a cerut dublarea salariului. “Eu sunt deschis să negociez, dar avand în vedere că există nişte cereri destul de îndrăzneţe, voi fi mai mult sau mai puţin flexibil în negocieri în funcţie de locul pe care îl vom ocupa la sfarşitul campionatului şi de rezultatul din finala cupei Romaniei”, a declarat acţionarul majoritar al lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă. 

Şumudică îi vrea pe Săpunaru şi Mutu

Marius Şumudică, antrenorul echipei Astra Giurgiu, noua campioană a Romaniei, susţine că îşi doreşte doar patru jucători în campania de transferuri care va urma, iar principala ţintă este fundaşul Cristian Săpunaru, de la Pandurii Targu Jiu. Echipa antrenată de Marius Şumudică pregăteşte strategia pentru preliminariile Ligii Campionilor. Tehnicianul a declarat că este mulţumit de lotul pe care-l are la dispoziţie şi spune că vrea să facă doar patru transferuri. Doi dintre jucători sunt în străinătate şi există deja negocieri. Ceilalţi doi sunt din Liga 1, unul fiind Cristi Săpunaru. Şumudică susţine că a discutat cu fundaşul Pandurilor, care va deveni liber în vară, dar acesta este tentat să rămană la Targu Jiu, dacă Edi Iordănescu nu va pleca. Deşi nu i-a pronunţat numele, celălalt jucător din Liga 1 ar putea fi Adrian Mutu, despre care şumudică a declarat că şi-l doreşte foarte mult:

Bogdan Stoica luptă la Mannheim

Luptătorul roman Bogdan Stoica urcă din nou în ring sambătă, 7 mai, în Germania, într-o confruntare pentru titlul mondial în cadrul evenimentului Showdown Fight Night 2. Bogdan Stoica se va confrunta cu James Phillips, la GBG Halle Mannheim. Bogdan Stoica (26 de ani) are în palmares 45 de victorii şi doar 8 înfrangeri, fiind faimos pentru loviturile cu genunchii de tip „flying knee”, care l-au făcut să fie unul dintre favoriţii pasionaţilor acestui sport. Şi James Phillips (36 de ani) are performanţe demne de luat în calcul: din 140 de lupte, a obţinut 80 de victorii. în plus, se va putea bucura de susţinerea mai multor fani, avand în vedere că această competiţie va avea loc în oraşul său natal, Bogdan este fratele mai mic al lui Andrei Stoica. Succesul înregistrat de fraţii Stoica a atras atenţia unor promoţii din Europa şi Statele Unite.

80 de milioane pentru Griezmann

Gruparea engleză Manchester United este dispusă să plătească echipei Atletico Madrid clauza de reziliere a fotbalistului francez, Antoine Griezmann, în valoare de 80 de milioane de euro. În varstă de 25 de ani, Griezmann a marcat şapte goluri în acest sezon în Liga Campionilor şi 21 în Primera Division. Potrivit cotidianului El Confidencial, clubul Manchester United este pregătit să plătească grupării spaniole Atletico Madrid clauza de reziliere a atacantului francez. Antoine Griezmann s-a născut pe 21 martie 1991 la Maçon, Franţa. înainte de a ajunge la Atletico Madrid, Griezmann a jucat 5 sezoane pentru Real Sociedad. Conform transfermarkt, Antoine Griezmann valorează 60 de milioane de euro.

Oful lui Rafael Nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal şi-a exprimat dorinţa ca paşaportul său biologic să fie dat publicităţii, considerand că ''transparenţa trebuie să fie totală'' pentru a restabili imaginea sa după remarcile făcute la adresa sa de fostul ministru francez al Sporturilor, care l-a acuzat de dopaj.  Spaniolul a solicitat în aprilie Federaţiei internaţionale de tenis să facă publice rezultatele tuturor controalelor antidoping la care a fost supus de-a lungul carierei sale, precum şi ale celor viitoare pentru a risipi toate suspiciunile. Nadal a depus plangere contra fostului ministru francez al Sporturilor (2007-2010), Roselyne Bachelot, care l-a acuzat pe tenisman că a simulat o accidentare pentru a ascunde rezultatele unui control antidoping care ar fi ieşit pozitiv.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.