Sport

Minunea de la King Power

Ziarul de Vrancea
3 mai 2016 521 vizualizări
Caştigarea titlului în Premier League de către Leicester City este una dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului britanic Leicester City este noua campioană a primei ligi engleze de fotbal după ce Tottenham a remizat, luni seară, în deplasarea de la Chelsea Londra, scor 2-2, iar Leicester are un avans de şapte puncte în fruntea Premier League cu două etape înainte de final.

Pe Stamford Bridge, într-un derby al Londrei, Tottenham a condus cu 2-0 la pauză după reuşitele lui Harry Kane (‘35) şi Son Heung-min (‘44). Chelsea a egalat pe final, prin golurile lui Gary Cahill (58') şi Eden Hazard (83'). În urma acestui rezultat, Tottenham ocupă locul II în clasament, cu 70 de puncte. De cealaltă parte, Chelsea se află pe poziţia a IX-a, cu 48 de puncte. Leicester City a caştigat primul campionat din istoria clubului. Echipa antrenată de Claudio Ranieri nu a pierdut în ultimele zece meciuri de Premier League şi a înregistrat doar trei eşecuri în cele 36 de partide din acest sezon.
Tot luni, atacantul echipei Leicester, Jamie Vardy a primit titlul de cel mai bun fotbalist englez al anului 2016 din partea Asociaţiei Jurnaliştilor Sportivi din Marea Britanie, după ce coechipierul său Riyad Mahrez fusese desemnat cel mai bun jucător de către Asociaţia Fotbaliştilor Profesionişti. În decizia jurnaliştilor britanici, cel mai mult au contat cele 22 de goluri marcate de Vardy pentru Leicester. Vardy şi compania vor primi medaliile de campioni sambătă, 7 mai, în meciul de pe King Power Stadium, cu Everton.
Leicester City, club înfiinţat în 1884, avea în palmares doar patru trofee majore în istoria sa de 132 de ani, trei Cupe ale Ligii (1964, 1997, 2000) şi o Cupă a Angliei (1971). Titlul cucerit de Leicester aminteşte de performanţa realizată de Blackburn Rovers în 1995, la doar trei ani de la crearea bogatei Premier League, sau de reuşita nou-promovatei Nottingham Forest în 1978, relatează AFP.
Leicester City a promovat în Premier League în 2014, iar anul trecut s-a menţinut în eşalonul de elită din Albion cu destule emoţii. 
Leicester City, club cumpărat în 2010 de grupul King Power, al omului de afaceri thailandez Khun Vichai Srivaddhanaprabha, nu are în randurile sale staruri, însă trioul cvasinecunoscut Jamie Vardy-Riyad Mahrez-N'Golo Kanté a făcut furori în acest sezon, punand în umbră vedete pentru care echipele mari au plătit zeci de milioane de lire sterline. Un merit imens îl are tehnicianul italian Claudio Ranieri, care a venit la Leicester după ce fusese demis de la naţionala Greciei în 2014.

Trăieşte Elvis?

Leicester era cotată la începutul sezonului de casele de pariuri cu o şansă la 5.000 la caştigarea titlului, iar acest fapt oferă perspectiva completă a surprizei create de echipa antrenată de italianul Claudio Ranieri. Posibilitatea ca superstarul Elvis Presley sau descoperirea monstrului din Lochness era mai bine cotată la casele de pariuri decat victoria “vulpilor”. Există englezi care au făcut avere după titlul cucerit de Leicester City. Un englez a mizat 20 de lire pe echipa antrenată de Claudio Ranieri, iar acum va încasa un cec de 100 000 de lire sterline, aproape 130 000 de euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.