Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Leicester sărbătoreşte şi la snooker

Ziarul de Vrancea
3 mai 2016 543 vizualizări
Mark Selby a caştigat, luni, Campionatul Mondial de snooker, ediţia 2016, scor 18-14, împotriva chinezului Ding Junhui, finala fiind disputată la Crucible.

Bufonul din Leicester” a intrat în posesia titlului suprem pentru a doua oară în carieră, învingandu-l pe Ding Junhui cu acelaşi scor cu care l-a învins şi pe Ronnie O’Sullivan în 2014. Selby a fost mai puternic din punct de vedere psihic şi a făcut un joc tactic perfect, jucătorul englez conducand finala de la început pană la sfarşit. În aceeaşi seară în care Selby caştiga un nou titlu mondial la Snooker, Leicester City, echipa din oraşul natal al lui Mark Selby, a caştigat titlul de campioană a Angliei. “Este incredibil ce performanţă au reuşit, mai ales că vorbim despre un club care vine dintr-un oraş atat de mic. Îi felicit pe jucători şi pe Claudio Ranieri”, a conchis proaspătul campion mondial la snooker.

Final Four la handbal masculin

PSG-Kielce şi THW Kiel-Vesprem sunt meciurile din turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal masculin, competiţie care se va desfăşura pe 28 şi 29 mai, la Köln. Sorţii au decis ca în prima partidă să se înfrunte PSG şi Kielce, iar în a doua THW Kiel şi Veszprem. În urma acestei trageri la sorţi, o echipă va juca sigur în premieră în finala Ligii Campionilor. Kielce a mai jucat de două ori la Köln, în 2013 şi 2015, dar nu a trecut niciodată de semifinale. PSG va evolua pentru prima dată în această fază a competiţiei, după ce în ultimii doi ani a fost eliminată de Veszprem în sferturile de finală. Dintre cele 4 echipe, doar THW Kiel a caştigat Liga Campionilor, ultima dată în urmă cu patru ani, după o finală cu Atletico Madrid. Veszprem este finalista ultimei ediţii a întrecerii, campioana Ungariei fiind învinsă de FC Barcelona în 2015. Tot ieri s-au stabilit şi semifinalele turneului Final Four al Cupei EHF, programat în 14-15 mai, la Nantes: Chambéry (Franţa) - Göppingen (Germania) şi Nantes (Franţa) - Granollers (Spania).

Campioana autogolurilor

VfB Stuttgart, echipa fotbalistului roman Alexandru Maxim, a marcat şapte autogoluri în actuala ediţie de campionat, record pentru Bundesliga, contraperformanţă ce are legătură cu clasarea pe penultimul loc, 17, cu două etape rămase.  Maxim, titularizat după o lungă perioadă, a dat două pase de gol, dar Stuttgart a fost surclasată luni în deplasare de Werder Bremen (2-6). Italianul Federico Barba a înscris unul din golurile oaspeţilor, însă a marcat şi în propria poartă, şvabii ajungand la şapte autogoluri în actuala stagiune, record pentru Bundesliga. În ceea ce priveşte atacul, Stuttgart are un bilanţ foarte onorabil, 48 de goluri înscrise. Apărarea este însă cea mai slabă din campionat, 69 de goluri primite, 10 mai mult decat deja retrogradata Hannover.

Cupa Rusiei la Zenit

Zenit Sankt Petersburg a caştigat finala Cupei Rusiei, după ce a învins, pe ŢSKA Moscova, scor 4-1, pe stadionul din Kazan. Echipa din capitala Rusiei a evoluat o jumătate de oră cu un om în minus, după eliminarea lui Vasili Berezuţki. Aflată pe locul 4 în campionatul Rusiei, cu tot atatea etape rămase de disputat pană la finalul sezonului, Zenit Sankt Petersburg a  deschis scorul în minutul 34, prin Hulk, care a transformat o lovitură de la 11 metri.  Echipa moscovită a revenit imediat în joc şi a restabilit egalitatea, prin Olanare, la numai două minute. După pauză, Zenit a preluat din nou conducerea, prin Kokorin. Atacantul brazilian Hulk a desprins echipa lui Andre Villas Boas la 3-1, după ce a executat perfect un penalty. După eliminarea lui Berezuţki, formaţia pregătită de Leonid Slutţki nu a mai contat în atac şi Zenit a mai punctat o dată, prin Iusupov, în minutul 70. Echipa lui Andre Villas Boas a ajuns în acest sezon al Ligii Campionilor, de Benfica Lisabona, în optimile de finală ale competiţiei.

Burnley a promovat în Premier League

Burnley a caştigat, luni seară, meciul de pe teren propriu cu Queens Park Rangers, scor 1-0, şi a promovat în prima liga engleză de fotbal. Vokes a înscris golul victoriei pentru gazde în minutul 61, iar Burnley a devenit noul lider  al ligii secunde, Championship, cu 90 de puncte, cu o etapă înainte de final. Middlesbrough şi Brighton au cate 88 de puncte şi se vor confrunta în ultima rundă, ceea ce înseamnă că în acel meci se va decide a doua echipă care promovează direct  în Premier League. Un rezultat de egalitate este suficient pentru Middlesbrough, întrucat au golaveraj superior.Burnley este neînvinsă de 23 de partide în campionat. Echipa antrenată de Sean Dyche a stat doar un an în Championship, după ce a retrogradat din Premier League în sezonul 2014-2015 (de pe locul 19).

TAS susţine Gibraltarul

Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a solicitat FIFA să ''ia măsurile necesare pentru recunoaşterea Federaţiei de Fotbal din Gibraltar ca membru cu drepturi depline'', potrivit unui comunicat de presă remis de cea mai înaltă instanţă juridică sportivă.  Într-un răspuns venit ulterior de la FIFA se menţionează că forul mondial ar trebui să discute subiectul la reuniunea din 9-10 mai şi va decide paşii următori pe care-i va face în legătură cu solicitarea TAS. De asemenea, se arată că o discuţie în acest sens ar putea avea loc la Congresul FIFA din 12-13 mai din Mexic.  Federaţia de Fotbal din Gibraltar s-a adresat TAS după ce o solicitare de a primi drepturi depline înaintată direct FIFA a fost respinsă pe motiv că nu îndeplineşte exigenţele necesare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.