Sport

Imposibila fortăreaţă

Ziarul de Vrancea
28 apr 2016 866 vizualizări
Atletico Madrid - Bayern München 1-0 (1-0) în manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor.Madrilenii au apărat cu darzenie un gol de excepţie marcat de Saul Niguez

Se aştepta ca prima manşă a celei de-a doua semifinale a Ligii Campionilor, între Atletico şi Bayern să fie o bătălie tacticizată, pentru că se înfruntau pe bănci doi dintre cei mai buni tacticieni ai fotbalului european, Simeone şi Guardiola. Însă Atletico a pornit meciul cu mai mult optimism decat era scontat, dată fiind puzderia de indisponibilităţi de marcă din primul “unsprezece” bavarez: Boateng, Robben, Ribéry, Thomas Müller, ultimii doi fiind prezenţi pe bancă. De partea cealaltă, Diego Godin a bifat singura... absenţă din lotul madrilenilor în acest sezon de UEFA Champions League, fiind înlocuit de mai puţin cunoscutul Savic. Nu putea să surprindă pe nimeni faptul că Atletico a început în ofensivă meciul şi că a deschis scorul în minutul 11, după o superbă cursă a lui Saul Niguez încheiată cu un şut în diagonală de la 13 metri pe langă portarul Neuer. Replica germană a venit foarte rapid printr-o mare ocazie la poarta cealaltă, Gimenez respingand de pe linia porţii mingea trimisă de Douglas Costa. În continuare, ocaziile de poartă s-au rărit, cele două echipe intrand pe partiturile lor obişnuite: Bayern cu posesia în stil Guardiola (69-31) în prima parte, puţinele încercări de incursiune spre poarta lui Oblak izbindu-se de apărarea compactă a lui Simeone. Pe de altă parte, “Atleti” a fost mai prezentă în preajma careului advers, rafinatul francez Griezmann scăpand singur în careu în min. 30 şi obligandu-l pe Neuer la o intervenţie disperată. 1-0 la pauză, cu puţine realizări ofensive dar cu o tentă spectaculară net superioară meciului din ziua precedentă.
În repriza secundă, Bayern a îndrăznit mai mult, iar egalarea era să vină printr-un şut prin surprindere de la mare distanţă, trimis de Alaba, în bara transversală (’55). Două minute mai tarziu, Javi Martinez a reluat cu capul din centrarea lui Costa, dar Oblak a reuşit să reţină. Atacurile müncheneze supuneau apărarea “plăpumarilor” unor reale cazne, Gimenez a fost în cateva faze un adevărat erou, iar în min. 64, Lewandowski a trimis mingea paralel cu poarta goală la doi metri! Şi tot ca de obicei, Atletico a înviat pe contraatac în final. În min. 75, inexistentul (pană atunci) Fernando Torres a trimis în bară, Koke a reluat violent mingea ricoşată, dar Neuer a reţinut. Partida s-a încheiat cu o victorie la limită a madrilenilor, care au arătat că vor fi greu de răpus şi pe “Allianz”. Iar Bayern are nevoie de toate forţele ca să o facă.
Atletico: Oblak – Juanfran, Gimenez, Savic, L.Filipe – Niguez (’85 – Teye), Gabi, Fernandez, Koke – Griezmann, Torres. Antrenor: Diego Simeone.
Bayern: Neuer – Lahm, Martinez, Alaba, Bernat (’77 – Benatia) – X. Alonso – Costa, Alcantara (’70 – Müller), Vidal, Coman (’64 – Ribéry) – Lewandowski. Antrenor: Josep Guardiola.
Arbitru: Marc Clattenburg (Anglia).
Cartonaşe galbene: Niguez / Costa, Neuer, Benatia

















În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.