Sport

La lupte, calificările sunt în grafic

Ziarul de Vrancea
26 apr 2016 793 vizualizări
Pană acum, patru sportivi vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice

Preşedintele Federaţiei Romane de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, că instituţia pe care o conduce şi-a propus să califice minimum şase sportivi la Jocurile Olimpice, lucru care devine realizabil avand în vedere că înaintea ultimului turneu de calificare, programat la Istanbul, Romania se poate baza pe patru reprezentanţi la Rio de Janeiro. "Strategia pe care am făcut-o pentru a ne atinge obiectivul a început să dea roade. Ne-am propus să ducem minimum şase la Olimpiadă şi încet-încet ajungem la această cifră. Panait şi Guidea au reuşit să îşi asigure biletele pentru Rio la Ulan Bator, un turneu deloc uşor. Valoric a fost foarte, foarte tare, comparabil cu un Campionat Mondial. În plus, efortul a fost pe măsură, sportivii intrau în sală dimineaţa şi ieşeau tocmai seara la 11", a spus preşedintele. Chiar dacă obiectivul pentru Rio este o delegaţie de şase sportivi, oficialul FRL susţine că nu ar fi o surpriză ca la ultimul turneu de calificare, programat între 6 şi 8 mai, la Istanbul, Romania să mai califice patru luptători. "La Istanbul ne aşteptăm să îi calificăm pe cei trei sportivi naturalizaţi, plus încă un roman. Mă refer la George Bucur în care avem încredere şi ne punem speranţe mari", a spus oficialul federaţiei.
Cei trei sportivi naturalizaţi cărora Guvernul le-a acordat cetăţenia romană, rusul Albert Saritov şi ucrainencele Katerîna Sassa şi Katerîna Jîdacevska, au depus jurămantul şi aşteaptă eliberarea certificatelor de naştere. " Trebuie să rezolvăm repede cu transferul internaţional pentru că vineri este ultima zi de înscriere la CIO. Trebuie să îi punem pe lista CIO pentru că în caz contrar, dacă obţin calificarea la Rio, nu pot participa la Jocurile Olimpice. Deci e foarte important să urgentăm procedurile", a afirmat preşedintele FRL.

Răzvan Pîrcălabu speră ca luptele romaneşti să caştige la Rio prima medalie olimpică după 24 de ani. "Vrem să ducem cat mai mulţi sportivi acolo pentru că luptele romaneşti aşteaptă de 24 de ani o medalie la Jocurile Olimpice. şi sperăm să reuşim. Mi-aş fi dorit însă ca sportul romanesc să fie în această perioadă în plină expansiune şi în mare formă, iar federaţia noastră să se numere printre celelalte federaţii care caştigă medalii la Rio. Am însă mare încredere în conducerea sportului romanesc. Niciodată nu am simţit o asemenea susţinere din partea oficialilor COSR şi MTS şi ne dorim să îi bucurăm cu rezultate cat mai bune la Olimpiadă", a precizat Pîrcălabu.
Romania a reuşit să califice doi luptători la JO de la Rio de Janeiro la concursul de la Ulan Bator recent încheiat, Ion Panait (66 kg, greco-romane) şi Ivan Guidea (57 kg, stilul liber). Anterior, mai obţinuseră calificarea alţi doi luptători, Alin Alexuc (98 kg, greco-romane) şi Alina Vuc (48 kg, lupte feminin).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.