Sport

Ac de cojocul Laurei

Ziarul de Vrancea
24 apr 2016 876 vizualizări
Jucătoarea germană de tenis care le-a eliminat pe Halep, Vinci şi Radwanska a pierdut finala de la Stuttgart, în faţa compatrioatei sale, Angelique Kerber * finalele ultimului turneu open de la Bucureşti s-au amanat pe maine din cauza ploii

Andreea Mitu şi Ipek Soylu s-au calificat sambătă în finala probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Istanbul (Turcia), fără să joace nici măcar un game, deoarece japonezele Naomi Hibino şi Kurumi Nara nu s-au prezentat la semifinala turneului. În cealaltă semifinală perechea Xenia Knoll/Danka Kovinic (Elveţia/Muntenegru) a trecut cu 6-4, 6-2 de cuplul Renata Voracova/Laura Pous (Cehia/Spania). Andreea Mitu a jucat a doua finală a carierei, în 2014, la Bucureşti, împreună cu Patricia Ţig. Cele două romance au fost învinse atunci cu 2-6, 2-6 de perechea Oksana Kalaşnikova/Demi Schuurs (Georgia/Olanda). Proba de simplu a fost caştigată de jucătoarea din Turcia, Çagla Buyukakcay (118 WTA), învingătoare în mod surprinzător cu 3-6, 6-2, 6-3 în finală, în faţa sportivei Danka Kovinic (Muntenegru, 60 WTA). Kovinic s-a impus în semifinală cu 7-5, 6-4 în faţa ucrainencei Katerîna Kozlova, iar turcoaica a învins-o cu 6-0, 7-5 pe elveţianca Stefanie Voegele.
*  Jucătoarea germană Laura Siegemund a fost revelaţia turneului de la Stuttgart (693.900 $). Venită din calificări, Laura (71 WTA) a trecut fără a pierde vreun set de Anastasia Pavliucenkova, Simona Halep, Roberta Vinci şi, apoi, în semifinale, de Agnieszka Radwanska cu 6-4, 6-2, dar şi-a găsit “naşa” în persoana compatriotei Angelique Kerber (scor, 4-6, 0-6). Kerber, care a avut emoţii în primul set, în care a fost condusă cu 0-3 şi 2-4, a reuşit în final s-o învingă pe Siegemund şi a caştigat al doilea titlu consecutiv în acest sezon. Proba de dublu a fost caştigată de perechea franceză Caroline Garcia / Kristina Mladenovic, care a dispus de cuplul favorit nr. 1, Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India).
* Adrian Ungur (193 ATP)  s-a calificat pe tabloul principal al turneului ATP de la Istanbul dotat cu premii totale în valoare de 483.000 de euro. El a învins în primul tur de calificări pe japonezul Hiroki Moriya (204) cu 6-1, 1-6, 6-2 în 101 minute. Reprezentantul Romaniei a trecut şi de turul secund, în care l-a învins pe argentinianul Maximo Gonzalez (137),într-o oră şi 45 de minute. Celălalt sportiv roman prezent în calificările de pe malurile Bosforului, Marius Copil (186) a trecut uşor în primul tur de italianul Flavio Cipolla (307), dar apoi a fost învins de rusul cu nume de pictor, Andrei Rubliov (154) cu scorul de 6-4, 0-6, 3-6.
* Finalele turneului BRD Năstase ŢiriacTrophy, ultima ediţie, trebuiau să se dispute ieri, dar au fost amanate cu o zi din cauze meteorologice. În finala de simplu se întalnesc astăzi francezul Lucas Pouille (72) şi spaniolul Fernando Verdasco.
Pouille a avut parte de un prim set echilibrat cu favoritul 3, argentinianul Federico Delbonis. îÎ prima manşă, Pouille a avut trei mingi de break la 3-3. însă nu a fructificat niciuna şi setul s-a decis la tiebreak. Francezul a fost jucătorul care a greşit mai puţin şi s-a impus cu 7-4. Actul secund a fost caştigat mult mai lejer de Pouille, care a caştigat împotriva serviciului la 2-1 şi nu a mai cedat avantajul pană la final. S-a terminat 7-6, 6-3 pentru Lucas Pouille. Verdasco (88 ATP), fost jucător de Top 10, l-a învins pe compatriotul şi fostul său partener de juniorat, Guillermo Garcia (caştigătorul de anul trecut, cu 6-3, 6-3.
La dublu, perechea romană Florin Mergea / Horia Tecău s-a impus, mai greu decat se aştepta, de cuplul olandez Wesley Koolhof / Matwe Middelkoop, scor 3-6, 6-2, 10-8.  Ar ptuea fi al treilea trofeu la Bucureşti pentru Tecău. Horia şi Florin Mergea nu s-au regăsit în primul set al semifinalei, dar s-au revanşat în setul secund cand au caştigat trei game-uri pe seviciul adversarilor. În super-tiebreak meciul a stat sub semnul echilibrului, spart de romani la 8-8, care vor întalni astăzi, în finală cuplul Chris Guccione / André Sa (Australia / Brazilia). Horia Tecău va avea şansa să caştige al treilea trofeu la BRD Năstase Ţiriac Trophy, după ce a reuşit să caştige turneul alături de Robert Lindstedt şi Max Mirnîi. Tecău şi Mergea vor face pereche şi la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara acestui an.
CAS
Trei romance la Rabat
Irina Begu a fost desemnată a patra favorită a turneulu din capitala Marocului. Irina va juca în runda inaugurală cu o jucătoare venită din calificări, la fel ca şi Andreea Mitu. Alexandra Dulgheru (26 ani, 95 WTA) va avea cea mai grea misiune, urmand să o înfrunte pe a doua favorită, rusoaica Ekaterina Makarova (29 WTA). Dulgheru a învins-o pe Makarova în ambele partide directe, în 2010, în primul tur la Tokyo, cu 6-3, 6-0, şi în 2015, la Roma, în optimi, cu 6-4, 6-3. Principala favorită a turneului este elveţianca Timea Bacsinszky. Alte două jucătoare din Romania au fost prezente pe tabloul calificărilor la Praga. Sorana Cîrstea (138) a trecut cu uşurinţă de Katerina Berankova (Cehia, fără clasament) cu 6-1, 6-0 şi apoi de rusoaica Anastasia Komardina (201) cu 6-4, 6-4. Sorana va trebui să treacă şi de al treilea tur de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal, în care o va întalni pe franţuzoaica Amandine Hesse (158), care a eliminat două nume interesante, Klara Koukalova (Cehia) şi Sesil Karatanceva (Bulgaria). Patricia Ţig a fost eliminată în primul tur de jucătoarea franceză Virginie Razzano (214), scor 2-6, 4-6. Primele două favorite la Praga sunt rusoaica Svetlana Kuzneţova şi jucătoarea cehă Lucie Safarova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.