Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bronz european pentru Natea

Ziarul de Vrancea
24 apr 2016 747 vizualizări
Sportivul roman Daniel Natea a cucerit medalia de bronz la categoria ^100 kg, sambătă, la Campionatele Europene de judo de la Kazan (Rusia), după ce l-a învins în meciul decisiv pe Aleksandr Gordienko (Ucraina).

Natea l-a învins în optimi pe austriacul Daniel Allerstorfer, în sferturi a trecut de ungurul Barna Bor, dar a pierdut semifinala cu israelianul Or Sasson, după care a dispus de Gordienko în meciul pentru locurile 3-5. Daniel Natea aduce a treia medalie de bronz delegaţiei Romaniei la Europenele de la Kazan, după cele două obţinute de Monica Ungureanu (48 kg) şi Andreea Chiţu (52 kg). Preşedintele Federaţiei Romane de Judo, Florin Lascău, declarase, miercuri, că obiectivul ţării noastre la Campionatele Europene de la Kazan este caştigarea a 1-2 medalii, dar nu ar fi surprins dacă sportivii se vor întoarce în ţară cu 3 medalii.

Arbitri romani în semifinalele Champions League

O brigadă romanească, cu Teodora Albon la centru, a oficiat ieri  la partida dintre VfL Wolfsburg şi 1. FFC Frankfurt, din manşa întai a semifinalelor Ligii Campionilor Europeni la fotbal feminin. Din brigada romanească  au mai făcut  parte asistenţii Petruţa Iugulescu şi Mihaela Gomoescu, precum şi al patrulea oficial, Cristina Dorcioman. "E o mare bucurie. Simt astfel că oamenii apreciază ceea ce fac, iar pentru asta sunt mandră. Sincer, nu mă aşteptam să fiu delegată. Am arbitrat două semifinale şi o finală. E a treia semifinală de Champions League din ultimii cinci ani", a declarat Teodora Albon pentru frf.ro  Anul trecut, Teodora Albon nu a bifat nicio partidă în fazele superioare ale UEFA Women's Champions League, prioritate avand Campionatul Mondial din Canada, unde a arbitrat pană în semifinale.

Pelé a fost  ofertat de Real Madrid

Unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, brazilianul Pelé nu a jucat niciodată în cariea sa la un club din Europa, dar a dezvăluit că a avut o ofertă de la Real Madrid în perioada în care evolua pentru Santos şi a fost la un pas de a semna cu echipa din capitala Spaniei.  “Am avut ofertă de la Real Madrid. Am acceptat-o şi eram pe punctul de a semna, însă totul a picat. Nu regret însă nicio clipă că am rămas să joc la Santos” a declarat Pele la Tribeca Film Festival, acolo unde este prezent la lansarea filmului său autobiografic. Pele a spus despre actuala echipă a Barcelonei că este cea mai bună echipă din lume şi a comparat-o cu naţionala Olandei din anii ’70. 

Fan înjunghiat la Belgrad

Meciul dintre Steaua Roşie Belgrad şi Cacak Borac, din prima ligă a Serbiei, a fost amanat, sambătă, după ce un fan al echipei din Belgrad a fost înjunghiat în inimă, noaptea trecută, într-o încăierare cu fanii echipei adverse. Alexander, pe numele său, în varstă de 22 de ani, a murit în această dimineaţă, la spital. Biljana Kocovic, purtătorul de cuvant al spitalului la care a fost internat fanul, a confirmat faptul că, vineri dimineaţă, în jurul orei 3:30, au fost transportaţi de urgenţă doi tineri cu răni provocate prin înjunghiere.  " Celelalt rănit se află încă la terapie intensivă, dar pot spune că viaţa sa nu este în pericol", a relatat Kocovica, citată de site-ul Sportske.net.

Asiaticii vor să vandă Inter

Proprietarul indonezian al clubului Internazionale Milano, Erick Tohir, negociază vanzarea clubului italian, după rezultatele mai puţin satisfăcătoare din ultima perioadă, şi are în plan să investească în fotbalul din Anglia, la West Bromwich, Fulham sau QPR, anunţă site-ul CaughtOffside.  Tohir s-a întalnit deja cu preşedintele grupului Suning, Zhang Jindong, în această săptămană, iar cele două părţi au discutat o potenţială vanzare a acţiunilor. La întalnire au mai participat Massimo Moratti, fostul proprietar al clubului, care încă mai deţine 29,5% din acţiunile clubului, vicepreşedintele clubului, Javier Zanetti, şi alţi caţiva oameni influenţi din cadrul clubului. West Bromwich Albion, Fulham şi Queens-Park Rangers sunt echipele la care Erick Tohir ar fi tentat să investească, anunţă sursa citată. Indonesianul este, de asemenea, acţionar majoritar la clubul DC United din Major Soccer League, prima ligă americană de fotbal.

Refugiaţi poartă torţa olimpică

Ibrahim al-Hussein, care a cerut azil politic în Grecia, a traversat mareea Egee, din Turcia în Grecia în 2014 şi care şi-a pierdut piciorul drept în timpul unui atac cu bombe din capitala Siriei va purta torţa olimpică, a anunţat Preşedintele Comitetului Olimpic Elen, citat de Reuters.  Ibrahim al-Hussein a primit azil politic în Grecia la începutul acestui an şi a spus că este o onoare pentru el că va avea şansa de a purta torţa olimpică, în drumul acesteia către Rio.  La Rio, în luna august, vor concura 10 refugiaţi sirieni sub steagul Comitetului Internaţional Olimpic. Aceştia vor fi aleşi dintr-un număr de 43 de sportivi iar costurile vor fi suportate în întregime de CIO. Torţa Olimpică a fost aprinsă marţi, va fi purtată timp de 6 zile pe teritoriul Greciei şi va ajunge în Brazilia pe 3 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.