Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: S-a prelugit contractul cu Ryde

Ziarul de Vrancea
21 apr 2016 708 vizualizări
Selecţionerul echipei naţionale de handbal feminin, suedezul Tomas Ryde, şi-a prelungit contractul cu Federaţia Romană de Handbal pană la finalul acestui an, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

“Am semnat prelungirea contractului cu domnul Tomas Ryde, un lucru foarte important pentru Federaţia Romană de Handbal. Contractul era pană la finalul Jocurilor Olimpice. Acum este valabil pană la finalul anului, cu posibilitate de prelungire pană în 31 decembrie 2017', a spus Dedu. La randul său, selecţionerul Tomas Ryde a declarat că vrea să continue drumul început în urmă cu un an la conducerea reprezentativei Romaniei. ''Sunt fericit că vom continua împreună. Am obţinut multe rezultate, dar am şi învăţat multe. Vreau să continuăm acest drum început în urmă cu un an”', a afirmat Ryde.

Două bronzuri europene la judo

Andreea Chiţu şi Monica Ungureanu au caştigat, jierimedaliile de bronz la categoria 52 de kilograme, respectiv 48 de kilograme, în cadrul Campionatelor Europene de Judo de la Kazan, Rusia. La Kazan, categoria 52 de kilograme, Andreea Chiţu a trecut în optimi de Laura Gomez (Spania), în sferturi a învins-o pe rusoaica Iulia Rîjova, pentru ca în semifinale să cedeze în faţa franţuzoaicei Priscilla Gneto. Chiţu a caştigat medalia de bronz în meciul cu Evelyne Tschopp (Elveţia). Chiţu era campioana europeană la această categorie, după aurul cucerit anul trecut la Jocurile Europene de la Baku, întrecere care a ţinut loc şi de Campionate Europene. Chiţu are şi două medalii de argint la ultimele două ediţii ale Mondialelor (2014, 2015). La categoria 48 de kilograme, Monica Ungureanu a învins-o în optimi pe Olga Aladoshvili (Georgia), în sferturi a trecut de Reka Pupp (Ungaria), dar a pierdut semifinala cu Charline van Snick (Belgia). în meciul decisiv pentru medalia de bronz, Ungureanu a învins-o pe Valentina Moscatt (Italia).

Romancele în urna a doua valorică

Selecţionata Romaniei va figura în urna a doua la tragerea la sorţi a grupelor turneului feminin de handbal din cadrul Jocurilor Olimpice de vară ediţia 2016, care va fi efectuată în data de 29 aprilie, la Future Arena din Rio de Janeiro (20,00 - ora Romaniei).   Alături de echipa ţării noastre, din urna a doua va face parte şi formaţia Rusiei, în timp ce în prima urnă figurează Norvegia şi Olanda. Celelalte urne sunt Suedia, Muntenegru (III), Franţa – Brazilia (IV), Spania, Argentina (V), Coreea de Sud, Angola (VI).

Şahtar, aproape de finală

Şahtar Doneţk, echipa antrenată de romanul Mircea Lucescu, a remizat, în deplasare, scor 1-1, cu Oleksandria, în manşa tur din semifinalele Cupei Ucrainei şi are prima şansă la calificarea în ultimul act. Mircea Lucescu a început cu cel mai bun 11 în  această partidă cu formaţia care a eliminat pe Dinamo Kiev n sferturi. Oleksandria a deschis scorul în meciul cu Şahtar Doneţk, prin Griţuk, în minutul 36. Lucescu  a mutat la pauză cu Eduardo, iar schimbarea s-a dovedit a fi inspirată, atacantul croatul a restabilit egalitatea în minutul 54, după o fază frumoasă de atac. În cazul unei calificări, în returul de la Lvov, echipa pregătită de Mircea Lucescu va juca cu învingătoarea dintre Dnipro şi Vorskla Poltava. În tur, Dnipro s-a impus cu scorul de 1-0. Şahtar Doneţsk este calificată şi în semifinalele Europa League. În campionat, echipa lui Mircea Lucescu ocupă locul II în clasament, cu 56 de puncte, cu cinci mai puţine decat liderul Dinamo Kiev, cu patru etape înainte de finalul sezonului.

Preşedintele FRA demisionează

Adunarea Generală ordinară a Federaţiei Romane de Atletism (FRA) a aprobat prin vot data de 21 octombrie 2016 pentru o adunare extraordinară de alegeri, la care actualul preşedinte Ion Sandu nu va mai candida pentru un nou mandat. Ion Sandu, 55 ani, a fost ales preşedinte al FRA în aprilie 2013, cand a învins-o în cursă directă pe Gabriela Szabo. El şi-a explicat decizia prin faptul că vrea să se dedice afacerilor sale din domeniul construcţiilor, dar a precizat că va ajuta în continuare atletismul.

Ce mai scormonesc statisticienii

Conform unei statistici realizate de cotidianului spaniol AS, cel mai bun fotbalist din lume, Lionel Messi, nu a reuşit să înscrie niciodată în minutele 1,2 şi 69. Din cele 501 de goluri marcate pană acum de Messi, 105 au fost înscrise între minutele 80 şi 90. Lionel Messi dă randament maxim în faţa porţii între minutele 80 şi 90. Din cele 501 de goluri marcate pană acum, 451 pentru FC Barcelona şi 50 pentru naţionala Argentinei, Messi a înscris 105 în ultimele zece minute. Messi a reuşit 12 goluri în minutul 80, 10 goluri în minutul 81, 4 goluri în minutul 82, 8 goluri în minutul 83, 4 goluri în minutul 84, 7 goluri în minutul 85, 6 goluri în minutul 86, 10 goluri în minutul 87, 11 goluri în minutul 88, 4 goluri în minutul 89.Pentru Lionel Messi, 90 reprezintă minutul de aur în fotbal. Starul argentinian a reuşit să înscrie în acest minut nu mai puţin de 29 de goluri.

Maftei, tras pe linie moartă

Vasile Maftei, fundaşul echipei de Liga 1 FC Voluntari, a anunţat, joi, că a fost trimis la echipa a doua de către antrenorul Ionel Ganea, care l-a anunţat că nu se mai bazează pe serviciile sale. Vasile Maftei (35 de ani) este unul dintre cei mai experimentaţi jucători din lotul echipei din Voluntari, de cele mai multe ori căpitanul ilfovenilor.  Fostul jucător al Rapidului, care a bifat 23 de meciuri în această ediţie de campionat, trebuie să se prezinte de vineri la antrenamentele echipei a doua. "Nu mă întrebaţi pe mine legat de Maftei. Dacă vreţi o reacţie, sunaţi conducerea! Antrenorul este mereu interesat să meargă bine la echipă, este tot ce pot să spune", a spus Ionel Ganea. FC Voluntari se află pe locul 4 în play-out-ul Ligii 1, cu 22 de puncte. în ultima etapă, FC Voluntari a cedat pe teren propriu cu Concordia Chiajna, scor 1-2. FC Voluntari joacă în etapa viitoare cu CSU Craiova, luni, de la ora 17:30.

Marseille, în finala Cupei Franţei

Olympique Marseille s-a calificat în finala Cupei Franţei, după victoria, scor 1-0, cu Sochaux, în semifinalele competiţiei. A fost primul succes după şapte meciuri pentru formaţia antrenată de Franck Passi, numit interimar după demiterea lui Michel.  Mijlocaşul lui Olympique Marseille, Florian Thauvin, a marcat unicul gol al meciului cu Sochaux din semifinalele Cupei Franţei, în minutul 49. A fost prima partidă pentru noul antrenor interimar Franck Passi, pe banca lui Marseille. Olympique Marseille ocupă locul 15 în campionatul Franţei, cu 40 de puncte, şase mai multe decat Ajaccio, formaţie aflată pe primul loc retrogradabil, cu patru etape înainte de finalul sezonului.

Ciuca bătăilor pe gheaţă

Echipa naţională de hochei pe gheaţă a Romaniei a pierdut partida cu Croaţia, scor 5-12 (1-3, 2-4, 2-5), în cadrul Campionatului Mondial de seniori din Croaţia, Divizia I, Grupa B.  Naţionala Romaniei a avut o prestaţie slabă în partida cu ţara gazdă, Croaţia. Golurile echipei antrenate de Istvan Gereb şi Nelu Alexe au fost marcate de Levente Lörincz, în prima repriză, Robert Peter şi Csanad Fodor, în repriza secundă şi de Hunor Csergö şi Csanad Fodor, în ultima parte a meciului. Partida s-a terminat cu scorul de 12-5 pentru Croaţia, care se află pe locul 4 în grupă, cu o victorie şi două înfrangeri. După ce a suferit al treilea eşec consecutiv, Romania ocupă ultimul loc în grupă, cu 0 puncte şi golaveraj 7-23. Caştigătoarea Grupei B, Divizia I, promovează în Divizia I, Grupa A, iar echipa de pe ultima poziţie retrogradează în Divizia II, Grupa A.

S-au înţeles cu Neymar

Starul brazilian Neymar nu a primit acordul clubului FC Barcelona de a participa la ediţia centenară a Copei America, în schimb, selecţionerul Braziliei, Carlos Dunga, îl va avea la dispoziţie pe cel mai important jucător al său, la Jocurile Olimpice de la Rio. "FC Barcelona îşi exprimă mulţumirile către Federaţia Braziliană de Fotbal şi către preşedintele Marco Polo del Nero pentru că au acceptat propunerea clubului ca Neymar să evolueze numai la Jocurile Olimpice de la Rio, între 3 şi 21 august şi să nu fie prezent la Copa America, în Statele Unite, în perioada 3-26 iunie", a arătat un comunicat al clubului de pe Camp Nou. Brazilia este marea favorită la turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016 şi va avea parte de o grupă facilă, alături de Danemarca, Africa de Sud şi Irak, conform tragerii la sorţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.