Sport

Espanyol încă mai tremură

Ziarul de Vrancea
20 apr 2016 795 vizualizări
Echipa lui Costel Galcă a remizat acasă cu Celta Vigo şi nu este scutită de emoţiile retrogradării * Bayern şi PSG urmăresc triple victorii

Espanyol Barcelona, echipa antrenată de romanul Constantin Galcă, a remizat, pe teren propriu, scor 1-1, cu Celta Vigo, în etapa a 34-a din campionatul Spaniei şi este la opt puncte de Sporting Gijon, care ocupă primul loc retrogradabil, dar are şi un meci în minus. Celta Vigo, echipă aflată în lupta pentru un loc de cupe europene, a deschis scorul în minutul 28. Orellana a centrat din bandă, Pau Lopez a ieşit greşit din poartă, Iago Aspas a profitat şi a ajuns primul la minge, reuşind să deschidă scorul la Barcelona. Echipa antrenată de Constantin Galcă a revenit în meci, 11 minute mai tarziu. Javi Lopez a centrat în careu, iar mingea a fost respinsă pană la Asensio, care a şutat fără nicio şansă pentru portarul advers. Espanyol a căutat victoria în repriza a doua, însă s-a lovit de portarul Alvarez în mare formă. " Am început puţin temători şi nu înţeleg de ce. însă, după ce am primit gol, am reacţionat bine. Am început să combinăm şi să revenim la jocul nostru. Ne-am creat mai multe ocazii decat Celta, chiar dacă ei au continuat să controleze jocul. Era mai bine să luăm toate cele trei puncte, dar acum trebuie să ne gandim la meciul cu Las Palmas. Deşi ştiam că Celta Vigo este o echipă foarte ofensivă am optat de la bun început să atacăm, pentru că trebuia să caştigăm acest meci",  a spus antrenorul roman după meciul cu Celta Vigo. Espanyol nu a mai caştigat un meci în Primera Division de patru etape "Eu cred că jocul nostru a crescut. Suntem mult mai liniştiţi cand avem mingea, gandim mai bine fazele, dar trebuie să fim puţin mai atenţi în faţa porţii. Mă bucur mult că Marco Asensio a reuşit să marcheze. E un jucător foarte important pentru noi şi sper să continue să înscrie şi să ne aducă puncte.”, a încheiat Galcă.

* Bayern München a caştigat, meciul de pe teren propriu cu Werder Bremen, scor 2-0, după ce Thomas Müller a înscris două goluri, şi s-a calificat în finala Cupei Germaniei la fotbal, unde poate întalni Borussia Dortmund sau Hertha Berlin. Atacantul german în varstă de 26 de ani a deschis scorul în minutul 30, cu o lovitură de cap în urma unui corner executat de către Xabi Alonso. Thomas a închis tabela în minutul 71, din penalty. Muller are un sezon excelent la Bayern, cu 31 de goluri (un record personal) şi 12 pase de gol, în 43 de partide. Bavarezii nu au reuşit unul dintre cele mai bune jocuri din acest sezon şi nu au convins în special la nivel ofensiv. Bayern a controlat jocul (59% posesie), dar a înregistrat doar două şuturi pe poartă.  Bayern München se află în cursa pentru caştigarea celor trei trofee puse în joc în acest sezon. Bavarezii ocupă primul loc în Bundesliga, cu un avantaj de 7 puncte faţă de Dortmund, cu patru etape înainte de final. Totodată, echipa lui Guardiola va juca în semifinalele Ligii Campionilor, împotriva spaniolilor de la Atletico Madrid.
* Paris Saint Germain a învins, marţi seară, în deplasare, pe Lorient, scor 1-0, graţie golului marcat de către Zlatan Ibrahimovic, şi s-a calificat în finala Cupei Franţei la fotbal. Atacantul suedez în varstă de ani a înscris în minutul 75, la capătul unei acţiuni personale de mare clasă. Ibrahimovic a primit o pasă de la Angel di Maria, la 40 de metri de poarta adversă, în zonă centrală, a driblat doi adversari, pentru a finaliza cu un şut în forţă de la marginea careului, cu ristul exterior. A fost al 42-lea gol pentru Ibrahimovic în acest sezon, în toate competiţiile. PSG a caştigat Cupa Franţei de 9 ori în istorie. Marseille deţine recordul de trofee, 10. PSG luptă pentru a doua triplă consecutivă în Franţa, după ce a fost eliminată pentru al patrulea sezon consecutiv în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, săptămana trecută. Parizienii au caştigat Ligue 1 încă de luna trecută şi vor juca în finala Cupa Ligii, cu Lille, sambătă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.