Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Camelia Potec ne reprezintă la Olympia

Ziarul de Vrancea
20 apr 2016 779 vizualizări
Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Romane de Nataţie şi Pentatlon Modern, va reprezenta Romania la aprinderea flăcării olimpice, astăzi, în oraşul Olympia din Grecia Antică, pentru Jocurile care vor avea loc la Rio de Janeiro, Brazilia, în perioada 5-21 august.

Flacăra Olimpică va fi aprinsă pe 21 aprilie, în oraşul Olympia, după care va face un tur prin Vechea Eladă, iar apoi va fi predată autorităţilor de la Rio de Janeiro, unde în vara acestui an, în luna august, vor avea loc Jocurile Olimpice de vară. Camelia Potec a caştigat în anul 2004 medalia de aur la înot în cadrul Jocurilor Olimpice de la Atena, la proba de 200 metri liber.

Buceschi s-a transferat în Danemarca

Handbalista Eliza Buceschi a semnat un contract pe două sezoane cu campioana Danemarcei, FC Midtjylland, fosta adeversară a celor de la CSM Bucureşti, în grupele principale din Liga Campionilor, după un sezon petrecut în Germania, la Thüringer, sub conducerea antrenorului Herbert Müller. “FC Midtjylland  Handball este un club de top în Danemarca, cu o organizare profesionistă, condiţii foarte bune de antrenament şi mă bucur că pot face parte din această echipă. Sper, deasemenea, că voi putea juca, din nou, în Liga Campionilor”, a declarat Eliza Buceschi, la semnarea contractului. Antrenoarea echipei daneze, Helle Thomsen, a dorit-o pe Buceschi la Midtjylland, deoarece centrul naţionalei Romaniei a impresionat în partida cu Danemarca, din turneul preolimpic desfăşurat la Aarhus, partidă în care Eliza Buceschi a marcat 12 goluri.

Doi romani la egalitate, în derbiul Croaţiei

Rijeka şi Dinamo Zagreb, echipele la care evolueză romanii Florentin Matei şi Alexandru Măţel, au remizat, marţi, scor 0-0, în meciul direct, cele două echipe fiind şi ocupantele primelor locuri în clasamentul campionatului din Croaţia. Dacă Alexandru Măţel a fost integralist pentru Dinamo Zagreb, Florentin Matei (22 de ani) a început meciul ca titular pentru Rijeka, dar a fost înlocuit de către antrenorul Matjaz Kek, în minutul 64. După acest rezultat de egalitate, Dinamo Zagreb păstrează avansul de patru puncte faţă de Rijeka şi continuă să se afle pe primul loc al clasamentului. Faţă de locul trei, ocupat de Hajduk Split, echipa la care evoluează Alexandru Măţel, fostul jucător al Astrei Giurgiu, are un avans de 18 puncte. Florentin Matei se află la a zecea partidă jucată în campionatul croat pentru noua sa formaţie. Fostul jucător al Stelei a reuşit deja un gol şi trei pase decisive. De partea cealaltă, pentru Măţel, este a 17-a partidă din acest sezon, timp în care acesta a reuşit şi un gol.

S-a devansat finala Cupei

Finala Cupei Romaniei la rugby, ediţia 2016, a fost devansată cu o săptămană, urmand să aibă loc pe 21 mai în loc de 28 mai, a decis Biroul Federal al FRR.
De asemenea, s-a hotărat ca meciul din actul final al competiţiei să fie organizat de CSM Ştiinţa Baia Mare. Anul trecut, finala Cupei a avut loc la Iaşi, pe stadionul ''Emil Alexandrescu'', trofeul fiind cucerit de Timişoara Saracens care a învins în finală pe CSA Steaua Bucureşti cu 17-14.  Stadionul echipei din Baia Mare, vicecampioana naţională, a mai găzduit finala Cupei Romaniei din 2012, respectiv finala SuperLigii, ediţia 2015.

“Eternul derby”, la baschet

CS Dinamo Bucureşti a învins pe Steaua CSM Eximbank cu scorul de 85-82 (20-20, 21-24, 21-23, 23-15), marţi, în Sala Polivalentă din Bucureşti, în al doilea meci din faza play-off a Ligii Naţionale de baschet masculin.  Dinamo s-a impus pe finalul jocului şi a restabilit egalitatea în acest sfert (1-1). Cu 11 minute înainte de final, Steaua conducea cu 67-60 şi se părea că va obţine a doua sa victorie în această serie. Cand mai erau 68 de secunde echipa antrenată de Claudiu Fometescu avea patru puncte în plus, 82-78, dar Dinamo a avut un finiş de senzaţie, reuşind şapte puncte consecutive fără a încasa vreunul. Dinamo va fi gazdă în următoarele două partide, programate tot în Sala Polivalentă, pe 24 şi 26 aprilie. În schimb, CSM CSU Oradea a făcut un pas important spre semifinale, după ce a surclasat-o pe CS Phoenix Galaţi cu 103-79 (37-18, 18-17, 22-27, 26-17).  Confruntările din primul tur al fazei play-off se joacă după regula cel mai bun din cinci meciuri.

Navas, de neînvins pe Bernabeu

Portarul de la Real Madrid, Keylor Navas, nu a mai primit gol la Madrid de pe data de 5 martie 2016, de la jocul cu Celta Vigo, scor 7-1. Portarul Keylor Navas este invincibil la meciurile jucate pe arena Santiago Bernabeu de echipa antrenată de Zinédine Zidane. Navas nu a mai primit gol acasă de 300 de minute, de la meciul cu Celta Vigo, partidă disputată pe 5 martie 2016. Atunci, Real Madrid a caştigat cu 7-1, iar Navas a primit gol de la atacantul Iago Aspas. În cele 46 de zile care au trecut de la ultimul gol primit, Navas a închis poarta echipei Real Madrid la jocurile din UEFA Champions League, cu Roma, scor 2-0 şi cu Wolfsburg, scor 3-0, dar şi la jocurile din Primera Division, 4-0 cu Sevilla si 4-0 cu Eibar. În varstă de 29 de ani, portarul costarican, Keylor Navas, a fost transferat de Real Madrid de la Levante, imediat după Campionatul Mondial din Brazilia, pentru suma de 10 milioane de euro.

Mourinho va antrena pe “Old Trafford”

Dorit cu insistenţă de Manchester United, José Mourinho va ajunge pană la urmă pe arena Old Trafford. Antrenorul portughez va ajunge pe Old Trafford pe 5 iunie, pentru a antrena naţionala Angliei la meciul cu o selecţionată a lumii, partidă organizată în scopuri caritabile de cantăreţul Robbie Williams. Selecţionata lumii va fi condusă de pe bancă de antrenorul italian Claudio Ranieri. Antrenorul portughez va antrena pentru doar 90 de minute naţionala Angliei într-un meci caritabil pentru UNICEF, eveniment care va avea loc pe data de 5 iunie 2016. Naţionala Angliei, condusă de José Mourinho şi de Sam Allardyce, antrenor la Sunderland, va întalni o echipă formată din vedete ale fotbalului mondial. Selecţionata Lumii îl va avea pe bancă pe Claudio Ranieri, antrenorul liderului din Premier League, Leicester City.

Zece ani de suspendare

Un arbitru de tenis din Croaţia care a oficiat la US Open în ciuda faptul că avea o interdicţie în acest sens, pentru implicarea în pariuri sportive, a fost suspendat 10 ani de către Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). Denis Pitner a fost iniţiat suspendat timp de un an, în august 2015, pentru că a transmis detalii despre condiţia fizică a unui tenisman şi pentru că a accesat un cont online de pariuri sportive. Deşi a fost suspendat oficial, Asociaţia de Tenis din SUA a făcut o eroare uriaşă şi i-a permit lui Pitner să arbitreze la turneul de Grand Slam al Statelor Unite, pe suprafaţa rapidă de la Flushing Meadows, în 2015. Mai mult, Pitner a arbitrat şi în 2016, în cadrul turneului de la Doha, Qatar, din ianuarie. ITF a anunţat suspendarea actualizată pentru arbitrul croat, care este valabilă pană la 19 aprilie 2026.

Cea mai bună rezervă din NBA

Jamal Crawford, fundaşul echipei Los Angeles Clippers, a fost ales al "şaselea cel mai bun jucător" din campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), pentru a treia oară în cariera sa, o premieră în istoria acestei distincţii, a anunţat, NBA. Crawford, cu un total de 341 puncte, i-a devansat în ancheta efectuată în randul ziariştilor de specialitate, pe Andre Iguodala (Golden State Warriors, 288 puncte) şi pe Enes Kanter (Oklahoma City Thunder, 182 puncte). El a mai primit trofeul care îl recompensează pe cel mai bun jucător non-titular din sezonul regulat în 2010 şi 2014. Crawford, în varstă de 36 de ani, a încheiat sezonul regulat cu medii de 14,2 puncte şi 2,3 pase decisive în 26,9 minute pe meci.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.