Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Golgeterii Ligii I

Ziarul de Vrancea
19 apr 2016 715 vizualizări
După 33 de etape, 26 din sezonul regulat şi 7 din play-off / play-out, în clasamentul golgeterilor conduce Ioan Hora (Pandurii Targu Jiu), cu 17 goluri, urmat de Denis Alibec (Astra Giurgiu) - 14 goluri, Nicolae Stanciu (Steaua) şi Florin Tănase (Viitorul) cu cate 12 goluri.

În clasamentul marcatorilor din play-off, conduce Alibec (6 goluri), urmat de Hora (4), iar în play-out lider este Juan Carlos Ruiz (4), urmat de un grup de jucători cu cate trei reuşite: Bud (CFR), Bălan (Voluntari), Milevski, Obodo (Chiajna( şi Astafei (Petrolul).

Stancu la cota 9

Internaţionalul roman Bogdan Stancu (28 de ani), a reuşit să marcheze un gol în victoria echipei sale, Gençlerbirligi, scor 3-1, pe teren propriu, cu Trabzonspor, în etapa a 29-a din campionatul Turciei.  După ce Raul Rusescu a marcat un gol al victoriei, sambătă, luni a venit randul lui Bogdan Stancu să marcheze în prima ligă. "Motanul" a majorat scorul la 2-0 pentru echipa sa, în minutul 27 al partidei. Aceasta a fost cea de-a noua reuşită a atacantului roman de 28 de ani în acest sezon. În cele 26 de meciuri disputate în această campanie, fostul atacant al Stelei şi-a trecut în cont şi patru pase decisive. Internaţionalul nostru mai are cinci etape la dispoziţie pentru a-şi egala cel mai bun sezon din Turcia: În stagiunea 2013-14, a marcat 13 goluri, tot în tricoul lui Gençlerbirligi.

Două retrogradări într-o oră

Fotbalistul englez, Lewis Kinsella, a retrogradat cu două echipe în aceeaşi zi, la aceeaşi oră. Kinsella este în acte jucătorul lui Aston Villa, însă a fost împrumutat la Kidderminster. Aston Villa, clubul cu care Kinsella se află sub contract, a retrogradat din Premier League după 28 de ani. Sambătă, jucătorul în varstă de 21 de ani a aflat că echipa de care aparţine, Aston Villa şi cea la care este împrumutat, Kidderminster, au retrogradat la aceeaşi oră. Aston Villa, echipă care îl are sub contract pe Kinsella a pierdut, scor 0-1, meciul disputat pe Old Trafford, cu Manchester United şi a retrogradat din Premier League după 28 de ani. În acelaşi timp, Kidderrminster, cu Lewis Kinsella în teren, şi-a compromis matematic şansele de a rămane în National Conference League, după egalul înregistrat pe teren propriu, 0-0 cu Barrow. Există însă şi un caz fericit în fotbalul englez. Fundaşul belgian, Ritchie De Laet, este sub contract cu Leicester City, însă liderul din Premier League l-a împrumutat pe fotbalist la Middlesborugh. De Laet se poate considera norocos. Leicester City este foarte aproape să caştige titlul de campioană a Angliei, în timp ce Middlesbrough se află pe primul loc în Championship şi este foarte aproape de promovarea în Premier League.

Scandal cu pariuri în Turcia

Autorităţile din Turcia au reţinut, marţi, 38 de persoane pe care le suspectează că au înscenat implicarea clubului Fenrbahçe în scandalul pariurilor din 2011. Conform Associated Press, printre persoanele reţinute se află foşti şefi ai poliţiei, avocaţi şi cel puţin un jurnalist. Associated Press anunţă că autorităţile din Turcia au reţinut ieri, în urma unor raiduri efectuate în 28 de oraşe, nu mai puţin de 38 de persoane suspectate că în 2011 ar fi înscenat implicarea clubului Fenerbahçe în scandalul pariurilor. Persoanele reţinute sunt foşti şefi ai poliţiei, avocaţi celebri, dar şi jurnalişti. În 2011, în urma unei anchete a autorităţilor turce care a durat trei luni, oficiali ai clubului Fenerbahçe au fost reţinuţi în urma scandalului meciurilor aranjate, însă un an mai tarziu ei au fost absolviţi de orice vină. Ancheta a vizat atunci şi cluburile Eskisehirspor, Karabukspor, Sivasspor, Gençlerbirligi şi Ankaragücü.

Capello: “Barcelona are nevoie de un lider”

Fostul antrenor al lui Real Madrid, Fabio Capello, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă cu ocazia Galei Laureus, că Barcelona duce lipsa unui lider adevărat în vestiar şi din această cauză poate pierde titlul. Catalanii au intrat în criză după ce au pierdut cu 1-2 în El Classico, şi au ajuns la trei înfrangeri consecutive în La Liga. De asemenea, au fost eliminaţi şi din sferturile Ligii Campionilor, de către Atletico Madrid. Barcelona nu a mai pierdut trei meciuri consecutiv în La Liga din 2003. “Cred că au nevoie de un căpitan precum Puyol, care să îi tragă după el. Sunt momente în care un antrenor poate încerca ceva, dar asta nu contează dacă nu există un lider adevărat în vestiar. Cand Juventus a avut probleme în acest sezon, Buffon şi Chiellini au luat iniţiativa şi au întors lucrurile”, a declarat Capello.

Isner nu vine la Olimpiada

John Isner, cel mai bun tenisman american al momentului, numărul 16 în clasamentul ATP, a anunţat, că nu va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro. ''A fost o decizie pe care nu am luat-o cu uşurinţă. Sunt hotărat să joc în turneul de la Atlanta, care se va desfăşura cu o săptămană înainte de Jocurile Olimpice. în mod logic, ar fi imposibil pentru mine să particip la ambele evenimente.'', a declarat Isner. Potrivit Associated Press, Isner nu este interesat de competiţia olimpică din Brazilia întrucat nu oferă puncte în clasamentul mondial ATP, spre deosebire de Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. În afara americanului, austriacul Dominic Thiem (locul 15 ATP), unul dintre cei mai talentaţi tineri tenismeni din circuit, a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio. !n 2012, John Isner a pierdut în sferturile de finală ale competiţiei, în faţa elveţianului Roger Federer, care a caştigat ulterior medalia de argint la JO. Tenismenul numărul 1 al Statelor Unite este hotărat să caştige, în august, al patrulea titlu la Atlanta, pe suprafaţă dură, dotat cu premii totale în valoare de 693.425 de dolari.

Mureş şi U Cluj au deschis scorul

Vicecampioana BC Mureş Tg Mureş şi U-Banca Transilvania Cluj au caştigat meciurile susţinute luni seara, în primul tur al fazei play-off a Ligii Naţionale de baschet masculin.  BC Mureş Tg Mureş s-a impus în Sala Polivalentă din Bănie în faţa echipei locale, SCMU Craiova, cu scorul de 98-95 (21-28, 24-21, 21-25, 23-15, 9-6), după prelungiri. Mureşenii veneau după şase înfrangeri consecutive şi aveau avantaj pe tabelă, 86-84, cand mai erau 52 de secunde de joc. Cu 27 de secunde înainte de final, echipa din Craiova avea avantaj, 89-86, dar Mareks Jurevicus a trimis meciul în prelungiri cu un coş de trei puncte, cu opt secunde rămase de joc. În prelungiri, diferenţa a fost făcută de ratările oltenilor la aruncările libere. U-Banca Transilvania Cluj a dispus de CSU Atlassib Sibiu cu 85-77 (30-15, 25-17, 11-25, 19-20), în Sala Horia Demian. Duelurile din sferturi se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide, următoarele fiind programate tot la Craiova şi Cluj-Napoca, miercuri 20 aprilie.

Michel, demis de la Marseille

Antrenorul spaniol Michel Gonzalez, adus în vara anului 2015 pentru a-l înlocui pe Marcelo Bielsa a fost demis ieri de către şefii clubului Olympique Marseille, chiar înaintea meciului din semifinalele Cupei Franţei cu Sochaux. Cu doar o zi înaintea meciului din Cupa Franţei cu Sochaux, Olympique Marseille a rămas fără antrenor. Michel a fost demis din funcţia pe care o ocupă din vara lui 2015, chiar dacă la sfarşitul săptămanii trecute, proprietarul clubului , Margarita Louis-Dreyfus îl reconfirmase în funcţie, în ciuda eşecului cu Monaco. Decizia luată luni seară la Paris a fost anunţată prin intermediul unui comunicat de presă. Fostul jucător al echipei Real Madrid, Michel a intrat în istoria clubului francez cu un record negativ: de la începutul lunii februarie, din 14 meciuri, a caştigat doar două, în Cupa Franţei, cu amatorii de la Trélissac şi Granville.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.