Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Hagi nu mai stă pe banca Viitorului

Ziarul de Vrancea
18 apr 2016 729 vizualizări
Gheorghe Hagi, patronul-antrenor de la FC Viitorul, nu va mai sta pe banca echipei sale cel puţin pană la finalul sezonului, locul său fiind luat de Cătălin Anghel, care a mai fost antrenor principal la constănţeni în perioada 2009-2013.


Deşi nu a făcut niciun oficial în acest sens, decizia a fost confirmată de foaia de joc a meciului Viitorul - Pandurii, unde antrenor principal al gazdelor a fost trecut Cătălin Anghel. Informaţia a fost confirmată şi de directorul general al Viitorului, Cristian Bivolaru, care a dezvăluit că Hagi are cel puţin două oferte foarte tentante şi e posibil să le dea curs la finalul sezonului.  “Eu ştiu că a fost dorit foarte clar din Rusia, iar oferta de la Rubin Kazan a rămas în picioare. Are şi Turcia o ofertă foarte interesantă şi nu e uşor să ia o decizie. Aspectul financiar e ultimul la care se gandeşte", a declarat Cristian Bivolaru la Dolce Sport

Un maratonist roman merge la Rio

Alexandru Soare, component al clubului Ştiinţa Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton, atletul antrenat de Cristina Alexe obţinand această primă importantă performanţă din carieră în cadrul tradiţionalei curse desfăşurate la Hamburg, pe care a terminat-o în 2h 18:52. Baremul pentru a prinde un loc în competiţia de la Rio este de 2:19:00.  "A fost o cursă dificilă, urmare a vantului care a bătut foarte puternic, dar mi-am dorit mult să alerg sub barem şi am reuşit să-mi îndeplinesc un obiectiv mult visat în numeroasele ore de pregătire din ultimele luni" a declarat atletul băcăuan.

Barcelonei nu-i mai iese nimic

FC Barcelona a fost învinsă, duminică seară, pe teren propriu, scor 1-2, de Valencia, în etapa a 33-a din campionatul Spaniei şi a ajuns la trei eşecuri consecutive în campionat. Valencia a deschis scorul prin autogolul lui Ivan Rakitic, din minutul 26, şi a majorat diferenţa chiar înainte de pauză, prin Mina (‘45^1). Leo Messi a redus din handicap în mintul 63, reuşind cel de-al 500-lea său gol în tricoul Barcelonei, în toate competiţiile (în 612 meciuri). Trupa lui Luis Enrique a jucat cu garda jos pană la final, forţand egalarea, însă Valencia a rezistat şi chiar a ratat şansa desprinderii pe contraatac. S-a terminat 2-1 pentru Valencia, iar Barcelona e acum obligată la un parcurs fără greşeală, în ultimele cinci etape. Catalanii sunt pe primul loc, cu 76 de puncte, la egalitate cu Atletico Madrid şi cu un singur punct avans faţă de Real Madrid. În caz de egalitate de puncte la finalul sezonului, principalul criteriu de departajare e reprezentat de rezultatele directe, capitol la care Barcelona stă mai bine în lupta cu cele două echipe din Madrid.

Neymar şi-a pierdut cumpătul

Brazilianul Neymar a cedat nervos la finalul meciului de duminică seară, FC Barcelona-Valencia, scor 1-2. Neymar l-a pălmuit pe fundaşul Antonio Barragan, care se bucura alături de colegi pentru succesul obţinut de Valencia pe arena Camp Nou. Neymar a aruncat şi cu o sticlă înspre fundaşul Valenciei în tunelul care duce către vestiare. Neymar şi Barragan au avut un conflict şi la confruntarea din Cupa Spaniei. Neymar nu este la prima abatere de acest gen. Brazilianul a primit o suspendare de patru meciuri la Copa America pentru un incident similar.

Numai o romancă s-a calificat la Praga

Scrimerii romani Bianca Pascu (sabie) şi Radu Dărăban (floretă) au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, duminică, în urma concursurilor preolimpice de la Praga. La sabie individual feminin, Bianca Pascu a înregistrat patru victorii şi un eşec în grupa preliminară, iar apoi a fost învinsă de germanca Anna Limbach în sferturi, cu 14-15. Singurul bilet pentru Rio a fost adjudecat de azera Sabina Mikina, care a învins-o în finală pe Polina Kasparovici (Belarus), cu 15-11. La floretă individual masculin, Radu Dărăban a cedat în optimile de finală, cu 10-15, în faţa croatului Ivan Komsic. Floretista Mălina Călugăreanu (19 ani) a obţinut sambătă calificarea la JO 2016, în urma aceluiaşi concurs. Romania avea deja calificată la JO 2016 echipa feminină de spadă (trei sportive plus o rezervă) şi sabrerul Tiberiu Dolniceanu.

Gardoş a revenit în iarbă

Fundaşul roman al echipei Southampton, Florin Gardoş, a jucat aseară primul său meci după accidentarea suferită în iulie 2015. Gardoş a evoluat în meciul echipelor de tineret, Southampton-Norwich City.  "Este foarte important pentru Florin Gardoş să joace un meci. Florin se simte foarte bine din punct de vedere fizic." a declarat antrenorul echipei Southampton, Ronald Koeman. Florin Gardoş a suferit o accidentare la genunchi pe 23 iulie 2015 şi a revenit pe terenul de fotbal după o pauză de 270 de zile. Gardoş a pierdut ultimele 42 de meciuri jucate de Southampton. Echipa antrenată de Ronald Koeman este clasată pe locul VII  în Premier League, cu 51 de puncte. Fundaşul roman a fost transferat de Southampton de la Steaua, pentru suma de 5 000 000 de euro.

Start bun pentru Steaua şi CSU Oradea

BC Steaua Bucureşti a caştigat, duminică seară, meciul cu Dinamo Bucureşti, scor 72-68, iar CSM Oradea a învins Phoenix Galaţi cu scorul de 93-86, în primele meciuri din play-off-ul Ligii Naţionale de baschet masculin. Steaua s-a impus pe finalul ultimului sfert, la capătul unei partide echilibrate, în care Dinamo a jucat bine în ofensivă.  A doua partidă din seria play-off-ului va avea loc astăzi de la ora 18:00, la Sala Polivalentă din Capitală. La Oradea, CSU din localiate a învins pe Phoenix Galaţi cu 93-86, partida retur avand loc tot la oradea, astăzi de la ora 19:45

Al doilea eşec la hochei

Naţionala masculină de hochei pe gheaţă a Romaniei a fost învinsă de Lituania cu scorul de 1-5 (1-2, 0-1, 0-2), ieri, la Z agreb, în cadrul Campionatului Mondial 2016, Divizia I, Grupa B valorică. Golul tricolorilor a fost semnat de Levente Lörincz (14:17), în timp ce pentru baltici au punctat Povilas Verenis (05:30), Mindaugas Kieras (10:33), Nerijus Alisauskas (29:28), Arnoldas Bosas (40:20) şi Arturas Katulis (58:04).  Echipa Romaniei, învinsă duminică de Ucraina cu 1-6, va juca maine următorul meci, contra Croaţiei (21,00, ora Romaniei).

Parma a promovat în serie C

Parma, echipa la care au jucat Adrian Mutu şi Ianis Zicu, a început drumul către prima scenă a fotbalului italian. Trimisă în liga a patra din cauza datoriilor de peste 200 000 000 de euro, Parma a obţinut promovarea în Serie C cu trei etape înainte de finalul sezonului. Parma este pe primul loc în Serie D, cu 25 de victorii şi 10 egaluri.  Cu o altă denumire, Parma Calcio 1913, echipa este antrenată de fostul ei căpitan, Luigi Apolloni, condusă din funcţia de preşedinte de fostul antrenor, Nevio Scala şi finanţată de magnatul Guido Barilla. Parma a caştigat Cupa UEFA în 1995 şi 1999 şi are în palmares trei Cupe ale Italiei. Adrian Mutu a jucat la Parma în sezonul 2002-2003, iar Ianis Zicu a evoluat în 9 meciuri la echipa din regiunea Emilia-Romagna, în sezonul 2004-2005.

Pistorius îşi află soarta în iunie

Campionul paralimpic la atletism, Oscar Pistorius, îşi va afla, pe 17 iunie 2016, sentinţa în procesul în care este acuzat că şi-a omorat prietena. Conform legilor din Africa de Sud, o condamnare pentru crimă se pedepseşte cu cel puţin 15 ani de închisoare.  Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, Reeva Steenkamp, după ce a împuşcat-o mortal pe aceasta, pe 14 februarie 2013. Pistorius a ucis-o pe prietena sa cu patru focuri de armă trase prin uşa închisă a toaletei. Atletul le-a spus procurorilor că şi-a confundat prietena cu un hoţ care a pătruns în locuinţa sa. în varstă de 30 de ani, Reeva Steenkamp a fost fotomodel sud-african şi prezentatoare TV. În 2014, Pistorius a fost condamnat în primă fază la cinci ani de închisoare cu executare, însă a fost eliberat condiţionat după aproape un an.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.