Sport

Fetele au retrogradat din Fed Cup

Ziarul de Vrancea
17 apr 2016 900 vizualizări
Angelique Kerber a făcut instrucţie cu Irina Begu şi Simona Halep, Germania caştigand întalnirea de la Cluj

Pornită cu speranţe imense din partea romancelor de a se menţine în prima grupă valorică a Fed Cup, întalnirea de la Cluj dintre Romania şi Germania a reprezentat o amarnică decepţie. Un pic neglijată din cauza rezultatelor directe, deşi este a treia jucătoare a lumii, Angelique Kerber a fost vedeta echipei, dispunand de Irina Begu cu 6-2, 6-3 în prima zi şi de Simona Halep cu 6-2, 6-2 în cea de-a doua. Scorul după prima zi a fost 1-1, pentru că Simona a învins greu pe a doua jucătoare germană, Andrea Petkovic (30), situaţia celei mai bune jucătoare romane fiind, pare-se, îngreunată de o căzătură suferită în primul set, la scorul de 3-1, care i-a necesitat două pauze medicale de îngrijiri la picior. Simona a obţinut primul break, apoi l-a pierdut, dar l-a recuperat imediat, caştigand setul cu 6-4. Situaţia s-a repetat pană la un punct în setul secund, dar după rebreak-ul Andreei, a urmat momente slabe ale Simonei, care a reuşit cu greutate să trimită setul în tiebreak, pe care de altfel l-a şi pierdut. Spre deosebire de alte situaţii din ultima vreme, Simona n-a mai clacat în setul decisiv, reuşind un break la 3-2 cu care a caştigat setul (6-4). Din nefericire, cele aproape trei ore jucate împotriva lui Petkovic, s-au răsfrant în jocul de ieri, cu o Kerber odihnită: un 2-6, 2-6 în 67 de minute, un 2-6 scor la break-uri, un prim serviciu modest şi un al doilea sub orice critică, numai şapte mingi direct caştigătoare şi 26 de erori neforţate, cam asta a fost Simona Halep în întalnirea cu Angelique Kerber.
Pentru jocul al patrulea, căpitanul Alina Cercel a înlocuit-o pe Irina Begu cu Monica Niculescu, în timp ce Barbara Rittner a mers mai departe cu Andrea Petkovic. Iar Monica, cu mingile ei tăiate, a început senzaţional meciul, caştigand primul set la zero. Numai că Andrea Petkovic a revenit, a caştigat setul doi la tie-break (după ce Monica a avut break la 5-5 şi două mingi de meci) şi pe cel de-al treilea cu 6-3 şi echipa Germaniei şi-a asigurat victoria, în timp ce Romania a retrogradat în Grupa Mondială II. În continuare s-a jucat partida de dublu, între echipele Irina Begu / Alexandra Dulgheru şi Annika Beck / Julia Görges, al cărei rezultat nu a mai contat.

-


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.