Sport

Campioană surpriză la turneul final U 20 la baschet

Dan Chiriac
15 apr 2016 792 vizualizări
Colegiul Naţional “Aurel Vlaicu” Bucureşti a învins cu 90-81 pe Universitatea Cluj şi a obţinut un titlu pe care nimeni nu-l anticipa u LPS Focşani a trerminat pe locul doi, după ce a învins LPS Bihorul Oradea în ultima partidă

Surpriză de proproţii la turneul final al campioantului naţional de baschet U 20. Universitatea Cluj, cu două victorii în primele două etape, a pierdut ultima partidă şi a căzut tocmai pe poziţia a treia. Noua campioană naţională este echipa Colegiului Naţional “Aurel Vlaicu” Bucureşti, care a învins cu 90-81 echipa clujeană. Înaintea partidei, calculele matematice erau simple: clujenii puteau pierde la maxim patru puncte pentru a deveni campioni naţionali, la o diferenţă de cinci puncte în favoarea bucureştenilor, LPS Focşani era pe primul loc, iar de la o diferenţă mai mare de cinci puncte bucureştenii urcau pe prima poziţie. Acest lucru s-a şi întâmplat, bucureştenii câştigând la nouă puncte şi devenind campioni naţionali. Clujenii au condus trei sferturi pe tabela de marcaj, dar bucureştenii au avut un ultim sfert de excepţie şi s-au impus la o diferenţă suficientă pentru a deveni campioni naţionali.
Colegiul Aurel Vlaicu: Ciucă 2p, D. Mainea 14p, Avramescu 9p, Lungu 13p, Sorlescu 14p, Mingote 8p, Ionel Mainea 29p, Duţă 1p, Crăciunescu, Popescu, Bănică.
U Cluj: D. Gheorghe 21p, Szabo 11p, Kuti, T. Gheorghe 10p, Brosser 22p, Mureşan 6p, Abu Teir 11p, Petrice, Şerban, Berculescu, Kardos, Vida.
Focşaniul a urcat pe locul doi
LPS CSM Focşani 2007 a devenit vicecampioană naţională după victoria obţinută în faţa celor de la Bihor Oradea. Focşănenii au urcat pe poziţia a doua graţie coşaverajului mai bun, în clasamentul în trei, faţă de echipa din Cluj. Focşănenii s-au impus în faţa orădenilor cu scorul de 116-80.
Au evoluat formaţiile:
CSM Focşani 2007: Ciotlăuş 30puncte, Vîrnă 12p, Potcoavă 15p, Pîrjolescu 17p, Marinică 5p, Popa 5p, Bălan 2p, Avram, Atanasiu, Sava, Gugoaşă, Halici.

LPS Bihorul Oradea: Martin 2, Melut 3p, Szilagy2p, Bojani, Nicolescu 33p, Gavris, Mihalcea 6p, M. Martin, Buda 4p, S. Ionescu 10p, Danciu 10p, Vanţă 1p. (Dan CHIRIAC)
Rezultate meciurilor:
Miercuri
CN Aurel Vlaicu – LPS Bihorul Oradea 92-84
U Mobiltelco Cluj – CSM 2007 LPS Focşani 80-75
Joi:
LPS Bihorul Oradea – U. Cluj  71-106
CSM Focşani 2007 - CN Aurel Vlaicu 84-79
Vineri:
CN Aurel Vlaicu – U. Cluj 90-81
CSM Focşani 2007 – LPS Bihorul Oradea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.