Sport

Ce se întamplă cu Tecău?

Ziarul de Vrancea
14 apr 2016 602 vizualizări
Horia şi olandezul Rojer au fost eliminaţi în mai puţin de o oră în prima partidă a lor de la Monte Carlo * fetele noastre au pierdut şi la Bogota, şi la Istanbul

Principalii favoriţi ai probei de dublu din cadrul turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Monte Carlo, romanul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, au fost învinşi de cuplul Henri Kontinen /John Peers (Finlanda / Australia) cu  2-6, 3-6 în optimile de finală. Tecău şi Rojer, care au o primă parte de sezon slabă, au cedat după 59 de minute de joc. Cei doi au un bilanţ de opt victorii şi 8 înfrangeri în 2016, în care cele mai bune performanţe sunt semifinale la Doha şi Rotterdam. Cuplul romano-olandez a pierdut ultimele patru partide susţinute. În meciul cu Kontinen şi Peers principala problemă a fost serviciul, cei doi favoriţi înregistrand procentaje inferioare la punctele realizate cu ambele servicii (56% cu primul, 53% cu al doilea). Tecău şi Rojer şi-au creat o singură minge de break, pe care au ratat-o. Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna sunt calificaţi în sferturi la Monte Carlo, urmand să joace vineri contra perechii Jamie Murray / Bruno Soares (Marea Britanie / Brazilia). O altă mare surpriză a turneului de dublu a fost eliminarea perechii americani Bob & Mike Bryan, învinsă cu 4-6, 3-6 de cuplul columbian Juan Sebastian Cabral / Robert Farah.
* La simplu, va avea loc o confruntare şoc în sferturile de finală, între Rafael Nadal (5ATP) şi elveţianul Stanislas Wawrinka (4 WTA). Nadal a avut viaţă grea cu austriacul Dominic Thiem (12), una dintre revelaţiile începutului de an.  Thiem a început mai bine partida cu Nadal şi s-a desprins la 3-1, însă jucătorul spaniol a revenit imediat şi a egalat la 3. Game-ul al nouălea a fost cel mai lung din primul set şi a fost caştigat de Nadal, care a salvat şase mingi de break. Spaniolul a pus presiune pe adversarul său în finalul primei manşe, pe care şi-a adjudecat-o cu 7-5. Setul secund a fost mult mai uşor pentru jucătorul iberic, al cincilea favorit pe lista capilor de serie. Nadal s-a impus cu 6-3 şi va juca, în sferturile de finală, cu elveţianul Stan Wawrinka, care a trecut, în optimi, de francezul Gilles Simon, scor 6-1, 6-2.  În disputele directe, Rafael Nadal în conduce pe Stan Wawrinka cu scorul de 15-3. Senzaţia zilei de miercuri, cehul Jiri Vesely, care l-a învins pe superfavoritul Novak Djokovic, a cedat foarte uşor, scor 1-6, 2-6 în faţa francezului Gaël Monfils. Alte rezultate din optimi: Milos Raonic (Canada) – Damir Dzumhur (Bosnia) 6-3, 4-6, 7-6; Andy Murray (Marea Britanie) – Benoît Paire (Franţa) 2-6, 7-5, 7-5; Roger Federer (Elveţia) – Roberto Bautista (Spania) 6-2, 6-4.

* Jucătoarea romană de tenis Patricia Ţig a fost învinsă cu 7-5, 4-6, 4-6 de Lourdes Dominguez (Spania) în runda inaugurală a turneului WTA de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari.  Meciul a durat peste două ore, după ce fusese întrerupt la scorul de 5-5, în primul set, marţi, din cauza întunericului. Romanca a reuşit şase aşi în această partidă, dar a comis şi 11 duble greşeli. Surpriza turului I a fost eliminarea primei favorite, ucraineanca Elina Svitolina (16 WTA) , scor 5-7, 6-1, 6-7, în faţa rusoaicei Aleksandra Panova (155). Şi a treia favorită, Mariana Duque, reprezentanta gazdelor, a părăsit competiţia încă din primul tur, întrecută de elveţianca Amra Sadikovic cu  6-3, 6-7, 4-6.
* Cele două jucătoare romane ajunse în sferturile turneului de la Istanbul au fost eliminate: Alexandra Cadanţu a abandonat la scorul de 2-6, 1-3 în faţa jucătoarei cehe, Barbora Stefko, iar Cristina Dinu a pierdut, scor 6-1, 3-6, 4-6 în faţa macedonencei Lina Ghiorceska.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.