Sport

Adio, Black Mamba!

Ziarul de Vrancea
14 apr 2016 393 vizualizări
Kobe Bryant şi-a încheiat cariera în NBA cu un festival sub panou: 60 de puncte înscrise în meciul Lakers – Jazz. Campionatul nord-american de baschet este dominat însă de Golden State Warriors, care bate record după record

Singurul jucător de baschet din NBA, care a jucat în toată cariera sa pentru o singură echipă, Kobe Bryant a pus punct aseară activităţii sportive de peste 20 de ani, cu un meci în care a reuşit 60 de puncte, în victoria echipei Los Angeles Lakers 101-96, cu Utah Jazz. În varstă de 37 ani, Kobe Bryant şi-a luat la revedere de la cariera de sportiv cu un nou record. A reuşit 60 de puncte în meciul cu Utah Jazz, cele mai multe reuşit de un jucător de baschet, în ultimul meci al carierei, din istoria NBA. De altfel reuşitele lui Bryant din sfertul patru, au adus victoria echipei Los Angeles Lakers,., Bryant a marcat sau a pasat decisiv pentru ultimele 19 puncte reuşite de Lakers, reuşind şi transformarea a două aruncări cu mai puţin de 10 secunde înainte de finalul meciului,aruncări cu care a atins numărul de 60 de puncte marcate. „Nu îmi vine să cred cat de repede au trecut aceşti 20 de ani. Vă mulţumesc tuturor pentru suport, pentru motivaţie şi pentru toată inspiraţia pe care mi-aţi dat-o. Vă iubesc şi vă voi iubi pentru totdeauna.” a spus Bryant la finalul meciului disputat în Staples Center. De cinci ori campion în NBA, Kobe Bryant este singurul jucător din istoria baschetului profesionist american care a jucat timp de 20 de sezoane doar pentru o singură echipă. Kobe Bryant a disputat în total 1.566 de meciuri în cele 20 de sezoane în care a evoluat în Liga profesionistă nord-americană de baschet. Meciul cu Utah Jazz a fost cel de-al 25-lea din cariera lui Bryant în care a marcat peste 50 de puncte. Cu excepţia lui Wilt Chamberlain şi a lui Michael Jordan nimeni nu a mai reuşit asta, în afara baschetbalistului autoporeclit “Black Mamba”, nickname inspirat dintr-un film al lui Tarantino.
Un alt eveniment istoric a realizat echipa Golden State Warriors, cu victoria din meciul cu Memphis Grizzlies, scor 125-194. Trupa lui Steve Kerr a doborat recordul istoric deţinut timp de 20 de ani de Chicago Bulls pentru cele mai multe victorii într-un sezon.  Campioana NBA are un sezon de excepţie: cel mai bun start din istorie, 24 de victorii consecutive, plus cea mai lungă serie de meciuri fără înfrangere pe teren propriu, 54. Meciul cu Memphies Grizzlies nu a avut istoric. Cu Steph Curry, primul jucător după Michael Jordan care încheie sezonul regulat cu o medie de peste 30 de puncte, într-o formă de excepţie, campioana din NBA şi-a trecut fără emoţie în cont cea de-a 73-a victorie a sezonului. A fost însă seara recordurilor lui Curry. Vedeta echipei cu sediul la Oakland (California) şi-a trecut aseară în cont a 400-a aruncare reuşită de trei puncte, record absolut în NBA. După victoria de aseară, Golden State Warriors a terminat prima în clasamentul Conferinţei de Vest, cu doar nouă înfrangeri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.