Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: 11 chemaţi, 0 aleşi

Ziarul de Vrancea
14 apr 2016 610 vizualizări
Pugilistul roman Bogdan Juratoni a fost învins la puncte de britanicul Antony Fowler, decizie 1-2, în sferturile de finală ale categoriei 75 kg, la turneul preolimpic de la Samsun (Turcia).

Un singur arbitru-judecător l-a văzut caştigător pe Juratoni (în toate cele trei reprize), în timp ce alţi doi arbitri l-au creditat doar cu a treia repriză, britanicul primindu-le pe primele două.  Juratoni era ultimul boxer roman rămas în competiţia de la Samsun, din 11 care au făcut deplasare (8 la masculin, 3 la feminin). Pugiliştii romani mai au o singură şansă de a ajunge la JO, prin intermediul turneului preolimpic de la Baku (7-19 iunie). Romania are pană acum un singur boxer calificat la JO 2016, Mihai Nistor (categoria supergrea).

De trei ori bronz pentru Captari

Sportivul roman Dumitru Captari a cucerit trei medalii de bronz la categoria 77 kg, miercuri, în cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Forde (Norvegia). Captari, care a evoluat în Grupa B, a obţinut bronzul la stilul smuls, cu 156 kg, fiind devansat de armenii Andranik Karapetian, 170 kg, şi Tigran Martirosian, 160 kg.  La aruncat, Captari, sportiv originar din Republica Moldova, a terminat al treilea, cu 192 kg, după ce a ratat o primă tentativă la această greutate. Primele două locuri au fost ocupate tot de armenii Karapetian (197 kg) şi Martirosian (192 kg). Captari a ratat argintul din cauza greutăţii corporale mai mari (76,62 kg faţă de 76,44 kg ale lui Martirosian).  La total, Karapetian a fost primul, cu 367 kg, urmat de Martirosian, 352 kg, şi de Captari, 348 kg. 
Romanul Răzvan Martin, medaliat cu bronz la JO 2012 (cat. 69 kg), s-a clasat pe locul 14 la smuls şi pe 13 la aruncat şi total.  Sportivii romani au cucerit pană acum 11 medalii, trei de aur, două de argint şi şase de bronz, la Europenele de la Forde (Norvegia). Romania mai are în competiţie doi sportivi, Gabriel Sîncrăian (85 kg) şi Gheorghi Cernei (85 kg).

Sălăjenii în finală la volei

Echipa de volei masculin ACS Volei Municipal Zalău s-a calificat în finala campionatului naţional după ce a învins cu 3-2 (22-25, 25-23, 22-25, 25-15, 15-13) la seturi formaţia CS Arcada Galaţi, în cel de-al cincilea meci al semifinalei disputat miercuri, la Zalău. În finala Diviziei A, vicecampioana ACS VM Zalău o va întalni pe SCMU Craiova.

Messi a avut probleme musculare

Lionel Messi (28 de ani), mijlocaşul argentinian de la Barcelona, a jucat cu probleme musculare în ultimele meciuri la echipa catalană, în urma cărora este tratat de un medic italian, de aici şi evoluţiile nesatisfăcătoare ale acestuia, anunţă Marca, citand surse din cadrul clubului. Pană în prezent, oficialii Barcelonei nu au confirmat informaţia apărută în presa spaniolă, dar sursa citată susţine că aceste probleme provin de la ultima sa convocare la naţionala Argentinei, pentru meciurile din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Doctorul Poser, medicul care l-a sfătuit pe Messi cu privire la noul sistem de nutriţie, cel care l-a transformat în caştigatorul celui de-al cincilea Balon de Aur din carieră, se ocupă şi de probleme musculare ale acestuia. Messi n-a reuşit să se ridice la nivelul aşteptat în ultimele cinci jocuri ale Barcelonei şi nu a marcat vreun gol. Din 2010 căpitanul naţionalei "Pumelor" nu a mai avut o serie atat de lungă de meciuri fără gol marcat.

Pelé vrea să joace la Olimpiadă

În varstă de 75 de ani, legendarul fotbalist brazilian, Pelé, nu a participat niciodată la Jocurile Olimpice şi, în glumă, i-a anunţat pe jurnaliştii brazilieni că că ar putea reveni pe gazon, pentru a cuceri aurul, în ediţia din acest an, de la Rio de Janeiro. Pelé a semnat primul său contract profesionist, cu Santos, la doar 15 ani şi nu a mai putut fi selecţionat în lotul Braziliei pentru Jocurile Olimpice, unde la acea vreme erau acceptaţi doar sportivii amatori. Doi ani mai tarziu, brazilianul cucerea titlul mondial, în Suedia, alături de naţionala Braziliei, însă marele său regret este că nu a putut lua parte niciodată la un turneu olimpic. “Singurul titlu pe care Brazilia nu îl are este cel de campioană olimpică şi este singurul turneu în care nu am jucat niciodată pentru că eram profesionist. Acum, vom avea Jocurile Olimpice în Brazilia. Cred că mă voi pregăti să joc la această Olimpiadă. Poate voi caştiga acest turneu pentru Brazilia. în cinci luni va trebui să fiu pregătit!”, a spus Pelé pentru goal.com

A început războiul Fury - Joshua

Britanicul Tyson Fury, campionul mondial al greilor la versiunile WBA şi WBO, l-a descris pe conaţionalul său Anthony Joshua, noul campion mondial IBF la grea, ca pe ''un halterofil umflat cu pompa'' şi anticipează un meci uşor după ce va caştiga şi lupta revanşă cu Vladimir Kliciko programat pe 9 iulie la Manchester, relatează Reuters. Tyson Fury, 27 ani, a deţinut şi centura mondială IBF, dar a pierdut-o pentru că nu a acceptat un alt meci în loc de revanşa cu Kliciko, pe care l-a învins surprinzător în noiembrie 2015. .Joshua, care deţine încă titlul olimpic la supergrea caştigat la JO 2012, l-a învins sambătă prin KO în repriza a doua pe americanul Charles Martin şi a intrat în posesia titlului mondial IBF. La Campionatele Europene de amatori de la Bursa 2012, Joshua a fost învins de supergreul roman, Mihai Nistor.

Deocamdată, la antrenamente

Pilotul spaniol Fernando Alonso, component al echipei McLaren Honda, a primit acceptul să participe la prima sesiune de antrenamente libere programată astăzi pe circuitul din Shanghai, gazda Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, a anunţat echipa McLaren pe site-ul oficial.  McLaren a precizat că Alonso (34 de ani) va fi supus unor investigaţii noi după prima zi de antrenamente, înainte de a primi acordul să concureze şi în zilele următoare. Marele Premiu al Chinei se desfăşoară în perioada 15-17 aprilie."Dacă nu voi primi acceptul clar din partea medicilor, nu-mi pot asuma nimic. Dar continui să mă pregătesc normal pentru acest weekend", a spus Alonso în urmă cu doar cateva zile.În prima cursă a anului, în Australia, Alonso şi-a fisurat o coastă şi nu a primit acceptul medicilor de a concura în Marele Premiu al Bahrainului, unde a fost înlocuit de pilotul de rezervă, belgianul Stoffel Vandoorne.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.