Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Steaua, în finala Cupei Ligii

Ziarul de Vrancea
13 apr 2016 825 vizualizări
Steaua Bucureşti a învins, miercuri, scor 2-0, în meciul jucat pe stadionul Marin Anastasovici cu Astra Giurgiu, din returul semifinalelor din Cupa Ligii, iar echipa antrenată de Marius Şumudică a ratat un penalty, prin Alexandru Ioniţă, în minutul 58.

Golurile au fost marcate de Taher Bawab în minutele 5 şi 51. Astăzi de la ora 19:00 se dispută returul semifinalei Dinamo Bucureşti – Concordia Chiajna. În tur, scorul a fost de 3-0 pentru jucătorii ilfoveni.

Şumudică a fost suspendat o etapă

Marius Şumudică (45 de ani), antrenorul echipei Astra Giurgiu, a fost suspendat de către Comisia de Disciplină din cadrul FRF pentru o etapă, din cauza gesturilor obscene adresate fanilor stelişti la meciul din turul semifinalei Cupei Ligii, cu Steaua, de la Piteşti. Fostul antrenor al Rapidului a stat în tribună la returul cu Steaua din Cupa Ligii. Tot  ieri, Comisia de Disciplină, a anunţat că va lua decizia în cazul lui Edward Iordănescu, antrenorul Pandurilor care a fentat regulamentul în meciul cu Astra, de la Giurgiu, cand le-a dat indicaţii jucătorilor săi, chiar dacă era suspendat, pe data de 15 aprilie 2016.

De două ori argint, pentru Irina

Sportiva Irina Lepşa a caştigat două medalii de argint, la stilul aruncat şi la total, la categoria 58 kg în cadrul Campionatelor Europene de haltere de la Forde (Norvegia). Irina Lepşa a obţinut argintul la aruncat, cu 117 kilograme. Aurul a revenit sportivei Boianka Kostova, din Azerbaidjan, cu 130 kg, iar bronzul i-a revenit polonezei Joanna Lochowska, cu 114 kilograme.  La total, Irina Lepşa a ocupat de asemenea locul 2, cu 205 kg. Pe primul loc s-a clasat, detaşat, Boianka Kostova, cu 235 de kilograme. La smuls, Irina Lepşa s-a clasat pe poziţia a cincea, cu 88 kg.  Sportivii romani au cucerit pană acum opt medalii, trei de aur, două de argint şi trei de bronz, la Europenele de Haltere de la Forde, dintre care patru la total..

 Ce-am fost şi ce-am ajuns

Boxerul dinamovist Bogdan Juratoni s-a calificat în sferturile de finală ale categoriei 75 kg, la turneul preolimpic de la Samsun (Turcia), după ce l-a învins la puncte (decizie unanimă, 3-0) pe cehul Vit Kral. Juratoni, al patrulea favorit, a fost aproape să obţină victoria înainte de limită şi va lupta miercuri cu englezul Antony Fowler, cap de serie numărul cinci, care a trecut în optimi de moldoveanul Valeri Sîrbu. Primii trei de la fiecare categorie se califică la Rio. Tot marţi     au fost eliminaţi şi altţi sportivi romani, Răzvan Andreiana (56 kg) şi Mihai Piţa (69 kg). Romania a deplasat la Samsun un lot de 11 pugilişti, opt băieţi şi trei fete, însă doar Juratoni a obţinut o victorie şi este încă în competiţie. Romania are pană acum un singur boxer calificat la JO 2016, Mihai Nistor (categoria supergrea).

Bacăul a ratat o mare şansă

Municipiul Bacău a ratat organizarea unei prime mari competiţii la care a candidat, Campionatele Europene de box pentru tineret, eveniment programat între 17 si 23 mai.  ''Comitetul Executiv al AIBA, a decis cu vot la limită 8 - 7, in cadrul întalnirii desfăşurate in Turcia seara trecută cu prilejul turneului preolimpic, ca respectiva competitie să se desfăşoare in Rusia si nu in Romania", a declarat pentru Agerpres, Relu Auraş, coordonatorul lotului de tineret al Romaniei. El s-a arătat, însă, încrezător că ''felul în care a fost conceput proiectul de organizare va conduce in viitor la acordarea statutului de organizator municipiului Bacău la o competiţie internaţională de prim rang".

Barem pentru Olimpiadă la marş

Atleta Andreea Arsine (27 de ani) a realizat baremul care-i permite participarea la Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în cursa de 20 kilometri marş de la Podebrady (Cehia), pe care terminat-o cu timpul de o oră, 35 de minute şi 47 de secunde. Sportiva de la CSU Galaţi a reuşit să se încadreze în baremul impus de IAAF, cel de o oră şi 36 de minute, dar a susţinut că timpul obţinut în actualul sezon a fost mai slab decat cel de anul trecut, care nu a fost omologat de către Federaţia Romană de Atletism. Andreea Arsine a terminat cursa din sezonul trecut într-o oră, 34 de minute şi 53 de secunde, fiind recordul său personal. "Momentan, doar o singură persoană mai este calificată la Jocurile Olimpice. M-am lăsat de atletism la 21 de ani, din cauza lipsei de condiţii. Am preferat să nu mai fac. M-am reapucat acum doi ani", a încheiat romanca de 27 de ani.


Nascimento preferă Ungaria

Handbalista Alexandra Do Nascimento (34 de ani) va juca din sezonul următor la echipa maghiară Vac, a anunţat Nemzeti Sport. Extrema dreaptă va părăsi HCM Baia Mare după două sezoane, perioadă în care a jucat în două sferturi de finală ale Ligii Campionilor. Componentele echipei HCM Baia Mare şi-au anunţat plecarea una cate una de la echipă iar în cursul acestei săptămani a apărut informaţia unde va evolua Alexandra Do Nascimento. Handbalista din Brazilia se va muta în Ungaria, la Vac, acolo unde a fost cerută de Andras Nemeth, cu care a colaborat şi la Hypo Viena. Extrema dreaptă se va reîntalni la viitoarea echipă cu Barbara Arenhart, alături de care a jucat atat la Hypo Viena, cat şi HCM Baia Mare, dar şi cu Karoline de Souza, colegă la echipa naţională. Alexandra Do Nascimento a marcat fix 100 de goluri pentru HCM Baia Mare în Liga Campionilor..

Pleacă Găman la Steaua?

Preşedintele clubului Astra Giurgiu, Dani Coman a spus la ProSport Live că jucătorul Valerică Găman nu s-a autopropus niciodată pentru un transfer la Steaua Bucureşti şi că după cele două meciuri cu Steaua din această săptămană, jucătorul va lămuri situaţia. „L-am oprit pe Găman să arate presei discuţia pe care a avut-o cu cei de la Steaua, să se vadă exact cine pe cine a căutat. L-am oprit pentru că nu mi s-a părut corect să facă publică discuţia. O să-l rog ca după aceste două jocuri să facă lumină în acest caz. Găman nu a fost căutat săptămana asta, a fost căutat cu ceva timp în urmă, o lună - o lună jumătate.” a spus la ProSport Live, preşedintele echipei Astra, Dani Coman.

Se reia Cupa Greciei

La cerera FIFA, meciurile din Cupa Greciei se vor relua. Competiţia a fost suspendată pe termen nelimitat de autorităţile elene din cauza incidentelor provocate de suporteri, pe 2 martie 2016, la semifinala dintre PAOK Salonic şi Olympiakos Pireu.  Pe 2 martie 2016, manşa tur a semifinalei Cupei, PAOK Salonic-Olympiakos, a fost întreruptă din cauza fanilor care au invadat terenul de joc. Atunci, în urma incidentelor provocate de suporterii echipei gazdă, Federaţia Greacă de Fotbal a anunţat că va întrerupe competiţia pe termen nelimitat. Federaţia Greacă de Fotbal a fost somată însă de FIFA să reia meciurile din Cupa Greciei, altfel echipa naţională risca să fie exclusă din calificările pentru turneul final al Campionatului Mondial care va avea loc în 2018. Grecii au ţinut cont de avertismentul FIFA şi au anunţat că vor reporni competiţia vineri, 15 aprilie 2016. Decizia a fost luată după întalnirea între oficiali ai forului de la Nyon cu membri ai Guvernului de la Atena şi cu cei ai Federaţiei de Fotbal din Grecia.

Record stabilit de Ronaldo

Cristiano Ronaldo (31 de ani), jucătorul spaniolilor de la Real Madrid, a devenit, ieri, după golurile marcate împotriva nemţilor de la Wolfsburg, primul fotbalist din lume care înscrie cel puţin 15 goluri în două sezoane diferite de Liga Campionilor. Formaţia antrenată de Zinédine Zidane a egalat scorul din tur (2-0 pentru Wolfsburg) în primele minute ale primei reprize din manşa retur. Cristiano Ronaldo a marcat în minutele 16 şi 18, stabilind scorul pauzei. Nu a fost cea mai rapidă dublă din istoria Champions League, tot Ronaldo fiind deţinătorul acestui record stabilit în 2012, într-un meci cu Bayern. Portughezul a marcat 39 de goluri în 35 de meciuri de Liga Campionilor disputate pe Santiago Bernabeu. Tot Cristiano Ronaldo este şi golgheterul all-time al Ligii Campionilor, cu 94 de goluri marcate în 126 de meciuri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.