Sport

Federer se gandeşte la retragere

Ziarul de Vrancea
12 apr 2016 563 vizualizări
Tenismanul elveţian va reintra în circuit chiar în turneul de la Monte Carlo de săptămana aceasta

Tenismanul elveţian Roger Federer (34 ani) a recunoscut că se gândeşte la momentul retragerii din activitatea sportivă, însă a precizat acel moment trebuie să vină "în mod natural", fiind un lucru inevitabil pentru orice jucător.  Jucătorul din Ţara Cantoanelor, care nu a mai evoluat de la Openul Australiei din luna ianuarie, urmează să-şi facă revenirea în circuit cu ocazia turneului Masters  1000 de la Monte Carlo, care se dispută în aceste zile, după operaţia la genunchiul stâng pe care a efectuat-o în această iarnă, la finalul competiţiei de la Antipozi, unde a fost eliminat în semifinale de sârbul Novak Djokovic. "Am trăit ore dificile şi am simţit că lumea mea era fragilă. Am realizat că nu eram decât un trecător. Mi-a fost teamă în ceea ce priveşte operaţia şi am fost foarte neliniştit când m-am trezit. Apoi, când m-am putut deplasa cu ajutorul cârjelor şi am făcut primul meu pas adevărat, ceea ce a fost foarte complicat la început, totul a decurs mai bine", a povestit Federer într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien.  Campionul elveţian a recunoscut că momentul retragerii sale din activitate este tot mai aproape, însă deocamdată simte încă plăcerea de a juca şi a participa la turnee.

"Da, mă gândesc la retragere şi mă întreb ce cale va urma reflecţia mea. Fiecare jucător a trăit acest lucru în mod diferit şi, uneori, nu ai de ales. Acest lucru trebuie să vină în mod natural şi va trebui să mă simt confortabil cu decizia. Dar recunosc că este plăcut acasă, mai ales să rămâi în acelaşi loc o perioadă mai lungă. Cu excepţia momentelor în care trebuie să plec din nou în circuit, simt încă această plăcere. Va veni însă un moment în care va trebui să iau o decizie definitivă. Pentru moment, sunt fericit aşa", a mai declarat Federer. În privinţa viitorului său profesional după ce va agăţa racheta în cui, elveţianul a precizat: "Am spus mereu că nu voi fi nici antrenor şi nici comentator, însă cine ştie? Niciodată să nu spui niciodată. Voi iubi întotdeauna tenisul şi cred că va trebui să rămân implicat, poate doar ajutând copiii în Elveţia, încă nu ştiu". Deţinătorul recordului de victorii în turneele de Grand Slam (17) a fost rugat să comenteze şi recentele scandaluri care au afectat lumea tenisului, cele legate de meciurile trucate şi cazurile de dopaj, în special cel al rusoaicei Maria Şarapova. "Nu ştiu nimic despre pariuri, nu am fost abordat niciodată", a spus Federer în privinţa meciurilor trucate în beneficiul reţelelor de pariuri ilegale. În ceea ce priveşte dopajul, tenismanul elveţian a precizat că "cei care au fost prinşi nu mai sunt în circuit", iar scandalul care o vizează pe Maria şarapova "este un lucru negativ pentru sport", însă "trebuie aşteptat verdictul".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.