Sport

Încă un thriller cu Irina Begu

Ziarul de Vrancea
8 apr 2016 1149 vizualizări
Romanca a avansat în sferturi la Charleston, după ce a învins-o într-un meci de aproape două ore şi jumătate pe Monica Puig.Jucătoarea romană de tenis Irina Begu (34 WTA) a mai făcut un pas în turneul pe zgură de la Charleston, calificandu-se în semifinală, după ce a dispus cu 1-6, 6-2, 7-6 pe jucătoarea portoricană Monica Puig (62) după un meci lung de două ore şi 20 de minute.

Meciul a fost foarte dramatic, Irina a început foarte prost, pierzand cinci game-uri la rand,primul set durand doar 25 de minute. În actul doi, echilibrat la început, romanca a realizat două break-uri pe final, iar în cel decisiv, fiecare jucătoare şi-a pierdut de trei ori serviciul, pană la tie-break-ul adjudecat de Monica cu 7-4, după două mingi de meci ratate în tie-break. Jucătoarea portoricană a irosit şi ea o şansă de meci, la 5-4, dar Irina a reuşit break-ul. Cum principala favorită a turneului, germana Angelique Kerber (nr. 2 mondial) a trecut lejer de Kristina Kucova (Slovacia), cele două s-au întalnit aseară în semifinale într-un fel de avanpremieră a întalnirii de Fed Cup, Romania – Germania (Cluj, 16-17 mai). Pană la acest meci, Irina şi Angelique, erau la egalitate la rezultate directe, 2-2. Ultima întalnire, caştigată de Kerber, s-a disputat chiar la Charleston, anul trecut, germana adjudecandu-şi ambele seturi la tie-break. Şi prima confruntare s-a încheiat tot cu victoria jucătoarei germane, în 2013, în turul al doilea la Indian Wells (6-3, 6-2).. Begu s-a impus în 2015, la Australian Open, în primul (6-4, 0-6, 6-1)  tur şi la Roma, în turul al doilea (6-3, 6-3)
Tot în turul III, Venus Williams (a treia favorită) a ratat posibilitatea de a caştiga al 50-lea titlu WTA în îndelungata sa carieră. Ea a pierdut în trei seturi, 6-7, 6-2, 4-6 în faţa jucătoarei kazahe, Iulia Putinţeva (61) într-un meci de trei ore şi trei minue.
Cea mai mare dintre surorile Williams ocupă în acest moment locul VII în clasamentul all-time al jucătoarelor cu cele mai multe succese în circuitul profesionist feminin, dominat de Martina Navratilova, cu 167 de titluri la simplu, urmată de Chris Evert (157) şi Steffi Graf (107).  Iulia Putinţeva a înregistrat cu această ocazie prima sa victorie în patru partide disputate împotriva americancei Venus Williams.
Alte rezultate din optimi: Daria Kasatkina (Rusia) - Louisa Chirico (SUA) 6-0, 6-4; Sloane Stephens (Australia) - Daria Gavrilova (Australia) 6-4, 6-3; Laura Siegemund (Germania) - Mirjana Baroni (Croaţia) 7-5, 6-2; Elena Vesnina (Rusia) - Lourdes Dominguez(Spania) 6-1, 6-3; Sara Errani (Italia) - Samantha Stosur (Australia) 6-4, 7-6.  Programul sferturilor: Begu - Kerber, Putinţeva - Errani, Stephens – Kasatkina, Vesnina - Siegemund.
* La Katowice, în turneul de 226.750$, a patra favorită, Alizé Cornet, a fost învinsă în optimi de ''veterana'' italiană Francesca Schiavone (35 ani), cu 6-7, 1-6. Schiavone (101 WTA) are acum 11-1 în meciurile directe cu Cornet (45 WTA), singurul meci caştigat de franţuzoaică avand loc în 2008, la Roma. Alte rezultate din optimi: Timea Babos (Ungaria) - Viktorija Golubic (Elveţia) 1-6, 6-4, 7-5; Magda Linette (Polonoa) – Stefanie Voegele (Elveţia) 1-6, 7-5, 6-2; Pauline Parmentier (Franţa) – Naomi Broady (Marea Britanie) 6-4, 7-5.Sferturi: Jelena Ostapenko (Letonia) – Timea Babos 7-6, 2-6, 6-3; Camila Giorgi (Italia) – Kirsten Flipkens (Belgia) 6-2, 5-7, 6-4.
*Houston (ATP, optimi): Markos Baghdatis (Cipru) – Fernando Verdasco (Spania) 6-4, 6-3; Jack Sock (SUA) – Matthew Barton (Australia) 6-2, 7-6; Tim Smyczek (SUA) – Donald Young (SUA) 6-2, 6-4; Feliciano Lopez (Spania) – Lukas Lacko (Slovacia) 7-6, 6-1.
* Romanul Marius Copil (199 ATP) s-a calificat în semifinalele turneului pe zgură de la Napoli, învingandu-l cu scorul de 6-0, 6-2 pe italianul Salvatore Caruso (260). În semifinale, Copil va juca împotriva belgianului Arthur de Greef (206) care a trecut cu 7-6, 6-3 de spaniolul Roberto Carballes (116). Cealaltă semifinală se va juca între portughezul Gastão Elias (122) şi slovacul Jozef Kovalik (171)

Halep, învinsă de Radwanska

Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska a ieşit învingătoare în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii martie, realizată pe site-ul circuitului profesionist feminin (WTA) şi în care Simona Halep a ocupat locul al doilea.
Agnieszka Radwanska a primit 55% dintre sufragiile internauţilor, fiind urmată de Simona Halep, cu 33%,  Camila Giorgi (Italia), cu 5%, Serena Williams (SUA), cu 4%, şi Angelique Kerber (Germania), cu 3%.  Radwanska a fost nominalizată pentru o fază reuşită în meciul cu Monica Niculescu, din turul al doilea la Indian Wells, la scorul de 6-2, 4-1, 40-40. Poloneza s-a impus cu 6-2, 6-1. Simona Halep figurează cu o fază din meciul cu germanca Julia Goerges, din optimile turneului de la Miami, la scorul de 6-4, 4-1, pe serviciul romancei, caştigată cu o lovitură de backhand în cros. Halep s-a impus cu 6-4, 6-1 şi s-a calificat în optimile de finală.  Poloneza fusese desemnată caştigătoare şi în ancheta pe luna februarie, în timp ce în ianuarie a caştigat daneza Caroline Wozniacki,


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.