Sport

Lucescu ia vant spre semifinale

Ziarul de Vrancea
8 apr 2016 1196 vizualizări
Şahtar Doneţk şi Sevilla au obţinut victorii importante în deplasare, în sferturile de finală ale Ligii Europa * derbiul Borussia – Liverpool s-a încheiat nedecis, scor 1-1

Şahtar Doneţk  echipa antrentă de romanul Mircea Lucescu, a caştigat, ieri, în deplasare cu scorul de 2-1, manşa tur a confruntării cu Sporting Braga (Portugalia) din sferturile Europa League. Golurile partidei au fost marcate de Iaroslav Rakiţki, în minutul 45, şi Facundo Ferreyra, în minutul 75, pentru Şahtar, respectiv Wilson Eduardo în minutul 89 pentru Braga. Pentru a ajunge în sferturile competiţiei, ucrainenii i-au învins, în dublă mansă, pe nemţii de la Schalke 04, scor 3-0, şi pe belgienii de la Anderlecht, scor 4-1 la general. Într-un alt meci din aceeaşi fază a competiţiei, FC Sevilla, caştigătorea ultimelor două ediţii de Europa League, a caştigat, scor 2-1, manşa tur a confruntării spaniole cu Athletic Bilbao, calificarea urmamnd a se decide pe pămant andalucian. Bascii au deschis scorul prin Aritz Aduriz în min. 48, dar Sevilla a înscris de două ori prinTimothée Kolodziejczak (’56) şi  Iborra în minutul 83. Într-un meci disputat la Villarreal şi arbitrat de o brigadă romanească avandu-l la centru pe Ovidiu Haţegan, echipa locală a învins cu 2-1 echipa cehă Sparta Praga, la care evoluează şi fost jucător al Astrei,  nigerianul Kehinde Fatai (intrat în min. 77). Golurile au fost marcate de Cedric Bakambu, în minutele 3 şi 63, respectiv Jakub Brabec, în minutul 45^4.
Cel mai aşteptat meci al sferturilor s-a disputat pe “Signal Iduna Park” din Dortmund, unde FC Liverpool, pregătită de fostul antrenor al Borussiei, Jürgen Klopp, a primit replica echipei gazdă. Germanii au început meciul în forţă, dar Liverpool a fost cea care a marcat prima, după o finalizare frumoasă a lui  Divock Origi a pasei lui Milner cu un şut deviat la vinclu (’25). Tot Origi a fost foarte aproape de a tranşa întalnirea în adiţionalele primei reprize, însă imediat după pauză (’48), lovitura de cap a lui Mats Hummels a adus egalarea. Au urmat vreo zece minute de groază în careul german dar portarul Roman Weidenfeller a fost de netrecut. Pentru că de la mijlocul reprizei secunde, “cormoranii” au făcut pasul înapoi, finalul a aparţinut Borussiei, dar atacantii lui Thomas Tuchel n-au mai reuşit să perforeze poarta lui Mignolet. Jürgen Klopp, antrenorul echipei Liverpool, a declarat după meciul de la Dortmund, că jucătorii săi îi pot învinge pe germani în meciul retur. "Dortmund este o echipă foarte bună şi toată lumea a putut vedea asta azi, dar noi am avut momentele noastre şi am fi putut caştiga meciul. Sunt destul de sigur că multe lume credea că vom pierde la scor. Dar în multe momente am dominat Dortmund şi am jucat foarte bine. Nu suntem departe de momentul în care vom juca precum Dortmund. Deocamdată, nu putem juca precum o fac ei, dar ne putem apăra şi marca goluri, astfel încat să caştigăm meciul retur. Este foarte bine că am marcat în deplasare.", a declarat Klopp, la conferinţa de presă de după meci. Jürgen Klopp şi-a asumat vina pentru golul marcat de către Borussia Dortmund, din corner. “Am luat gol dintr-o fază fixă, ăsta e fotbalul. E vina mea, am decis ca Adam Lallana să-l marcheze pe Mats Hummels la acea fază, trebuia să fie Origi. A fost o decizie neinspirată".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.