Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tudor fluieră derbiul bucureştean

Ziarul de Vrancea
8 apr 2016 1125 vizualizări
Comisia Centrală a Arbitrilor a anunţat, ieri, faptul că arbitrul Alexandru Tudor (44 de ani) va oficia la centru partida de maine dintre Steaua şi Dinamo


În condiţiile în care Ovidiu Haţegan (35 de ani), cel mai bine cotat arbitru roman, a fost delegat la partida de Europa League, dintre Villarreal şi Sparta Praga, CCA a avut de ales dintre doi centrali: Cristian Balaj şi Alexandru Tudor.  În cele din urmă a fost ales arbitrul bucureştean. Meciul dintre Steaua şi Dinamo se va disputa, maine 10 aprilie, de la ora 20:30, pe Naţional Arena. Înaintea meciului direct, diferenţa dintre cele două formaţii este de cinci puncte, Steaua fiind pe locul secund, la egalitate cu Astra, în timp ce Dinamo se află pe locul patru, cu 30 de punce, la egalitate cu Pandurii.

Pustai, numit oficial antrenor la Mediaş

Cristian Pustai (48 de ani), fostul antrenor al FC Botoşani, a fost numit oficial antrenor principal al formaţiei din Liga a II-a, Gaz Metan Mediaş, echipă pe care a mai antrenat-o în perioada 2007-2013, acesta semnand un contract valabil pană la sfarşitul acestui sezon. Gaz Metan Mediaş s-a despărţit oficial de antrenorul Leo Grozavu şi secundul Ovidiu Chiribici la începutul acestei săptămani. Potrivit unui comunicat transmis de clubul medieşean, rezilierea contractelor celor doi tehnicieni s-a făcut de comun acord, la solicitările lui Grozavu şi Chiribici. În acelaşi timp, deşi era dat ca sigur de surse oficiale din cadrul clubului, Cornel Ţălnar  nu a mai semnat cu Gaz Metan. Cristi Pustai le-a mai antrenat în cariera sa pe Chimica Tarnăveni, în anul 2000, pe Pandurii Targu Jiu, în sezonul 2013-2014, pe ASA Targu Mureş pentru o scurta perioadă în 2014 şi pe Rapid Bucureşti în 2015.

S-a băgat tiebreak-ul la Olimpiadă

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, ieri, normele şi metodologia de organizare a meciurilor de tenis în cadrul Jocurilor Olimpice de vară de la Rio de Janeiro.  Printre cele mai importante schimbări în regulament este faptul că se vor disputa tiebreak-uri în toate seturile, în meciurile de trei seturi şi în cele de cinci seturi în competiţia masculină. În competiţia feminină, va fi aplicată regula "căldurii excesive", care prevede o pauză de 10 minute între seturile 2 şi 3  dacă temperatura va depăşi 30 de grade Celsius. Totodată, capii de serie ai competiţiei vor fi stabiliţi în funcţie de clasamentul cumulat de simplu şi dublu, astfel încat fraţii Andy şi Jamie Murray ar putea fi desemnaţi favoriţii numărul 1 la caştigarea trofeului. Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016 se vor desfăşura în perioada 5-21 august.

Revanşa Fury – Kliciko

Meciul revanşă dintre Tyson Fury şi Vladimir Kliciko se va disputa pe 9 iulie, la Manchester, a scris pe Twitter Peter Fury, unchiul şi antrenorul sportivului britanic. Vestea fost anunţată ieri de către Peter Fury pe contul său de Twitter. Născut la Manchester, Tyson Fury,în varstă de 27 de ani l-a învins pe sportivul ucrainean, Vladimir Kliciko,40 de ani, în noiembrie într-o gala desfăşurată în oraşul german Düsseldorf. A fost meciul care a reunit centurile WBA, IBF şi WBO şi totodată meciul în Fury a devenit al 5-lea boxer britanic campion la categoria grea.

Raul revine pe Bernabeu

Legendarul atacant Raul Gonzalez va îmbrăca tricoul galacticilor de la Real Madrid, într-un meci caritabil organizat în memoria lui Johan Cruyff  Raul se întoarce în capitala Spaniei pentru a juca în amicalul Real Madrid - Ajax Amesterdam, meci organizat în memoria lui Johan Cruyff. Partida va avea loc pe data de 5 iunie, cu ocazia celei de-a şaptea ediţii a turneului "Corazon Classic". Vestea că Raul va îmbrăca din nou tricoul celor de la Real Madrid a fost confirmată şi de agentul său, Gines Carvajal. Raul se va întoarce acasă după trei ani. în 2013, Raul a jucat o repriză pentru Al Sadd şi una pentru Real Madrid la Trofeul Santiago Bernabeu. La eveniment şi-au anunţat participarea nume mari ale fotbalului mondial, precum Roberto Carlos, Fernando Hierro, Luis Figo, Patrick Kluivert, Clarence Seedorf sau Edgar Davids.

Chinezii aruncă cu bani la Barcelona

FC Barcelona ar putea încasa peste 36 de milioane de euro pentru transferul lui Arda Turan la un club din China. Fotbalistul turc ar putea încasa un salariu triplu faţă de cat primeşte în prezent la gruparea catalană. Potrivit Diario Sport, Arda Turan a primit o ofertă de nerefuzat din partea unui club de fotbal din China, ţară care a început să investească masiv în fotbal. Numele clubului chinez nu a fost dezvăluit, însă oferta le-a atras atenţia conducătorilor catalani. Mijlocaşul ofensiv ar putea primi în China un salariu triplu, iar catalanii ar încasa în urma tranzacţiei mai mult de 36 de milioane de euro, suma la care este evaluat în prezent fotbalistul turc. În varstă de 29 de ani, Arda Turan a fost transferat de la FC Barcelona la Atletico Madrid pe 6 Iulie 2015.

O centură pierdută

Federaţia Internatională de Box a anunţat, vineri, că i-a retras titlul WBA la categoria super-cocoş sportivului Carl Frampton, pentru că a refuzat să-şi apere centura în faţa challengerului obligatoriu la titlul mondial. Nord-irlandezul Carl Frampton (22 de victorii, nicio înfrangere, 14 KO-ul) a refuzat timp de nouă luni să lupte cu cubanezul Guillermo Rigondeaux, challenger WBA neînvins la categoria super-cocoş. În timp ce Frampton a declarat în trecut că nu are nicio problemă în a-l confrunta pe Rigondeaux, dar nici nu a arătat un interes oficial pentru a boxa cu sportivul cubanez. Barry McGuigan, managerul lui Frampton, a declarat: "Carl nu are nimic de caştigat dintr-o luptă cu Rigondeaux".Frampton, 28 de ani, a caştigat centura WBA la categoria super-cocoş în februarie, după o luptă de 12 reprize cu Scott Quigg.

Şi puştii se dopează, nu-i aşa?

Naţionala U18 a Rusiei nu va participa la CM de hochei pe gheaţă de la Grand Forks. Sportivii sunt suspectaţi că ar fi folosit Meldonium, medicament care i-a creat probleme şi jucătoarei de tenis, Maria Şarapova. Rusia a trimis la CM Under 18 o echipă formată din hocheişti sub 17 ani. Meldonium, medicamentul care a scos-o din circuit pe Şarapova, este sursa unui nou scandal în sport. "Îi voi suspenda pe viaţă pe cei care au administrat Meldonium întregii echipe!", a declarat preşedintele de onoare al Federaţiei de Hochei pe gheaţă a Rusiei, Alexandr Steblin.  Fabricat în Letonia şi distribuit doar în ţarile Baltice şi Rusia, Meldonium este un medicament anti-ischemic, care favorizează circulaţia sangelui, protejează împotriva stresului şi stimulează activitatea şi funcţiile sistemului nervos. în sport, Meldonoium poate îmbunatăţi rezistenţa sportivilor şi poate grăbi recuperarea după exerciţii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.