Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Coboram în clasamentul FIFA

Ziarul de Vrancea
7 apr 2016 611 vizualizări
Cu 922 de puncte, naţionala antrenată de Anghel Iordănescu a coborat trei poziţii în clasamentul FIFA Coca Cola,

de pe locul 16 în luna martie, pe locul 19 în clasamentul lunii aprilie, dat publicităţii astăzi, însă este mai bine clasată decat prima adversară de la Campionatul European. În ciuda faptului că a înregistrat o coborare de două poziţii, de pe 12 pe 14, Elveţia rămane cea mai bine clasată echipă din Grupa A a turneului final din Franţa, cu 974 de puncte. Este urmată de naţionala Romaniei, pe 19 cu 922 de puncte şi de Franţa, care se află pe 21, cu 907 puncte. Naţionala Albaniei, a coborat de pe poziţia 35 pe 45 şi are acum 632 de puncte. În premieră după şase luni, echipa Belgiei (1352 p), a coborat de pe prima poziţie, fiind devansată de naţionala Argentinei (1532 p). Pe locul III se află Chile cu 1348 puncte.

Victorie dramatică în Israel

Naţionala de handbal masculin a Romaniei, pregătită de Aihan Omer, a învins, miercuri, în deplasare, scor 30-27, reprezentativa Israelului în play-off-ul pentru calificarea în turul al doilea al preliminariilor pentru Campionatul European din 2018.  Naţionala de handbal masculin a Romaniei a început slab meciul cu selecţionata Israelului, disputat la Tel Aviv şi după 18 minute de joc, gazdele aveau un avans de 7 goluri, 11-4. Romania a recuperat din handicap pană la pauză, dar israelienii tot au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, 15-13.  Repriza a doua a fost mult mai bună pentru naţionala tricoloră. Cu extremele Valentin Ghionea şi Dragoş Oprea în mare formă, Romania a preluat pentru prima dată conducerea, în minutul 38, 18-17. A fost momentul în care handbaliştii lui Aihan Omer au excelat cu o defensivă mult mai exactă, iar pe atac greşelile au devenit din ce în ce mai rare. Romania s-a desprins la patru goluri, 28-24, pentru a se impune în final cu 30-27. Prin această victorie, tricolorii au făcut un pas important spre următoarea fază a calificărilor pentru Campionatul European din 2018, care se va desfăşura în Croaţia. Meciul retur dintre Romania şi Israel se va disputa, duminică, 10 aprilie, la Călăraşi.

Pe ce a pariat Şumudică ?

Antrenorul Astrei Giurgiu, Marius Şumudică a dezvăluit cele două partide din Liga I pe care a mizat sume de bani fiind vorba de partide disputate de două rivale din play-off, Dinamo şi Pandurii, în sezonul regulat: “Am jucat două meciuri din Liga I: Dinamo acasă cu Iaşul. Am zis că bate Dinamo şi a făcut egal. şi încă un meci Pandurii acasă cu Botoşani. Am zis că bate Pandurii şi a bătut Botoşani. Conte a fost suspendat pentru pariuri şi acum e antrenor la Chelsea. Conte a fost suspendat şase luni după un meci despre care ştia că e aranjat. În Anglia au fost jucători suspendaţi patru luni, dar au fost lăsaţi să antreneze", a mai spus Marius Şumudică. Cele două meciuri despre care a vorbit şumudică sunt partide jucate în luna decembrie 2015: Dinamo - CSMS Iaşi, scor 0-0, şi Pandurii - FC Botoşani 0-3.

FIFA îşi dă cu dreptu-n stangul

FIFA a amendat, joi, federaţia de fotbal din Kuweit, cu 30.000 de franci elveţieni, pentru că nu a disputat două partide de calificare pentru Cupa Mondială, în martie, meciuri care intrau însă sub incidenţa unei suspendări dictate tot de FIFA. Federaţia de Fotbal din Kuweit a fost suspendată de către FIFA în octombrie, din cauza intevenţiilor guvernamentale în acest sport, şi a fost exclusă din procedura de votare pentru preşedinţia FIFA.FIFA a anulat două meciuri de calificare ale Kuweitului pentru Cupa Mondială, zona Asiei, împotriva naţionalelor din Laos şi Coreea de Sud, consecinţa imediată a suspendării globale pentru statul din Golf.Interdicţia a anulat oficial şansele de calificare ale Kuweitului, cu trei partide rămase de disputat. Acum, federaţia din Kuweit a primit o amendă pentru că nu s-a prezentat la meciurile cu Laos şi Coreea de Sud, o decizie cel puţin bizară, în condiţiile în care kuweitienii au respectat o decizie a FIFA.

Ana Ivanovic se retrage din naţională

Jucătoarea de tenis Ana Ivanovic (19 WTA) a anunţat, joi, că nu va mai juca pentru echipa naţională a Serbiei, în meciurile de Fed Cup ale ţării sale, pe fondul unor comentarii negative apărute în presa sarbă. Ivanovic a informat Federaţia Sarbă de Tenis în privinţa deciziei luate, iar reprezentanţii forului sarb au încercat fără succes să o facă să se răzgandească. Ana Ivanovic a reprezentat Serbia în 29 de meciuri, dintre care 20 au fost victorii. Principalul motiv al retragerii jucătoarei în varstă de 28 de ani este relaţia tensionată cu presa din Serbia. Ivanovic a fost deranjată de anumite comentarii negative, indiferent dacă evolua pentru Serbia sau în turnee WTA. Tatjana Jecmenica, antrenoarea echipei naţionale a Serbiei, şi-a exprimat regretul la auzul veştii: "Serbia este mult mai puternică dacă Ivanovic este în lot. Dar voi respecta decizia ei şi îi mulţumim pentru ajutorul acordat Serbiei în ultimul deceniu". Cel mai bun rezultat obţinut de Ana Ivanovic şi echipa Serbiei la Fed Cup este finala din 2012, pierdută în faţa Cehiei.

Mourinho sau van Gaal?

Presa din Anglia susţine că agentul Jorge Mendes va negocia săptămana viitoare sosirea lui José Mourinho pe Old Trafford, însă actualul antrenor, Louis Van Gaal, crede în continuare că îşi va păstra postul de antrenor la Manchester United. Jurnaliştii englezi anunţă că Mendes şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie de la Manchester United, Ed Woodward vor negocia sosirea antrenorului portughez pe Old Trafford din sezonul următor. În vară, Manchester United ar putea da o dublă lovitură. Pe langă Mourinho, United l-ar putea avea din nou în echipă pe Cristiano Ronaldo, fotbalist pentru care Real Madrid cere 60 de milioane de euro, şi care le-ar fi fost deja propus clubului de pe Old Trafford.
Presa olandeză susţine însă că Manchester United va fi antrenată din vară tot de Louis Van Gaal, care ar putea avea la dispoziţie un buget de transferuri în valoare de 100 de milioane de lire sterline. Van Gaal este sub contract cu gruparea de pe Old Trafford pană în 2017.  În cazul în care Van Gaal va rămane la Manchester United, Mourinho ar putea reveni în Spania, unde Real Madrid este dispusă să îi ofere din nou postul de antrenor.

Ibrahimovic, acuzat de dopaj

Suedezul Ulf Karlsson, fostul antrenor al lotului naţional de atletism, al Suediei l-a acuzat pe starul lui PSG, Zlatan Ibrahimovic că ar fi fost dopat în perioada în care ar fi jucat pentru Juventus Torino între 2004 şi 2006. ”Zlatan a luat în plus 10 kg în 6 luni în perioada în care juca la Juventus. Cred că era dopat, asta e părerea mea. şi sunt sigur de asta! Este imposibil să pui 10 kg de muşchi într-un timp atat de scurt. Cred că asta era cultura clubului la acel moment. şi Albin Ekdal a pus 8 kg în plus la acelaşi club. Au avut un doctor care apoi a fost suspendat 22 de luni”, a declarat iniţial Karlsson pentru ziarul suedez NWT. La două zile distanţă după prima declaraţie, fostul antrenor al lotului national de atletism al Suediei a spus în Sportbladet că nu-l acuză direct pe Ibrahimovic. Răspunsul Federaţiei de Fotbal din Suedia a venit imediat. Lars Richt, managerul echipei naţionale de fotbal i-a cerut lui Karlsson să vină cu dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale.

Alonso a revenit la antrenamente

Pilotul de Formula 1 Fernando Alonso, echipierul McLaren, a revenit, ieri, la antrenamente, după accidentul din Australia, şi vrea să concureze în cadrul Marelui Premiu de Formula 1 al Chinei, pe 17 aprilie. Spaniolul nu a fost declarat valid de către echipa medicală pentru Marele Premiu de Formula 1 al Bahrainului, în urma unui accident suferit în Australia, cand monopostul său s-a lovit de cel al lui Esteban Gutierrez (Haas) şi s-a răsturnat. "M-am întors la antrenamente. în zilele următoare, sper să reiau mersul pe bicicletă şi înotul. Pas cu pas.", a precizat Fernando pe reţeaua de socializare Instagram. Pilotul McLaren a suferit fracturi la coaste şi colaps pulmonar în urma incidentului de la Melbourne. Participarea lui Alonso în cursa de la Shanghai, care va debuta pe 15 aprilie cu sesiunile de antrenamente, va depinde de testul medical final al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.