Sport

Charleston pe zgură

Ziarul de Vrancea
5 apr 2016 773 vizualizări
Irina Begu a obţinut prima victorie pe suprafaţa ei preferată

Irina Begu (locul 34 WTA) a caştigat meciul cu Caroline Garcia (Franţa, 44 WTA), scor 6-4, 2-6, 7-6 (3), în primul tur al turneului WTA de la Charleston (SUA) , disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 753.000 de dolari. Meciul a foarte extrem de echilibrat şi a durat două ore şi 46 de minute. Pentru accederea în turul secund al competiţiei din Statele Unite ale Americii, Irina Begu va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 4.585 de dolari. În următorul tur, Begu va juca, cel mai probabil miercuri, cu învingătoarea din partida Bethanie Mattek (SUA, 89) - Teliana Pereira (Brazilia, 49). A fost primul meci jucat pe zgură de către Irina Begu în acest an, în condiţiile în care este suprafaţa ei favorită. În 2016, romanca a caştigat cinci meciuri şi a pierdut cinci partide. Într-o altă partidă din turul I de la Charleston, Patricia Ţig (131 WTA)  a fost învinsă luni seară de Laura Siegemund din Germania (75) cu scorul de 6-4, 3-6, 3-6. Venită din postura de lucky loser pe tabloul principal al competiţiei, Patricia a început curajos şi s-a impus într-un prim set în care a caştigat de două ori pe serviciul advers, lăsandu-i un singur break nemţoaicei. Dar Patricia nu putut menţine ritmul cu o jucătoare ce se poate lăuda cu victorii la Jelena Jankovic, Kristina Mladenovic şi Irina Begu, toate reuşite în 2016.Deşi a dat impresia că poate produce surpriza şi a condus cu 3-1 în actul decisiv, gălăţeanca s-a blocat înaintea liniei de sosire. Siegemund a realizat o serie de cinci game-uri consecutive şi a închis partida după două ore şi 45 de minute.
În acelaşi turneu, în primul tur, s-au înregistrat următoarele rezultate: Sabine Lisicki (Germania) – Irina Falconi (SUA) 6-4, 6-3; Katerîna Bondarenko (Ucraina) - Misaki Doi (Japonia) 4-6, 6-3, 6-1; Ana Konjuh (Croaţia) - Sesil Karatanceva (Bulgaria) 6-3, 6-3; Daria Gavrilova (Australia) - Zarina Dias (Kazahstan) 6-1, 1-6, 6-3; Danka Kovinic (Muntenegru) - Cagla Buyukakcay (Turcia) 6-1, 6-3; Jana Cepelova (Slovacia) - Anastasija Sevastova (Letonia) 4-6, 6-4, 6-1; Alison Riske (SUA) - Frances Altick (SUA) 6-3, 6-2; Mirjana Baroni (Croaţia) – Shuai Peng (China) 6-2, 6-1; Kristina Mladenovic (Franţa) - Tatjana Maria (Germania) 6-4, 6-3; Lourdes Dominguez (Spania) - Christina McHale (SUA) 2-6, 6-4, 6-1; Elena Vesnina (Rusia) - Cindy Burger (Olanda) 7-5, 6-2; Lara Arruabarrena (Spania) - Shelby Rogers (SUA) 6-4, 3-6, 6-4; Zhang Shuai (China) – Lesley Kerkhove (Olanda) 6-1, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) – Zheng Saisai (China) 6-2, 6-1.
* La Katowice, jucătoarea belgiană de tenis Kirsten Flipkens s-a calificat în optimile de finală după ce a reuşit să o învingă în două seturi, 6-1, 6-4, pe croata Donna Vekic. Flipkens, cap de serie numărul 9 la această competiţie, o va avea ca adversară în optimi pe romanca Andreea Mitu, care a dispus greu, cu 4-6, 6-2, 7-5, de elveţianca Romina Oprandi. Andreea Mitu şi Kirsten Flipkens nu s-au mai întalnit niciodată pană acum în circuitul profesionist feminin. Alte rezultate de la Katowice: Kristina Pliskova (Cehia) - Heather Watson (Marea Britanie) 6-2, 3-6, 6-4; Elizaveta Kulicikova (Rusia) - Vera Lapko (Belarus) 7-6, 6-0; Stefanie Vögele (Elveţia) - Lesia Ţurenko (Ucraina) 6-4, 6-0; Naomi Broady (Marea Britanie) – Karin Knapp (Italia) 6-7, 6-4, 6-4; Alizé Cornet (Franţa) – Isabella Şinikova (Bulgaria) 6-2, 6-7, 6-3; Ekaterina Aleksandrova (Rusia) – Klara Koukalova (Cehia) 6-0, 7-6; Camila Giorgi (Italia) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 6-4, 6-4.

Ţoapa  din Hexagon

La scorul de 5-5 în setul decisiv franţuzoaica a avut o reacţie suburbană la adresa Irinei, spunand despre sportiva noastră că este o "ţigancă de c...t". Gestul incredibil al jucătoarei din Hexagon a fost suprins de microfoanele amplasate pe centralul turneului din SUA, după un punct caştigat de romancă pe finalul setului dicisiv. Jucătoarea în varstă de 22 de ani s-a întors cu faţa către tribune şi a rostit, în limba franceză, cuvinte înjositoare şi rasiste: "Nu pot să cred că mă bate o ţigancă  de c...t". Niciuna dintre jucătoare nu a comentat public momentul scandalos, dar pe site-ul de specialitate tennisforum.com au apărut numeroase comentarii care dezaprobă gestul franţuzoaicei. Reacţii asemănătoare cu ale Carolinei Garcia au mai fost văzute la Nick Kyrgios în timpul meciurilor din ATP, însă "bad boy" din Australia  a avut decenţa să nu apeleze la formule rasiste. Astfel, gestul golănesc al fraţuzoaicei pare să fie primul făcut de o jucătoare ce evoluează la un asemenea nivel. Garcia se află în Top 100 WTA de aprope trei ani, timp în care a cucerit un titlu WTA şi s-a poziţionat pe locul 25 WTA, cel mai bun al carierei.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.