Sport

11 boxeri pentru Rio

Ziarul de Vrancea
5 apr 2016 673 vizualizări
Romanii vor fi prezenţi la turneul de calificare olimpică de la Samsun

Opt băieţi, conduşi de antrenorul Napoleon Gheorghe, şi trei fete, pregătite de antrenorul Adrian Lăcătuş, pleacă maine în Turcia, la Samsun, gazda unui turneu european de calificare la JO în perioada 9-17 aprilie, la care participă în total 292 de pugilişti din 39 de ţări.
Competiţia masculină se desfăşoară la zece categorii şi oferă în total 30 de bilete pentru Rio, în timp ce turneul feminin se dispută la doar trei categorii (51 kg, 60 kg şi 75 kg) şi are ca miză şase calificări pentru JO 2016.  Antrenorul lotului masculin, Napoleon Gheorghe, a declarat că speră să obţină cel puţin două calificări, cu cele mai mari şanse fiind creditaţi Bogdan Juratoni (75 kg), participant în competiţia profesionistă AIBA Pro Boxing, Răzvan Andreiana (56 kg) şi Robert Jitaru (60 kg). Primii trei boxeri la fiecare categorie obţin biletele la JO. Pentru locul III se va organiza un meci între cei doi semifinalişti învinşi.
''La Samsun se anunţă un turneu foarte puternic, foarte greu. Eu nu i-am pregătit pe toţi boxerii, doar patru dintre ei, dar toţi au şansa lor. Noi vrem să obţinem cel puţin două calificări. Din cauza problemelor financiare de la federaţie, nu am putut să ne pregătim centralizat, nu am mers la turnee, nu avem psiholog, medic, preparator. COSR ne-a ajutat din luna martie, în rest ne-am carpit cum am putut'', a declarat Napoleon Gheorghe.  La Samsun vor face deplasarea Amis Enver (49 kg), Alexandru Ioniţă (52 kg), Răzvan Andreiana (56 kg), Robert Jitaru (60 kg), Ninel Gheorghe (64 kg), Marian Piţa (69 kg), Bogdan Juratoni (75 kg), Alexandru Machedon (81 kg). Mihai Nistor, la ^91 kg, este singurul boxer roman care a obţinut deja calificarea la JO 2016. În afara turneului de la Samsun, AIBA mai organizează alte două turnee de calificare olimpică, la Baku şi Sofia.
Adrian Lăcătuş, antrenorul lotului feminin, speră să obţină o calificare olimpică la Samsun, unde concurenţa se anunţă acerbă. ''Va fi un turneu destul de greu. Avem zece campioane mondiale şi europene care s-au înghesuit la trei categorii. Suntem optimişti, avem şansele noastre, dar îmi doresc foarte mult o fată în finală. Ar fi bine să trecem acest hop şi să avem măcar o fată la Rio, pentru că vom avea apoi un alt moral. Lăcrămioara Perijoc (51 kg) şi Florentina Radu (75 kg) au palmares, au experienţă şi pot ajunge în finală. Cristina Cosma (60 kg) este la primul ei an de senioare, dar va caştiga experienţă aici şi o pregătim pentru viitoarea Olimpiadă. COSR ne-a ajutat foarte mult în pregătire, cu tot ce trebuie, ne-au plătit şi deplasarea. în schimb, nu am văzut nimic de la federaţie şi MTS'', a declarat Lăcătuş. Fetele au programat în luna mai un Campionat Mondial în Kazahstan, competiţie de la care primele trei clasate obţin şi biletele la Olimpiada din vară.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.