Sport

Patru titluri în patru ţări

Ziarul de Vrancea
3 apr 2016 832 vizualizări
S-au încheiat Campionatele Mondiale de patinaj artistic de la Boston *Ţara gazdă, n-a luat niciun titlu

Campionatele mondiale de patinaj artistic s-au încheiat la Boston, cu o răsturnare de situaţie în proba individuală masculină. Lider detaşat decisiv după programul scurt, japonezul Yuzuru Hanyu, campion olimpic în 2014, a ratat primul cvadruplu salt din programul liber, sprijinindu-se în mană pe gheaţă la aterizare, după care a căzut la a doua săritură cvadruplă, erori grave la care s-au adăugat şi cateva ezitări, neobişnuite la el, astfel că avantajul considerabil, de 18 puncte, după programul scurt, s-a dovedit insuficient pentru victorie. Punctajul japonezului la liber a fost modest, de 184,61 puncte, dintr-un total posibil de 295,17 puncte, la distanţă astronomică faţă de recordul înregistrat de el în decembrie anul trecut, la Marele Premiu de la Barcelona — 330,43 puncte. În schimb, deţinătorul titlului mondial, spaniolul Javier Fernandez, care se antrenează alături de Hanyu la Toronto, sub îndrumarea celebrului tehnician canadian, Brian Orser, a ridicat publicul în picioare, cu un program executat excelent, pe un cantec al lui Frank Sinatra. Cu 3 cvadruple şi 3 triplu Axel, cvadruplul campion al Europei a reuşit un punctaj suficient — 216,41 puncte la liber, pentru un total de 314,93 puncte, adjudecandu-şi al doilea titlu consecutiv.  Surpriza plăcută a probei masculine a fost bronzul cucerit de patinatorul de 18 ani Jin Boyang, cu 270,99 puncte.
În varstă de doar 16 ani, Evghenia Medvedeva din Rusia este noua campioană mondială la patinaj artistic, după ce s-a impus în finala Campionatelor Mondiale disputate în oraşul american Boston, cu un total de 223,86 puncte. A treia după programul scurt, Evghenia Medvedeva a realizat cel mai bun program liber în reuniunea de seara, cucerind medalia de aur, din postura de favorită, după ce în ianuarie cucerise titlul european. Medalia de argint a revenit americancei Ashley Wagner cu 215,39 puncte, iar cea de bronz unei alte patinatoare din Rusia, Anna Pogorilaia cu 213,69 puncte.
În fine, proba de perechi a fost caştigată pentru a doua oară consecutiv de cuplul canadian Meagan Duhamel/Eric Radford, cu un total de 231,99 puncte. Canadienii, mari favoriţi, au început programul liber de pe a doua poziţie, dar au reuşit o evoluţie perfectă, întrecandu-i clar pe foştii lideri, de după programul scurt, chinezii Sui Wenjing şi Han Cong, care au totalizat 224,47 puncte, lideri după programul scurt. Medaliile de bronz au revenit germanilor Aliona Savcenko şi Bruno Massot, cu 216,17 puncte. Franţa, Spania, Canada şi Rusia şi-au împărţit cele patru titluri mondiale de la Boston, în timp ce ţara gazdă, SUA nu a caştigat niciunul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.