Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Recital Cristina Neagu la Baia Mare

Ziarul de Vrancea
3 apr 2016 751 vizualizări
Vicecampioana Romaniei, HCM Baia Mare, a pierdut pe teren propriu, meciul disputat pe teren propriu împotriva deţinătoarei trofeului, Podgorica, echipa romancei Cristina Neagu.

Cu doar 14 jucătoare în lot, HCM a pierdut prima repriză la o diferenţă de 7 goluri, scor 10-17. Handbalistele din Romania au început bine repriza secundă şi au recuperat cinci goluri însă nu au putut ţine ritmul iar campioana Europei s-a impus la cinci goluri diferenţă, şi este principala favorită la calificarea în Final Four. Pentru HCM, au marcat Alison Pineau 6, Lois Abbingh 4, Gabriela Perianu 3, Katarina Jezic 2, Timea Tătar 2, Alexandra do Nascimento 1, Valentina Ardean 1. Cea mai bună realizatoare a echipei muntenegrene a fost Cristina Neagu, autoare a opt goluri.Buducnost, deţinătoarea trofeului, a făcut un pas uriaş către turneul Final Four de la Budapesta, în urma acestui succes.
Titlul la hochei, din nou la Galaţi
CSM Dunărea Galaţi a cucerit al doilea titlu consecutiv, după ce a învins echipa Sport Club Miercurea Ciuc, cu scorul de 4-3 (0-0, 2-1, 1-2, 1-0), după prelungiri, pe Patinoarul ''Dunărea'' din Galaţi, în cel de-al şaselea meci al finalei Campionatului Naţional de hochei pe gheaţă. Înaintea meciului de aseară, Dunărea conducea la general cu 3-2, finala disputandu-se după sistemul cel mai bun din şapte partide. în faţa propriilor suporteri, gălăţenii au avut nevoie de prelungiri pentru a-şi păstra titlul de campioni. Golul victoriei a venit de la Szabolcs Szöcs, jucător născut la Miercurea Ciuc. Pentru gazde au mai marcat Serghei Cernenko, Attila Goga şi Juraj Durkech, în timp ce golurile echipei Sport Club Miercurea Ciuc au fost înscrise de Tamas Biro, Aleksei Alekseev şi Anton Berlev.

Horoba a demisionat de la Mediaş

Ioan Horoba şi-a anunţat, sambătă, demisia din postura de preşedinte al clubului de fotbal Gaz Metan Mediaş, care evoluează în Liga a II-a, la exact şapte ani de cand a preluat funcţia, potrivit unui comunicat oficial remis MEDIAFAX. Ioan Horoba a precizat că a luat această decizie din motive personale. La finalul anului trecut, Ioan Horoba a fost suspendat din funcţie pană la clarificarea unor aspecte ce ţin de o posibilă situaţie de conflict de interese. Gaz Metan Mediaş a încheiat sezonul regulat al Ligii secunde, seria a II-a, pe primul loc, cu 53 de puncte, şi este favorită în play-off.

Cristi, înlocuit de Cristi

Preşedintele echipei FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, a declarat sambătă că pană la ora meciul cu ACS Poli Timişoara echipa va avea un antrenor nou. Favorit pentru a-i lua locul lui Cristi Pustai este Cristian Popovici de la SC Bacău. „Am luat decizia de a ne despărţi de Cristi Pustai pentru că lucrurile nu funcţionau aşa cum trebuie şi chiar n-am arătat bine deloc la ultimele jocuri. Lun avem o adevărată finală cu Timişoara. Garantat pană luni vom avea antrenor“, a spus Cornel Şfaiţer. Oficialul formaţiei botoşănene a mai precizat că este convins că echipa sa nu va retrograde. Pentru postul lăsat liber de Cristi Pustai, favorit este Cristi Popovici, cel care a pregătit-o pe SC Bacău, formaţie cu care a obţinut calificarea în play-off-ul seriei întai a ligii secunde.

Sanmărtean înscrie, Piţurcă pierde

Lucian Sanmartean a înscris un gol pentru Al-Ittihad, echipa antrenată de Victor Piţurcă, înînfrangerea cu Al Ahli, scor 2-4, în etapa a XXI-a din prima ligă de fotbal din Arabia Saudită. Lucian Sanmărtean (36 de ani) a marcat în minutul 66, cu o execuţie din lovitură liberă, de la 25 de metri.  În urma acestui rezultat, Al Ahli ocupă primul loc în clasament, cu 48 de puncte. De cealaltă parte, Al-Ittihad, echipa antrenată de Victor Piţurcă, se află pe poziţia a treia, cu 40 de puncte. Lucian Sanmărtean a reuşit trei goluri şi patru pase de gol în 16 meciuri pentru Al-Ittihad, în acest sezon.

A murit Cesare Maldini

Lumea fotbalului e din nou în doliu, după ce fostul mare fotbalist şi antrenor italian Cesare Maldini s-a stins din viaţă în această dimineaţă, la varsta de 84 de ani. Vestea decesului vine la nici două săptămani după ce un alt nume uriaş, Johan Cruyff, a murit, după un cancer pulmonar. Anunţul a fost făcut de familia fostului caştigător al Cupei Campionilor Europeni atat ca jucător, cat şi ca antrenor, care a făcut un apel la discreţie în următoarea perioadă. Cesare Maldini, tatăl fostului internaţional italian Paolo Maldini, şi-a petrecut majoritatea carierei la AC Milan, unde a cucerit şase trofee în calitate de jucători şi două ca antrenor. Fostul fundaş a strans peste 400 de partide în tricoul AC Milan, unde a caştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1963. Cesare Maldini a repetat performanţa 10 ani mai tarziu, dar ca antrenor al echipei din Milano. Îîn perioada 1996-1998, Cesare Maldini a fost selecţionerul Italiei şi a condus "Squadra Azzura" la turneul final al Campionatului Mondial din 1998, disputat în Franţa.

Carver vrea înapoi la “coţofene”

Fostul antrenor al echipei Newcastle United, John Carver le-a povestit jurnaliştilor din Anglia că, prin intermediul agentului său, şi-a depus CV-ul pentru postul de manager al clubului Aston Villa. În varstă de 51 de ani, acesta e gata să se întoarcă la muncă după ce a fost demis în vara lui 2015 de clubul din oraşul său natal, Newcastle. “Da, este adevărat. Agentul meu a mers la club şi le-a lăsat CV-ul meu, dar încă n-am primit niciun semn din partea lor. Cred că orice ar face, ar trebui să facă mai repede pentru a nu fi furat de către altcineva” a spus Carver pentru BBC Radio 5 Live.Aston Villa, care este cu un pas în liga secundă, nu mai are manager de luna trecută, după demisia lui Remi Garde.  John Carver a caştigat doar trei dintre cele 20 de meciuri în care s-a aflat pe banca echipei din Newcastle şi nu este printre favoriţii şefilor lui Aston Villa pentru a prelua conducerea tehnică a echipei. David Moyes şi Nigel Pearson sunt, conform caselor de pariuri, principalii candidaţi pentru postul lăsat liber de Remi Garde.

Arbitri thailandezi în slujba pariurilor

Confederaţia Asiatica de Fotbal(AFC) a anunţat sambătă dimineaţă, că doi arbitri sunt suspectaţi că ar fi implicaţi în aranjarea meciurilor, la cererea mafiei pariurilor din Asia. Thanom Borikut şi Chaiya Mahapab au fost suspendaţi pentru 60 de zile de către Comisia de Disciplină a Confederaţiei Asiatice de Fotbal, după ce au apărut informaţii că aceştia erau implicaţi în trucarea meciurilor internaţionale. “Am înştiinţat şi federaţia de fotbal din Thailanda, pentru ca aceşti arbitri să nu mai poată conduce meciuri nici în competiţia internă.” se arată într-un comunicat remis agenţiei Reuters, de către AFC.  Cercetările vor dura 60 de zile, iar AFC a anunţat deja şi FIFA pentru a extinde sancţiunea celor doi la nivel global. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă şi o pedeapsă de doi ani de închisoare, conform legilor din Thailanda.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.