Sport

Două bucurii pentru Simona

Ziarul de Vrancea
28 mar 2016 787 vizualizări
Halep s-a calificat în sferturile de finală şi a scăpat de o adversară periculoasă: Agnieszka Radwanska a fost eliminată de elveţianca Timea Bacsinszky

Simona Halep, ocupanta locului cinci în clasamentul WTA, a reuşit să se califice în sferturile de finală ale turneului de la Miami (Florida), dotat cu premii totale în valoare de peste şase milioane de dolari. Ea a caştigat cu  scorul de  6-3, 6-4, meciul cu Heather Watson (Marea Britanie, 69 WTA) şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami (Florida), dotat cu premii totale în valoare de 6.134.605 $. Partida dintre cele două combatante a durat o oră şi 30 de minute. În primul set, seria break-urilor a început încă din primul game, atunci cand Watson a reuşit să caştige pe serviciul Simonei Halep. Constănţeaca revenit imediat şi a egalat, dar adversara de 23 de ani a făcut din nou break-ul. De la scorul de 3-2, Simona Halep şi-a adjudecat următoarele patru game-uri şi a caştigat primul set, scor 6-3. În actul secund, cele două jucătoare au mers cap la cap panîă la scorul de 2-2, apoi a reînceput seria break-urilor. Simona a reuşit prima să caştige pe seriviul adversarei, dar Watson a revenit imediat. Simona nu a cedat şi a reuşit un nou break, iar setul s-a încheiat  cu 6-4. Bucuria victoriei s-a dublat întrucat adversara sa probabilă din sferturi, numărul 2 mondial, Agnieszka Radwanska, a fost eliminată în optimi. “Aga” a pierdut cu 6-2, 6-4, 6-2 în faţa elveţiencei Timea Bacsinszky (20 WTA). Jucătoarea născută în Romania şi fostă reprezentantă a Ungariei s-a întalnit de două ori în carieră cu constănţeanca, ambele meciuri fiind caştigate de Simona: 6-1, 6-3 în 2010, la Tornhout (semifinale) şi 6-2, 6-2 în 2015, în finala de la Shenzen.
Cu o seară în urmă, Monica Niculescu (33 WTA) şi Irina Begu (35) au obţinut victorii frumoase şi s-au calificat în optimile de finală ale turneului, Romania reuşind astfel să aibă trei jucătoare în această fază a unui turneu de asemenea anvergură. Monica a trecut cu 6-4, 6-1 de americana Coco Vandeweghe (38), într-o oră şi 44 de minute. Monica a făcut un prim set convingător, a condus cu 5-2, dar a mai slăbit ritmul pe final şi i-a permis americancei să reintre în set. Actul secund a fost marcat de accidentarea de la debut a lui Vandeweghe, căreia i-a fost aplicat foarte strans un bandaj la nivelul piciorului drept, pauza medicala fiind de aproximativ de 10-15 minute. Coco Vandeweghe nu şi-a mai revenit, iar Niculescu a caştigat, scor 6-1. Următoarea adversară stabilită a Monicăi este britanica Johanna Konta (23 WTA), semifinalistă la Australian Open, care a caştigat cu 4-6, 6-1, 7-6, partida cu rusoaica Elena Vesnina (96), învingătoarea Simonei Halep în turul II la Doha. Monica s-a impus în singura confruntare cu Konta, anul trecut, în sferturi la Nottingham, cu 6-2, 2-6, 6-2.
Irina a avut un meci mai greu cu jucătoarea Kristyna Pliskova (101), dar a caştigat cu 7-5, 4-6, 6-4, după două ore şi 39 de minute. Primul set al meciului a fost unul foarte echilibrat, momentul care a făcut diferenţa s-a petrecut pe final, atunci cand Begu a reuşit break-ul, la scor de 6-5. După ce a pierdut setul secund, Irina a început bine ultimul act, reuşind break-ul la scorul de 2-1, Pliskova a revenit, dar Begu a fost mai incisivă şi a reuşit calificarea în optimile turnelui. În cursul nopţii, Irina a întalnit-o, în premieră, pe americanca Madison Keys (24) care a trecut cu 6-4, 6-4 de italianca Roberta Vinci (9 WTA),
Alte rezultate din turul III:  Viktoria Azarenka (Belarus) - Magda Linette (Polonia) 6-3, 6-0; Garbiñe Muguruza (Spania) - Nicole Gibbs (SUA) 6-1, 6-0; Timea Babos (Ungaria) - Naomi Osaka (Japonia) 7-5, 6-0; Angelique Kerber (Germania) - Kiki Bertens (Olanda) 1-6, 6-2, 3-0 ab;
În turneul ATP din seria Masters 1000, desfăşurat la Miami, se va disputa o “optime” foarte interesantă, între liderul mondial, Novak Djokovic şi una dintre revelaţiile sezonului, austriacul Dominic Thiem, favorit nr. 14. Dublul deţinător al titlului s-a impus fără probleme (6-4, 6-1) în faţa portughezului Joao Souza, iar Thiem a trecut cu 6-2, 6-2 de japonezul Yoshihito Nishioka. Novak Djokovic şi Dominic Thiem s-au mai întalnit o singură dată pană acum, în 2014 la Shanghai, sarbul impunandu-se atunci cu 6-3, 6-4. Între timp, însă, Thiem, marea speranţă a tenisului din ţara sa, a caştigat cinci titluri, două dintre ele de la începutul acestui an, la Acapulco şi Buenos Aires.  "Nole", duminica trecută, poate deveni primul jucător din istorie care realizează dubla Indian Wells/Miami pentru al treilea an consecutiv.
Alte rezultate:  Richard Gasquet (Franţa) - Benoît Paire (Franţa) 6-3, 6-0; Tomas Berdych (Cehia) - Steve Johnson (SUA) 6-3, 6-7, 6-3; Horacio Zeballos (Argentina) - Fernando Verdasco (Spania) 1-6, 6-4, 7-6; David Goffin (Belgia) - Viktor Troicki (Serbia) 6-1, 6-1; Gilles Simon (Franţa) - Marin Cilic (Croaţia) 6-3, 6-7, 6-3; Lucas Pouille (Franţa) - David Ferrer (Spania) 6-7, 7-6 , 7-5.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.