Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dolniceanu merge la Rio

Ziarul de Vrancea
27 mar 2016 594 vizualizări
Delegaţia Romaniei va mai avea un sportiv la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce scrimerul Tiberiu Dolniceanu a reuşit, la Grand Prix de la Seul, calificarea pentru Brazilia, în proba individuală de sabie.

 În capitala Coreei de Sud, Tiberiu Dolniceanu a intrat în competiţie în această dimineaţă, fiind calificat direct pe tabloul principal de 64 de sportivi. În cele din urmă, scrimerul roman, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra din urmă cu patru ani, pe echipe, a încheiat competiţia pe locul 17. După rezultat obţinut la Seul, Dolniceanu ocupă poziţia a patra în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Scrimă în proba individuală de sabie, loc ce îi asigură calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio, care vor debuta pe 5 august.  Pentru competiţia din Brazilia, s-au mai calificat echipa feminină de spadă, din componenţa căreia trei sportive vor lua startul şi în proba individuală.
Premiile la BRD Open
Organizatorii turneului masculin de tenis de la Bucureşti, BRD Năstase-Ţiriac Trophy, care se va disputa în perioada 16-24 aprilie la Arenele BNR, au anunţat premiile puse în joc, potrivit site-ului oficial al competiţiei. Caştigătorul turneului va primi 82.450 euro, în timp ce finalistul va avea un cec de 43.430 euro, iar semifinaliştii cate 23.525 euro. Jucătorii calificaţi în faza sferturilor de finală vor primi cate 13.400 euro, iar caştigătorii probei de dublu vor primi 25.070 euro. Turneul din acest an va fi dotat cu premii totale de 463.520 euro, iar principalul favorit va fi croatul Ivan Karlovic (37 ani), numărul 37 mondial. Organizatorii au anunţat, de asemenea, că anul acesta nu va mai fi organizat un meci demonstrativ. Anul trecut titlul a fost caştigat la simplu de spaniolul Guillermo Garcia-Lopez, iar la dublu de romanii Marius Copil/Adrian Ungur. Ion Ţiriac, proprietarul turneului, a anunţat că va vinde licenţa pentru competiţie, iar aceasta va fi ultima ediţie care se va disputa la Bucureşti, din cauza condiţiilor în care se desfăşoară meciurile la Arenele BNR.

Tamaş s-a harait cu cainii la rugby

Gabriel Tamaş (32 de ani), revenit la echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf în iarnă, după o experienţă în Anglia la Cardiff , a fost prezent la meciul de rugby dintre Steaua şi Dinamo, din Cupa Romaniei, disputat duminică şi a fost la un pas să se încaiere cu caţiva suportei ai echipei Dinamo.Fundaşul Stelei a urmărit prima repriză din sectorul destinat suporterilor echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare. . Fanii dinamovişti prezenţi la meci l-au înjurat non stop, iar la un moment dat Tamaş a fost aproape de o altercaţie cu trei suporteri care au venit să îi ceară socoteală. La pauză, fotbalistul a plecat de la stadion, evitand astfel escaladarea conflictului.

Cruyff omagiat la Amsterdam

Fostul mare jucător olandez Johan Cruyff a fost omagiat în minutul 14 al partidei amicale de vineri dintre Olanda şi Franţa, atunci cand arbitrul a oprit jocul, iar tot stadionul a îneput să aplaude, suporterii din peluză afişand un banner imprimat cu poza legendarului olandez. Centralul partidei a oprit jocul în minutul 14, moment în care tot stadionul a început să aplaude. Momentul omagierii a fost ales ca simbol al numărului de pe tricoul pe care fostul internaţional olandez l-a purtat toată cariera. Johan Cruyff este cunoscut drept primul jucător din istorie care a purtat numărul 14, în vremea cand numerele de pe tricou se purtau începand de la 1 pană la 11. Suporterii i-au adus un ultim omagiu lui Cruyff, iar la tribuna oficială au fost depuse coroane de flori, spectatorii afişand mai multe bannere cu numărul făcut celebru de Cruyff. Oficialii Federaţiei Olandeze de Fotbal au anunţat, vineri, că stadionul Amsterdam Arena  se va numi  Johan Cruyff Arena.

Ter Stegen se cere titular

Portarul echipei FC Barcelona, Marc Andre ter Stegen a declarat presei germane că este nemulţumit de statutul de rezervă şi este hotărat să vorbească cu şefii clublui dacă acest lucru nu se va schimba.  Goalkeeperul a fost titular pentru echipa FC Barcelona în partidele din Liga Campionilor şi Cupa Spaniei, însă, în campionat, chilianul Claudio Bravo a fost preferat de antrenorul Luis Enrique. Marc Andre ter Stegen a fost selecţionat de antrenorul Germaniei, Joachim Löw, pentru partidele amicale cu Anglia, din 26 martie şi Italia, din 29 martie. Portarul a fost rezerva lui Manuel Neuer la Campionatul Mondial din Brazilia, din 2014, acolo unde naţionala Germania a cucerit titlul mondial, după finala caştigată cu Argentina, scor 1-0, după prelungiri.

Nilă este emir în Liga a II-a

Atacantul Mihai Costea a reuşit un gol şi o pasă de gol, în meciul pe care Al Ittihad Kalba l-a caştigat, în deplasare, cu scorul de 2-1, împotriva echipei Ajman Club, scrie ProSport.  Mihai Costea a pasat decisiv la prima reuşită a formaţiei sale şi a marcat golul prin care Al Ittihad Kalba şi-a asigurat cu trei minute înainte de final. După această prestaţie, Costea a ajuns la 11 goluri şi 8 pase decisive în liga a doua din Emiratele Arabe Unite. Jucătorul a semnat, pe 25 ianuarie 2016 cu Al Ittihad Kalba, un contract valabil pe două sezoane. În urma acestei victorii, cele două formaţii au făcut rocadă în clasament, Al Ittihad Kalba fiind pe loc de promovare. Formaţia la care evoluează romanul Mihai Costea are, însă, un meci în plus, cu patru etape rămase de disputat pană la finalul campionatului.

Xavi, încantat de Mahrez

Fostul căpitan al echipei FC Barcelona, actualmente jucător la Al Sadd în Qatar, Xavi Hernandez a rămas impresionat de sezonul avut de liderul din Premier League, Leicester City şi consideră că unul dintre golgeterii formaţiei, algerianul Riyad Mahrez poate face pasul spre un club mare din Europa.  "Este un mare jucător. Mi-a atras atenţia în acest sezon, chiar dacă înainte nu-l cunoaştem. în acest campionat a reuşit să facă multe partide bune. Nu ştiam nimic de el pană acum, dar în acest sezon a crescut foarte mult. Este un marcator constant în Premier League, unul dintre jucătorii importanţi din Anglia şi joacă foarte bine", a declarat Xavi Hernandez, conform sport.es, citand TheNewArab. Mijlocaşul algerian Riyad Mahrez a marcat de 17 ori pentru Leicester City în cele 32 de partide disputate în acest sezon în toate competiţiile. Leicester City, formaţia antrenată de Claudio Ranieri, este lider în campionatul Angliei, cu 66 de puncte, 5 avans faţă de Tottenham Hotspur, cu 7 etape înainte de finalul sezonului.

Espanyol reintroduce numărul 21

Espanyol Barcelona, echipa antrenată de romanul Constantin Galcă a decis să introducă tricoul cu numărul 21, purtat de fostul căpitan, Dani Jarque, decedat în urmă cu şapte ani. “Cel mai bun omagiu posibil este să facem numărul 21 cat mai vizibil. Aceasta se va întampla purtandu-l un fotbalist al casei, aşa cum a fost inegalabilul şi iubitul Dani Jarque. Numărul 21 va fi purtat întotdeauna de acum înainte de un jucător crescut de noi care va avea respectul şi pasiunea pentrua cest club pe care le-a avut şi Dani Jarque.”, se arată într-un comunicat oficial al grupării catalane. Fostul căpitan al catalanilor, Dani Jarque, în varstă de 26 de ani, a decedat pe 8 august 2009, din cauza unui atac de cord, în cantonamentul echipei Espanyol din Italia, în pauza pe pregătire din vară. Dani Jarque preluase banderola de căpitan la Espanyol, de la Raul Tamudo.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.