Sport

În memoria lui Johan cel mare

Ziarul de Vrancea
25 mar 2016 954 vizualizări
Stadioanele din Barcelona şi Amsterdam vor purta numele lui Cruyff

După decesul legendei fotbalului mondial, Johan Cruyff, suporterii echipelor FC Barcelona şi Ajax Amsterdam le-au cerut oficialilor celor două cluburi ca stadioanele echipelor lor de club să poarte numele fostului mare fotbalist. Noul stadion al echipei FC Barcelona, a cărui construcţie se va termina în 2017, ar putea avea un nou nume. Fanii echipei din capitala Cataluniei le-au cerut şefilor ca arena să fie numită Johan Cruyff, în memoria fostului mare jucător, antrenor şi manager al clubului catalan.  Campania de susţinere a început de ieri seară pe Twitter. şi fanii lui Ajax au cerut acelaşi lucru, în memoria omului care a ajutat cel mai iubit clubul din Olanda să cucerească trei Cupe ale Campionilor în anii 70.
Oficialii Federaţiei Olandeze de Fotbal au anunţat, ieri, că stadionul Amsterdam Arena va fi redenumit pentru a-l omagia pe Johan Cruyff, fostul mare internaţional care s-a stins din viaţă joi, la varsta de 68 de ani, suferind de cancer pulmonar. "Abia aştept momentul în care stadionul nostru va fi redenumit în Johan Cruyff Arena. Este cel mai bun omagiu pe care i-l putem plăti", a spus Michael van Praag, preşedintele Federaţiei Olandeze de Fotbal. Amsterdam Arena este stadionul formaţiei Ajax Amsterdam, dar şi arena unde îşi dispută meciurile de pe teren propriu naţionala Olandei. Cruyff şi-a petrecut cea mai lungă perioadă a carierei de jucător la Ajax, echipă alături de care a cucerit trei trofee ale Ligii Campionilor.
Meciul amical din aceată seară dintre Olanda şi Franţa a avut parte de un moment special: a fost întrerupt în minutul 14, pentru un moment de reculegere în memoria fostului mare fotbalist, Johan Cruyff, decedat la varsta de 68 de ani, după o luptă de cinci luni cu cancerul pulmonar. Minutul nu a fost ales întamplător. 14 este numărul pe care l-a purtat Cruyff în toate meciurile pe care le-a disputat în cariera sa de fotbalist. Considerat alături de Maradona şi Pelé ca fiind unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, Cruyff a fost căpitanul naţionalei Olandei în finala Cupei Mondiale din 1974 şi a primit de trei ori Balonul de Aur.  Atat jucătorii francezi cat şi cei ai Olandei au purtat banderole negre pe brat în timpul meciului şi au ţinut un moment de reculegere şi în startul jocului, în memoria celor 34 de victime ale atentatelor teroriste de marţi, de la Bruxelles.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.