Sport

Schiavone a spus “stop” ascensiunii Soranei

Ziarul de Vrancea
24 mar 2016 756 vizualizări
Italianca de 35 de ani s-a calificat pe tabloul principal la Miami * Primele adversare ale romancelor în turneul de tenis din Florida

Două decepţii în ziua de marţi a turneului de tenis de la Miami dotat cu premii totale în valoare de peste 6 milioane de dolari: mai intai, Sorana Cîrstea (147 WTA) a fost învinsă în turul II de calificări de experimentata italiancă Francesca Schiavone (105 WTA), scor 2-6, 4-6.  Italianca de 35 de ani s-a impus după o oră şi 17 minute de joc. Schiavone a controlat meciul şi s-a aflat de fiecare dată în faţă. A existat un singur moment în care Francesca a arătat slăbiciuni evidente: în setul 2, la scorul de 4-3 pentru ea, Cîrstea a făcut re-break şi a avut apoi mingi pentru 5-4, dar italianca a revenit şi a caştigat ultimele două game-uri ale meciului. Per total, Schiavone a concretizat cinci dintre cele 11 şanse de break şi şi-a pierdut de doar două ori serviciul.  Sorana a jucat destul de slab la retur şi a comis multe greşeli neforţate. în ciuda unui procentaj foarte bun al primului serviciu (69%), romanca a caştigat doar 54% dintre puncte. Nici serviciul al doilea n-a ajutat-o, cu doar 36% dintre mingi adjudecate. Pe durata partidei, Sorana a servit doi aşi şi a comis trei duble greşeli. În urma acestul rezultat, bilanţul întalnirilor directe dintre Schiavone şi Cîrstea devine 1-2. Precedentele întalniri au avut loc în 2010: Schiavone a caştigat la Dubai cu 6-2, 7-5, Sorana a învins-o pe Francesca pe iarbă, la Eastbourne, cu 7-5, 6-3 imediat după ce italianca a realizat cel mai mare succes din cariera ei, caştigarea turneului de la Roland Garros.
La puţin timp, a intrat în teren şi Alexandra Dulgheru (91 WTA), în primul tur pe tabloul principal. Şi ea a fost învinsă de o jucătoare mai bine clasată, Lesia Ţurenko (Ucraina, 46), după două ore şi 42 de minute, scor 7-6, 3-6, 3-6.  Meciul a fost unul echilibrat, iar diferenţa s-a făcut pe final. Ţurenko a comis zece duble greşeli şi a concretizat opt dintre cele 16 şanse de break. Alexandra a avut un procentaj de 59% la primul serviciu, dintre care 56% dintre mingi au fost caştigate. Pe durata partidei, Dulgheru a servit un as şi a comis opt duble greşeli. În urma acestui rezultat, Lesia Ţurenko a bifat prima victorie din carieră împotriva sportivei din Romania, precedentele partide, caştigate de romancă fiind din 2013.
Pe tabloul principal se mai află trei romance, Simona Halep, cap de serie numărul cinci, care o va înfrunta în turul al doilea pe rusoaica Daria Kasatkina, Monica Niculescu (32 WTA), desemnată cap de serie numărul 32, care va juca în turul secund cu chinezoaica Peng Shuai şi Irina Begu, contra grecoaicei Maria Sakkari. Peng Shuai (664 WTA), jucătoarea de 30 de ani care în 2011 era nr. 11 mondial la simplu, iar în 2014 era numărul 1 la dublu, a învins-o cu 6-3, 7-5 pe belgianca Alison van Uytvanck. Shuai şi Monica s-au întalnit de patru ori în carieră, bilanţul întalnirilor fiind 2-2. Grecoaica Maria Sakkari (131 WTA) vine din calificări.
La dublu, Raluca Olaru face pereche cu Lara Arruabarrena (Spania), cele două urmand să joace în primul tur cu principalele favorite, Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India). Monica Niculescu joacă din nou alături de rusoaica Margarita Gasparian, adversarele din runda inaugurală fiind Monica Puig (Porto Rico) şi Heather Watson (Marea Britanie).  La dublu va juca şi Simona Halep, care face pereche cu Daniela Hantuchova (Slovacia), cele două avand adversare valoroase în primul tur, Sara Errani / Carla Suarez Navarro (Italia / Spania).
Rezultatele din din primul tur: Zarina Dias (Kazahstan) - Olga Govorţova (Belarus) 6-0, 6-1; Danka Kovinic (Muntenegru) - Denisa Allertova (Cehia) 7-6, 6-4; Nicole Gibbs (SUA) - Iulia Putinţeva (Kazahstan) 6-4, 6-2; Margarita Gasparian (Rusia) - Annika Beck (Germania) 6-3, 7-5; Madison Brengle (SUA) - Camila Giorgi (Italia) 6-4, 6-3; Barbora Strycova (Cehia) - Anna-Lena Friedsam (Germania) 6-2, 6-0; Teliana Pereira (Brazilia) - Beatriz Haddad (Brazilia) 7-6, 6-1; Zhang Shuai (China) - Sofia Juk (Rusia) 6-1, 6-2; Daria Kasatkina (Rusia) - Katerina Bondarenko (Ucraina) 6-2, 1-6, 6-2; Kirsten Flipkens (Belgia) - Laura Robson (Marea Britanie) 7-6, 6-2


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.