Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sepsi a părăsit cantonamentul tricolorilor

Ziarul de Vrancea
24 mar 2016 719 vizualizări
Laszlo Sepsi nu va face parte din lotul naţionalei Romaniei pentru meciul cu Spania, din 29 martie, de la Cluj, după ce medicii nu au reuşit recuperarea fundaşului de la Nürnberg

În momentul convocării, staff-ul medical l-a examinat pe Laszlo Sepsi şi a identificat probleme medicale, în urma cărora, jucătorul nu a putut evolua în partida cu Lituania, de la Giurgiu, caştigată de Romania cu scorul de 1-0.Fără şanse de a fi refăcut pană la plecarea naţionalei spre Cluj, care va avea loc duminică, Laszlo Sepsi a părăsit cantonamentul naţionalei. Selecţionerul Anghel Iordănescu l-a chemat, cu două zile înainte de meciul cu Lituania, pe fundaşul echipei Steaua Bucureşti, Alin Toşca, pentru a-l înlocui pe Sepsi. Toşca a intrat pe teren în minutul 86 al meciului cu balticii, în locul lui Steliano Filip.

Frustrarea lui Edi

Edward Iordănescu, antrenorul echipei Pandurii Targu Jiu, a declarat, ieri, că se simte nedreptăţit după ce a fost suspendat două etape de către Comisia de Disciplină a FRF. Eliminat de către arbitrul Cristian Balaj la meciul Dinamo-Pandurii, scor 1-1, antrenorul echipei din Targu Jiu, Edward Iordănescu, a fost suspendat două meciuri de către Comisia de Disciplină a FRF. În plus, antrenorul gorjenilor a fost amendat cu 4.500 de lei. Astfel, Iordănescu va rata jocurile cu Steaua şi Astra, din play-off-ul Ligii 1. "Simt că mi s-a făcut o mare nedreptate, am fost trimis în tribună total gratuit, am şi secundul suspendat şi asta va face extrem de dificil de gestionat meciurile  cu Steaua şi Astra.  Mă gandesc serios dacă să vin la meciul cu Steaua sau să stau acasă, să nu mai deranjez", a precizat Edward Iordănescu. Tehnicienii Edward Iordănescu şi Radu Alexandru au fost eliminaţi în partida Dinamo Bucureşti - Pandurii Targu Jiu, scor 1-1, din etapa a treia a play-off-ului Ligii I. La finalul meciului, antrenorul principal al gorjenilor a spus că arbitrul Cristian Balaj l-a eliminat pe secundul său pentru că s-a bucurat excesiv la golul formaţiei sale, moment în care l-a aplaudat pe central, iar acesta l-a trimis şi pe el în tribună.

Covăsnencele au deschis balul finalei

CS Sepsi SIC Sf. Gheorghe a învins pe CS Universitatea Alba Iulia cu scorul de 82-57 (24-13, 23-11, 17-15, 18-18în Sala Kati Szabo din Sf. Gheorghe, în primul meci al finalei Ligii Naţionale de baschet feminin.  Echipa din Covasna, vicecampioana Romaniei, s-a impus clar, după o primă jumătate de meci dominată autoritar.  La echipa din Sfantu Gheorghe, caştigătoarea Cupei Romaniei în acest sezon, cele mai bune jucătoare au fost Kimberly Pierre Louis şi Annemarie Părău.  Finala se joacă după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, următorul fiind programat tot la Sfantu Gheorghe.

Dariei îi plac băieţii

Adversara Simonei Halep din turul doi al turneului de la Miami, rusoaica Daria Kasatkina, spune că nu-şi urmăreşte adversarele la lucru, preferand să vizioneze meciurile din ATP, care în opinia ei sunt mult mai spectaculoase decat partidele disputate de fete. "Nu mă uit niciodată la meciurile adversarelor, pentru că îmi place să-mi monitorizez doar jocul meu, pe care vreau să-l îmbunătăţesc în fiecare zi. În schimb, îmi place să mă uit la tenisul masculin. Îl urmăresc în special pe Rafael Nadal, pentru că el este jucătorul meu preferat. Nu-mi place tenisul feminin, pentru că este destul de ciudat. Fetele nu joacă la fel de bine precum băieţii, aşa că e mult mai plăcut să vezi un meci al băieţilor." le-a declarat rusoaica jurnaliştilor de la tennis.com. Afirmaţiile rusoaicei vin într-un moment în care s-a creat o întreagă discuţie pe tema premiilor din circuitul WTA. Novak Djokovic a cerut recompense mai mari pentru tenismeni, care ar genera audienţe mai mari decat jucătoarele din WTA.

Sturridge, dorit la PSG

Atacantul echipei Liverpool, Daniel Sturridge este una dintre ţintele principale ale şefilor clubului PSG pentru camapania de achiziţii din această vară. Francezii îl văd pe Sturridge ca fiind înlocuitorul perfect pentru Edinson Cavani. Campioana Franţei ar urma să piardă doi jucători importanţi la sfarşitul acestui sezon. Atacantul din Uruguay, Edinson Cavani, dar şi suedezul Zlatan Ibrahimovic sunt ca şi transferaţi în Anglia. The Sun scrie că, marţi, o delegaţie a campioanei Franţei va merge în Anglia pentru a negocia cu Liverpool. Francezii sunt dispuşi să liciteze pană la 50 de milioane de euro pentru atacantul care tocmai şi-a prelungit contractul cu Liverpool pentru încă cinci ani şi încasează 150 000 de lire sterline în fiecare săptămană. Mai mult, antrenorul de la Liverpool, Jürgen Klopp nu vrea cu niciun chip să renunţe la jucător. PSG a caştigat titlul în Franţa cu opt etape înainte de finalul sezonului şi continua cursa pentru trofeul Ligii Campionilor, chiar împotriva unei echipe din Anglia, Manchester City.

Nevednicii a caştigat turneul de la Alba Iulia

Marele maestru Vladislav Nevednicii din R. Moldova, care acum reprezintă ţara noastră, a caştigat Openul Internaţional de şah al Romaniei desfăşurat la Alba Iulia. În ultima rundă, la primele două mese, Vladislav Nevednicii a remizat cu grecul Stelios Halkias, iar Bogdan Deac (Romania) şi Gergely (Szabo Romania) au terminat la egalitate.  În clasamentul final, Nevednicii şi Halkias au acumulat 6,5 puncte, primul fiind declarat învingător datorită coeficientului de departajare Bucholtz superior. Pe locurile următoare s-au clasat Gergely Szabo, Bogdan Deac, Ştefan Tomici şi Marius Manolache cu cate 6 puncte. Î

Cine vine la World Rugby Nations Cup

Federaţia Internaţională de Rugby a anunţat, pe site-ul său, programul meciurilor-test din luna iunie, fiind evidenţiat faptul că la Bucureşti se va organiza cea de-a noua ediţie a World Rugby Nations Cup (WRNC).  Conform sursei, cele şase echipe care se vor alinia la startul competiţiei care va avea loc pe Stadionul naţional ''Arcul de Triumf'' sunt: Romania, Namibia, Uruguay, Argentina Jaguars, Italia Emerging şi Spania. Acestea au fost împărţite în două grupe, Argentina Jaguars, Namibia şi Uruguay fiind în grupa A, Romania, Spania şi Italia Emerging în grupa B.  Turneul va începe pe 9 iunie cu partidele Argentina Jaguars-Spania şi Namibia-Romania, ultima etapă fiind programată pentru 18 iunie. Romania este deţinătoarea trofeului, caştigat anul trecut după victoria în faţa Argentinei Jaguars.

Ruşii pierd titluri la atletism

IAAF a făcut recurs împotriva a şase atleţi ruşi, după ce RUSADA a aplicat eronat normele antidoping şi a anulat ''selectiv'' rezultatele obţinute de sportivii care au prezentat anomalii în paşaportul lor biologic. IAAF a cerut ca toate rezultatele obţinute de atlet din momentul primei anomalii din paşaportul biologic să fie anulate.  TAS a admis recursul IAAF şi a decis ca rezultatele celor şase sportivi ruşi să fie anulate, cinci dintre ei fiind mărşăluitori să fie anulate. Astfel, Serghei Kirdiapkin pierde un titlu mondial (2009) şi unul olimpic (2012) la 50 km marş, Serghei Bakulin pierde titlul mondial din 2011 la aceeaşi probă,  Valeri Borcin este de posedat de titlurile mondiale din 2009 şi 2011 la 20 km marş, Olga Kanişkina pierde două titluri mondiale şi unul european la 20 km marş. Cel de-al şaselea nume este alergătoarea de 3000 m obstacole Iulia Zaripova, care pierde titlul mondial din 2011 şi 2012.

Întai demolarea, apoi construcţia

Demolarea singurului patinoar acoperit din Bucureşti, inaugurat în 1952, a început ieri dimineaţă, iar după ce va fi va fi reconstruită, arena Mihai Flamaropol va deveni una dintre cele mai moderne din Europa. Noul patinoar, a cărui valoare este estimată la 22 de milioane de euro, va fi realizat în trei ani. Doi ani vor dura lucrările de proiectare şi execuţie şi un an de zile pentru serviciile tehnice de operare şi mentenanţă post finalizare. Patinoarul va fi dotat la cele mai înalte standarde de calitate şi va deveni unul dintre cele mai importante din Europa.
Licitaţia, organizată de Primăria Municipiului Bucureşti , pentru construcţia noii arene a fost caştigată în septembrie 2014 de către firmele Astaldi Spa şi UTI Grup. Pe locul patinoarului Mihai Flamaropol din bulevardul Basarabia, inaugurat în 1952, va fi construit, conform contractului, un nou complex multifuncţional destinat competiţiilor sportive pe gheaţă şi a altor activităţi culturale şi de agrement.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.