Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Şi Grig fuge de Timişoara

Ziarul de Vrancea
23 mar 2016 650 vizualizări
Petre Grigoraş nu va mai ajunge la ACS Poli Timişoara. Tehnicianul în varstă de 52 de ani a declarat că a discutat cu Daniel Stanciu, dar nu au reuşit să ajungă la o înţelegere

Grigoraş spune că experienţa pe care a trăit-o la ASA Targu-Mureş l-a convins să analizeze cu multă atenţie orice ofertă.  "Am discutat cu Daniel Stanciu, din păcate nu am ajuns la un numitor comun. Nu mi s-a garantat că problemele se vor rezolva rapid. Nu vreau să fac două greşeli una după alta, am făcut una de curand. Dacă fac asta, înseamnă că sunt tampit. Ce am cerut eu era ceva decent pentru Liga 1 şi un stimulent pentru jucători. Experienţa de la ASA m-a făcut să analizez mai bine orice ofertă." a declarat Petre Grigoraş la ProSport LIVE. Grigoraş este al doilea antrenor care refuză pe ACS Poli Timişoara, după Cosmin Contra iar primarul oraşului Timişoara a găsit o metodă nouă de a angaja un antrenor la echipă. Nicolae Robu i-a invitat pe suporterii clubului bănăţean să voteze ce antrenor îşi doresc la echipă, pe Facebook, prin intermediul unui sondaj, oferind fanilor două variante de tehnicieni: Dorinel Munteanu sau Claudiu Niculescu.  Fanii pot veni cu propria propunere de antrenor dacă cele trei variante oferite de Robu nu sunt pe placul lor.

Cand se joacă finala Cupei Ligii

După ce în urmă cu o săptămană Comitetul de Urgenţă al FRF a decis ca finala Cupei Ligii să se dispute în luna iulie, preşedintele Federaţiei, Răzvan Burleanu a anunţat astăzi că le va cere oficialilor LPF să modifice data de disputare a meciului. “Echipele angrenate în această fază a competiţiei, cele patru semifinaliste, să se întalnească şi să găsească o altă dată pentru aceste meciuri şi să se joace în acest sezon. Discuţiile au început din octombrie. Selecţionerul ne-a prezentat datele pe care şi le-ar dori. Singura zi în care s-ar putea disputa finala Cupa Ligii e 4 mai.” a spus Burleanu la Digi Sport.
Dintre cele patru semifinaliste cele mai mari probleme le are Concordia Chiajna. Echipa din Ilfov ar putea juca finala competiţiei, după victoria 3-0 cu Dinamo, dar, e în pericol să şi retrogradeze. Primele manşe ale semifinalelor Cupei Ligii s-au încheiat cu scorurile Steaua – Astra 1-0 şi Concordia – Dinamo 3-0. Meciurile retur se vor disputa pe 5 şi 6 aprilie.

Regula U21 se menţine în Liga I

Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal a anunţat, ieri, prin intermediul unui comunicat pe site-ul oficial, menţinerea în vigoare a regulii conform căreia fiecare dintre echipele din Liga I va trebui să aibă cate un jucător sub 21 de ani printre titulari pe toată durata partidelor. LPF solicitase anterior eliminarea acestei prevederi. Echipele din Liga I au susţinut că nu au fost notificate din timp în privinţa acestei intenţii. Florin Prunea, unul dintre reprezentanţii echipelor din Liga 1 în Comitetul Executiv al FRF, a comentat decizia la DigiSport:  ”Va rămane obligativitatea folosirii unui jucător U21. Propunerea Ligii a fost una din punctul meu de vedere foarte corectă, în sensul că să stimulăm acest lucru, ca toate cluburile care folosesc jucători sub 21 de ani să fie compensate din punct de vedere financiar de către Liga Profesionistă. S-a considerat că suma este prea mică. Nu a trecut, însă, propunerea. Majoritatea şi-a spus cuvantul”. Viitorul Constanţa are cei mai mulţi tineri în lot (16), urmată de Dinamo (12) şi CFR Cluj (7). Iată ce jucători U21 au echipele din varful clasamentului.

Împrumut de 50 de milioane

Fotbalistul din Romania cu cea mai mare clauză de reziliere, 50 de milioane de euro, Vlad Mihalcea a fost cedat de Steaua Bucureşti, sub formă de împrumut, la echipa de liga secundă, FC Clinceni. După ce în luna ianuarie, finanţatorul echipei Steaua Bucureşti, George Becali îî stabilea cea mai mare clauză de reziliere din istoria fotbalului romanesc, 50 de milioane de euro, Vlad Mihalcea a fost cedat în această săptămană la clubul de liga secundă FC Clinceni. Fotbalistul în varstă de 17 ani nu s-a adaptat la antrenamentele cuplului Reghecampf-Neubert şi va juca cel puţin pană la vară la divizionara secundă. Nu este singurul jucător împrumutat de Steaua la echipa antrenată de Mugur Bolohan. Florentin Pham-Huy, Daniel Benzar, Antonio Popa şi Andrei Gavrilă au fost trimişi la echipa de langă Bucureşti încă de iarna trecută. Transferat în vara trecută de la FC Braşov, mijlocaşul de 17 ani a bifat doar 44 de minute în Liga 1, 21 în Cupa Romaniei, 16 în Supercupă, 57 în Cupa Ligii şi doar un singur minut în Liga Campionilor.

Torje visează la Barcelona

Convocat de selecţionerul Anghel Iordănescu pentru meciurile amicale cu Lituania şi Spania, mijlocaşul Gabriel Torje a spus că promite un meci de excepţie împotriva campioanei europene, pe 27 martie la Cluj. " Nu promit nimic, doar că o să dau totul. 300 la sută." a declarat jucătorul echipei Osmanlispor, Gabriel Torje. În prezent la Osmanlîspor, echipă turcă pentru care a marcat în acest sezon de 3 ori, Gabriel Torje visează să evolueze pentru aceeaşi echipă ca Messi şi Neymar.  "Mereu mi-a placut si mi-am dorit sa ajung la Barcelona. Barça e la un nivel foarte ridicat si e foarte, foarte greu sa ajungi acolo. Spania, e cel mai important din lume si acolo sunt cele mai bune echipe de pe planetă." a încheiat Torje

Martinus pleacă de la Botoşani

Formaţia FC Botoşani a renunţat, ieri, la serviciile mijlocaşului din Insulele Curaçao, Quenten Martinus, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele clubului, Cornel Şfaiţer. Potrivit acestuia, jucătorul în varstă de 25 de ani a fost transferat la o echipă de primă ligă din Japonia, Yokohama Marinos.  “Este o pierdere pentru FC Botoşani, dar mai avea trei luni pană la sfarşitul contractului şi dacă nu îl vindeam acum pleca fără niciun ban”, a afirmat Şfaiţer. Quenten Martinus va caştiga la echipa japoneză de patru ori mai mult decat la clubul din Botoşani. Mijlocaşul a mai fost în tratative cu Steaua, însă a refuzat să joace la campioana Romaniei, nemulţumit de salariul care i se oferea.

Un nou titlu la Galaţi?

Dunărea Galaţi a caştigat, marţi, meciul din deplasare cu Sport Club Miercurea Ciuc, scor 4-1, în primul meci al finalei Ligii Naţionale la hochei pe gheaţă. Robert Krajci a deschis scorul pentru hocheiştii gălăţeni în minutul 6 al primei reprize. Repriza secundă a fost cea mai animată şi au fost înregistrate trei goluri. Zoltan Pal a făcut 2-0 pentru Dunărea Galaţi în minutul 9, iar Alexander Diadiuşko a redus din handicap pentru ciucani în minutul 16, în urma unei superiorităţi numerice. Alexandru Munteanu a dus scorul la 3-1 pentru Dunărea în minutul 18, iar . Levente Lörincz a stabilit scorul final al confruntării, 4-1, în minutul 2 al reprizei a treia. Dunărea Galaţi a caştigat Liga Naţională de Hochei pe Gheaţă în sezonul 2014-2015.

“Nu există judoka dopaţi!”

După ce doi luptători ruşi au fost depistaţi pozitiv cu meldonium, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo, romanul Marius Vizer spune că ar fi surprins dacă vreun judoka ar fi testat pozitiv la controalele antidoping. "“Nu ne temem, deoarece judo-ul are valori specifice, iar sportul nostru acordă o atenţie foarte mare domeniului integrităţii. Noi nu am avut, în ultimii ani, niciun fel de caz de dopaj în care să fie implicaţi sportivi ruşi şi consider sportul nostru sigur din acest punct de vedere, comparativ cu alte sporturi”, a declarat preşedintele Marius Vizer, la Londra, pentru agenţia Reuters. Preşedintele Federaţiei de Judo din Rusia este campionul olimpic din 1980, Ezio Gamba, care a reprezentat Italia la patru ediţii consecutive ale Jocurilor Olimpice. De asemenea, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin deţine centura neagră la judo. Rusia se confruntă cu un mare scandal de dopaj, după ce 18 sportivi au fost testaţi pozitiv cu meldonium după controalele antidoping.

Portugalia – Belgia se joacă la Leiria

După ce ieri dimineaţă a anunţat anularea meciului amical Belgia - Portugalia, prevăzut iniţial marţea viitoare la Bruxelles, federaţia belgiană de fotbal a indicat ulterior că partida se va disputa în final la Leiria, în Portugalia, tot pe 29 martie, de la ora locală 20,45, scrie cotidianul L'Equipe.  Federaţia belgiană anunţase miercuri dimineaţă anularea acestui amical din ''precauţie şi din motive de securitate'', ca urmare a atacurilor teroriste din capitala belgiană şi iniţial, federaţia de la Bruxelles, refuzase o propunere prin care se propunea disputarea partidei la Lisabona, deplasarea şi cazarea “diavolilor roşii” urmand a fi suportată de portughezi. .

Vladimir Kliciko vrea la Olimpiadă

Campionul mondial la categoria grea Vladimir Kliciko visează la caştigarea unei a doua medalii olimpice de aur din carieră, la Jocurile de la Rio (5-21 august), dacă boxerii profesionişti vor fi în final autorizaţi să participe şi dacă îi va permite calendarul. ''Găsesc că ar fi corect ca boxerii profesionişti să poată participa la Jocurile Olimpice de la Rio, chiar dacă nu s-a decis încă nimic pană acum'', a declarat ucraineanul pentru agenţia germană SID.  Federaţia internaţională de box amator (AIBA) urmează să statueze pană la sfarşitul lunii iunie o reformă ce ar deschide Jocurile Olimpice tuturor boxerilor profesionişti.
''Sunt convins că mulţi dintre combatanţii profesionişti ar putea întampina dificultăţi în faţa stilului amatorilor. Dacă se va autoriza, eu voi fi acolo. Ar fi incredibil să merg la JO după 20 de ani de la victoria pe care am obţinut-o la Atlanta'', a declarat încantat cel care a cucerit aurul în 1996, cand evolua la amatori.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.