Sport

Aşteptările au crescut

Ziarul de Vrancea
21 mar 2016 692 vizualizări
După calificarea obţinută în Danemarca, pretenţiile au crescut vizavi de handbalistele tricolore la Jocurile Olimpice

Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă a lumii în 2015, consideră că victoria naţionalei Romaniei la turneul preolimpic de la Aarhus este o performanţă importantă pentru handbalul romanesc. Handbalistele tricolore au revenit în ţară după ce au caştiga turneul preolimpic din Danemarca, unde au obţinut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio.  "Ne-am calificat la Jocurile Olimpice după opt ani, a fost mult mai uşor decat în alţi ani şi decat ne-am fi aşteptat. Succesul ni se datorează nouă şi staff-ului tehnic. începand cu Campionatul Mondial din Danemarca, am început să jucăm un handbal foarte frumos, iar jocul arată altfel. Mulţumesc tuturor şi imi pare rău că selecţionerul Tomas Ryde nu este aici, însă sperăm ca la Rio să facem o figură frumoasă împreună." a declarat Cristina Neagu. Valentina Ardean e şi mai optimistă. Sportiva legitimată la HCM Baia Mare crede că Romania poate depăşi performanţa de la Campionatul Mondial din 2015 din Danemarca. "Suntem foarte fericite de ce am realizat în ultimele luni, am muncit foarte mult tot staff-ul, ne dorim să fim sănătaoase, să muncim mai mult. La Rio, sper să facem o figură mult mai frumoasă ca la Mondiale, unde am cucerit medalia de bronz." a spus Ardean la sosirea pe Aeroportul Henri Coandă. Victoria cu Danemarca, scor 32-25 l-a impresionat pe antrenorul secund al naţionalei Romaniei, Costică Buceschi. "Suntem foarte mulţumiţi de ceea ce am putut realiza, dar şi de jocul arătat. Un bun început în 2016, victoria de la Cluj cu Norvegia şi am continuat cu calificarea, după trei jocuri. Am avut o victorie cu Danemarca, care nu a lăsat niciun dubiu asupra echipei care a fost mai bună pe teren. După terminarea sezonului, sper să ne reîntalnim sănătoşi şi să punem mana pe muncă, ne dorim ca la Jocurile Olimpice să reuşim un rezultat cat mai bun şi un loc mai bun ca la Mondiale. Sper să nu dezamăgim la următoarea competiţie." a declarat antrenorul secund al naţionalei Romaniei, Costică Buceschi. Preşedintele Federaţiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu, a spus că jucătoarele echipei naţionale au ridicat ştacheta foarte sus prin rezultatele din ultima perioadă şi au trezit tuturor aşteptări pentru Jocurile Olimpice de la Rio.
"Federaţia Romană de Handbal face anul acesta 85 de ani de de existenţă şi calificarea naţionalei la Jocurile Olimpice ne arată că handbalul romanesc are trecut, prezent şi cu siguranţă viitor. Fetele au ridicat ştacheta foarte sus, ne-au trezit aşteptări pentru Rio şi ne dorim toţi ca reprezentarea la Olimpiadă să fie cat mai frumoasă. Foarte puţini ştiu că destul de multe fete din echipa noastră au avut enterocolită la turneul din Danemarca şi au trecut peste această durere, la fel Eliza a avut o gleznă imensă şi cu toate astea a jucat. Marea performanţă se face cu durere şi vreau să le mulţumesc fetelor pentru dăruirea arătată în acest turneu", a spus Dedu, prezent la sosirea echipei Romaniei din Danemarca.
Naţionala de handbal a Romaniei, care se va afla la a patra participare la Jocurile Olimpice, a obţinut două victorii şi un rezultat de egalitate la turneul preolimpic din Danemarca: 32-25 cu ţara gazdă, 36-19 cu Uruguay şi 23-23 cu Muntenegru.  Romania şi Muntenegru s-au calificat pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. De asemenea, Rusia, Suedia, Olanda şi Franţa s-au calificat şi ele în acest weekend la Olimpiadă. Cele 12 echipe calificate la JO de la Rio de Janeiro (5-21 august) sunt Romania, Brazilia, Norvegia, Spania, Coreea de Sud, Angola, Argentina, Olanda, Franţa, Muntenegru, Suedia şi Rusia. Tragerea la sorţi a grupelor va avea loc pe 1 mai.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.