Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Amendă meritată pentru Ganea

Ziarul de Vrancea
21 mar 2016 736 vizualizări
Antrenorul echipei de fotbal FC Voluntari, Ionel Ganea, a fost amendat cu suma de 5.000 de lei de conducerea clubului şi a primit un ultim avertisment

Conducerea FC Voluntari l-a amendat pe antrenorul echipei, Ionel Ganea, luni, cu suma de 5.000 de lei şi i-a acordat un ultim avertisement după ce tehnicianul a agresat verbal o jurnalistă a postului Look TV, la finalul meciului CSMS Iaşi - FC Voluntari. “În speranţa că astfel de întamplări vor fi doar de domeniul trecutului, vă asigurăm că relaţia clubului nostru cu mass-media va rămane una deschisă dialogului şi bazată pe respect reciproc", se arată în comunicatul clubului.

Gardoş şi-a reluat antrenamentele

Internaţionalul roman, Florin Gardoş şi-a reluat antrenamentele la Southampton, însă antrenorul Ronald Koeman a declarat că va mai dura pană cand Gardoş va reveni pe teren. Transferat de Southampton în vara lui 2014 de la Steaua Bucureşti, Florin Gardoş a suferit o ruptură a ligamentelor încrucişate la genunchiul drept în iulie 2015, iar în acest sezon nu a prins nici un meci în Premier League. Internaţionalul roman s-a accidentat într-un meci amical cu Feyenoord. "În ceea ce îl priveşte pe Gardoş, trebuie să avem răbdare. El se antrenează, dar va mai dura pană cand va fi la nivelul celorlalţi colegi.", a declarat antrenorul echipei Southampton, olandezul Ronald Koeman, după victoria de pe teren propriu, scor 3-2, cu Liverpool. în etapa a 30-a din Premier League. Florin Gardoş are 14 selecţii în tricoul naţionalei. Internaţionalul roman, în varstă de 27 de ani, a debutat la prima reprezentativă pe 8 februarie 2011 şi este în pericol să rateze

Copil nu merge nici în China

Tenismanul roman Marius Copil a fost învins de belgianul Niels Desein (368 ATP), cu scorul de 6-2, 6-7, 6-7  în ultimul tur al calificărilor pentru tabloul principal de simplu al turneului challenger de la Shenzhen (China), dotat cu premii totale de 75.000 de dolari.  În turul anterior la Shenzhen, Copil trecuse greu de italianul Lorenzo Sonego (350 ATP), cu 5-7, 7-6, 7-5, după două ore şi 29 de minute.

Renasc speranţele pe Old Trafford

După victoria din derby-ul oraşului Manchester, antrenorul echipei United, Louis Van Gaal e convins că va reuşi să-şi ducă echipa în play-off-ul pentru Liga Campionilor.  "Acum, calificarea în Liga Campionilor stă în mana noastră. Trebuie să ne caştigăm toate meciurile. Vom avea mai multe partide pe teren propriu decat în deplasare. Nu pierdem prea des pe Old Trafford. Am văzut bucuria din vestiar după meci. A fost extraordinar." a declarat după victoria cu Manchester City, Louis van Gaal. Manchester United se află locul VI în Premier League, cu 50 de puncte, la un singur punct de locul IV, ultimul care asigură prezenţa în sezonul viitor al Ligii Campionilor, ocupat de Manchester City.  Manchester United are avantajul rezultatelor directe în disputele cu rivala locală.

PSG învinsă pe teren propriu

Paris Saint Germain a pierdut, pe teren propriu, scor 0-2, în derby-ul campionatului Franţei, cu AS Monaco, disputat în etapa a 31-a. Ultima dată cand echipa din capitala Franţei a pierdut un meci disputat pe Parc des Princes, a fost pe 7 mai 2014, 1-2 cu Rennes.  Oaspeţii au deschis scorul în minutul 65, prin Vagner Love. Golul al doilea pentru formaţia antrenată de Leonardo Jardim a fost marcat de Fabinho, care a transformat un penalty, după ce tot el fusese faultat în careu de David Luiz în minutul 68.  Paris Saint Germain a caştigat titlul de campioană a Franţei, cu opt etape înainte de finalul sezonului, după succesul din runda trecută, 9-0 cu Troyes.Înfrangerea cu AS Monaco este primul eşec pentru campioana Franţei, pe teren propriu, în campionat, din 7 mai 2014. AS Monaco este pe locul II în clasament, cu 55 de puncte, cinci mai multe decat ocupanta poziţiei a treia, Nice, dar cu 22 mai puţine decat PSG.

Încredere pentru Eugene

Preşedintele Comitetului de organizare a Mondialelor de atletism din anul 2021, Vinn Lananna, şi-a exprimat încrederea cu privire la faptul că oraşul american Eugene va rămane cel desemnat ca şi gazdă a competiţiei, în ciuda anchetei deschise de justiţia franceză referitoare la procedura de atribuire a evenimentului de către IAAF. ''Suntem încrezători sută la sută. Oricare ar fi această procedură, dosarul nostru a fost unul solid şi avem tot dreptul de a organiza această întrecere sportivă'', a spus Lananna, cu ocazia Campionatelor Mondiale de sală de la Portland.  Justiţia franceză a deschis o anchetă, existand suspiciuni de corupţie cu privire la decizia de a atribui oraşului american Eugene (statul Oregon) găzduirea Campionatelor Mondiale de atletism din anul 2021, după punerea sub acuzare, pentru corupţie, în noiembrie 2015, a fostului preşedinte IAAF, Lamine Diack. (IAAF) a hotărat, în aprilie 2015, să acorde organizarea Mondialelor din 2021 oraşului american, la sugestia lui Diack, cu 23 de voturi pentru şi unul împotrivă, fără a exista o preselecţie a dosarelor de candidatură.

Ruşi dopaţi pe bandă rulantă

Şeful Federaţiei de Atletism din Rusia a anunţat că alţi patru alteţi ruşi au fost depistaţi pozitiv cu meldonium după un control efectuat săptămana trecută, prin intermediul cărora, oficialii de la Moscova încearcă să evite excluderea de la Jocurile Olimpice de la Rio. Cel puţin 16 sportivi din Rusia, inclusiv jucătoarea de tenis Maria şarapova, de cinci ori caştigătoare a turneelor de Grand Slam şi medaliatul olimpic cu aur la patinaj viteză Semion Elistratov, au fost testaţi pozitiv cu meldonium, o substanţă aflată pe lista celor interzise începand cu 1 ianuarie 2016. "Avem informaţia că patru sportivi au fost testaţi pozitiv cu substanţa meldonium. Ne vom ocupa de acest lucru să vedem ce se întamplă", a declarat Dmitri Şliahtin, şeful Federaţiei Ruse de Atletism. Acesta nu a dezvăluit numele atleţilor, astfel că nu se ştie dacă printre cei patru se află şi sprintera Nadejda Kotliarova, specialistă în proba de 400 m, care a declarat că a luat meldonium.

Standard a caştigat Cupa Belgiei

Echipa Standard Liège a caştigat Cupa Belgiei la fotbal, duminică, după victoria cu scorul de 2-1 împotriva formaţiei Club Bruges, în finala desfăşurată pe stadionul “Roi Baudouin” din Bruxelles. Dompe a deschis scorul în minutul 17 pentru Standard, iar Refaelov a egalat pentru Club Bruges (în minutul 27) şi a stabilit scorul pauzei. Echilibrul s-a rupt în repriza a doua, cand Diaby a primit cartonaş roşu (în minutul 51). Atacantul croat Santini a marcat golul victoriei pentru echipa valonă în minutul 88.  În urma acestui rezultat, Standard, aflată pe locul VII în campionatul belgian, şi-a asigurat calificarea în faza grupelor viitoarei ediţii a Europa League. Club Bruges este liderul campionatului, după 30 de etape, cu 64 de puncte.  Standard a caştigat Cupa Belgiei pentru a şaptea oară în istorie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.