Sport

Alonso a tras o sperietură

Ziarul de Vrancea
20 mar 2016 464 vizualizări
In urma unui acroşaj pilotul spaniol şi-a făcut maşina praf dar a scăpat teafăr la Marele Premiu al Australiei * prima cursă a sezonului de Formula 1 a fost caştigată de Nico Rosberg

Nico Rosberg a caştigat, prima etapă a noului sezon de Formula 1, Marele Premiu al Australiei, prima cursă din ediţia 2016 a Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc ieri pe circuitul Albert Park din Melbourne.
Plecat al doilea de pe grila de start, pilotul german s-a impus, în faţa coechipierului său de la Mercedes, Lewis Hamilton. Deşi a plecat din pole-position, Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre a sosit al doilea, după ce s-a impus la în duelul cu germanul Sebastian Vettel de la Ferrari. Nico Rosberg, fiul fostului campion mondial de Formula 1 Keke Rosberg, a înregistrat cu această ocazie a 15-a victorie din cariera sa în "Marele Circ" şi a patra consecutivă, după ce a reuşit să se impună în ultimele trei Grand Prix-uri din sezonul trecut.
Vettel a fost la un pas de a pierde şi podiumul după ce, cu două tururi înainte de final, a franat violent şi a ieşit pentru cateva sute de metri în decor. Cursa de la Melbourne nu a fost lipsită de incidente. Spaniolul Fernando Alonso a scăpat nevătămat, după un accident, în turul 18, cand a încercat să-l depăşească pe Esteban Gutierrez însă a acroşat monopostului pilotului de la Haas. Roata din faţă dreapta a lui Alonso a fost smulsă, iar monopostul său McLaren  său s-a izbit de parapeţii de protecţie. "Am vrut să ies cat mai repede din maşină pentru că ştiam că mama se uită la cursă de acasă şi n-am vrut să stea cu grijă" a spus la finalul cursei pilotul spaniol de la Mc Laren. Alonso a mers pe picioarele lui la ambulanţă şi şi-a salutat fanii, indicand că nu este rănit. Alonso a fost transportat la spital pentru mai multe teste şi a fost lăsat să plece după ce medicii s-au asigurat că e în regulă.
Clasamentul cursei: 1. Nico Rosberg (Mercedes); 2. Lewis Hamilton (Mercedes); 3. Sebastian Vettel (Ferrari); 4. Daniel Ricciardo (Red Bull); 5. Felipe Massa (Williams; 6. Romain Grosjean (Ferrari); 7. Nico Hülkenberg (Force India); 8. Valtteri Bottas (Mercedes); 9. Carlos Sainz (Torro Roso); 10. Max Verstappen (Toro Rosso). Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 43 p; 2. Ferrari – 15 p; 3. Williams – 14 p. Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 se va desfăşura pe 3 aprilie, în Bahrain.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.