Sport

Samba cu handbalistele

Ziarul de Vrancea
20 mar 2016 573 vizualizări
Echipa feminină a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în timp ce Danemarca, echipă care a devenit gazda turneului preolimpic rămane acasă

După minunata victorie obţinută în prima zi a turneului preolimpic de la Aarhus, scor 32-25 contra echipei ţării gazdă, Danemarca, echipa feminină de handbal a Romaniei a caştigat cu uşurinţă al doilea meci în faţa modestei echipe a Uruguay-ului, scor 36-19 (17-10). Avand în vedere valoarea adversarului, Tomas Ryde şi Costică Buceschi,cei doi antrenori ai Romaniei, şi-au odihnit titularele. Pentru tricolore au marcat: Florina Chintoan – 9; Ana-Maria Tănăsie 7, Aneta Udriştoiu 7, Mădălina Zamfirescu 4, Luciana Marin 3, Denisa Dedu 2 (portar), Gabriela Perianu 1, Patricia Vizitiu 1, Gabriela Szücs 1. După această victorie lejeră, tricolorele au privit cu oarecare emoţii partida Danemarca – Muntenegru, fiindcă orice rezultat în afara victoriei danezelor califica echipa Romaniei la Jocurile Olimpice, Muntenegru caştigand prima partidă cu Uruguay cu scorul de 34-19. Şi într-adevăr, handbalistele muntenegrene au caştigat cu 26-22 (13-10), după un meci dominat în cvasi-totalitate în care danezele au avut spre final o oarecare revenire, conducand la un moment dat cu 21-20. În aceste condiţii, partida disputată aseară, dintre Romania şi Muntenegru a fost lipsită de miză, cele două echipe fiind calificate la Rio de Janerio. Partida s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 23-23 (15-11), cele două echipe terminand grupa cu cate 5 puncte, tricolorele ocupand primul loc datorită golaverajului. Ambele combatante au folosit cu predilecţie rezervele, dar Romania a condus aproape tot timpul pană spre final. Au marcat: Florina Chintoan 6, Ana-Maria Tănăsie 3, Mădălina Zamfirescu 3, Luciana Marin 2, Valentina Ardean 2, Gabriela Perianu 2, Patricia Vizitiu 2, Aneta Udriştoiu 2, Laura Chiper.

Ekstra Bladet: “Lăsaţi-vă de handbal!

Jurnaliştii din Danemarca le-au criticat în termeni duri pe handbalistele antrenate de Klavs Bruun Jørgensen, după înfrangerea la 7 goluri diferenţă, din meciul de debut al turneului preolimpic, disputat împotriva naţionalei Romaniei. După meci, jurnaliştii danezi nu le-au menajat deloc pe elevele lui Klavs Bruun Jørgensen: "Ar trebui să vă lăsaţi de sportul ăsta!", au scris cei de la Ekstra Bladet, una dintre cele mai citite publicaţii din Danemarca. "Înfrangere uriaşă, visul olimpic danez a fost spulberat. Romania a fost mult prea bună, naţionala noastră a fost umilită de jucătoarele din Europa de Est, iar Olimpiada rămane un vis. Selecţionerul declara înaintea acestui meci că nu ştie la ce nivel se află echipa sa. Acum ştie!", au mai scris danezii.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.