Sport

Simona Halep a trecut faza critică

Ziarul de Vrancea
16 mar 2016 664 vizualizări
Romanca a învins-o pe Barbora Strycova în aşteptarea sfertului cu Serena Williams, la Indian Wells

Simona Halep (locul 5 WTA) a trecut, în cursul dimineţii de ieri, de Barbora Strycova (Cehia, 37 WTA), cu scorul 6-3, 1-0 (abandon), în turneul de tenis de la Indian Wells, şi s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei, unde o va întalni pe Serena Williams (1 WTA). Simona Halep a reuşit cea mai importantă performanţă din 2016, obţinand calificarea în sferturile de la Indian Wells, turneu de categorie Premier Mandatory dotat cu premii în valoare de peste 6 milioane de dolari. În meciul cu Strycova, sportiva antrenată de Darren Cahill a revenit senzaţional după ce a fost condusă cu 3-1, caştigand setul printr-o serie de cinci game-uri consecutive. Cehoaica a resimţit o ameţeală puternică pe finalul primului act şi a hotărat să se retragă, la scorul 6-3, 1-0. Simona, campioana en-titre de la Indian Wells, se va confrunta cu Serena Williams în sferturile de finală ale competiţiei, într-un meci care s-a disputat în cursul dimineţii de astăzi. Americanca Serena Williams a acces în sferturi după 6-2, 6-2 cu Katerîna Bondarenko (Ucraina, 70 WTA). Constănţeanca a trecut de Serena o singură dată în carieră, în grupele Turneului Campioanelor de la Singapore 2014 (hard indoor), scor 6-0, 6-2. De partea cealaltă, Serena Williams, caştigătoare a 21 de titluri de Grand Slam, a învins-o de şase ori pe Halep: 3-6, 6-2, 6-1 în turul doi la Wimbledon 2011 (iarbă), 6-3, 6-0 în semifinale la Roma 2013 (zgură), 6-0, 6-4 în sferturi la Cincinnati 2013 (hard), 6-3, 6-0 în finala Turneului Campioanelor 2014 (hard indoor), 6-2, 4-6, 7-5 în semifinale la Miami 2015 (hard) şi 6-3, 7-6 în finală la Cincinnati 2015 (hard).
Simona a spus la finalul partidei cu Barbora Strycova că ar fi încantată să o înfrunte pe Serena Williams în faza următoare, notează ProSport: "Îmi pare rău pentru Barbora, ştiu cum este să suferi din punct de vedere fizic. Sunt fericită însă pentru calificarea în sferturi şi sunt nerăbdătoare să o întalnesc pe Serena. Am încredere în mine şi cred că o pot învinge pentru a doua oară în carieră".
Serena Williams şi Simona Halep ar fi trebuit să se întalnească şi anul trecut la Indian Wells, în semifinale, însă americanca nu a mai putut-o înfrunta pe romancă din cauza unei probleme la genunchi. Referindu-se la următoarea confruntare împotriva romancei, campioana americană a declarat: "Îmi place jocul ei, este o luptătoare. M-a bătut deja o dată foarte tare, aşa că trebuie să fiu pregătită".
Celelalte rezultate din optimi, feminin: Agnieszka Radwanska (Polonia) - Jelena Jankovic (Serbia) 6-3, 6-3; Petra Kvitova (Cehia) - Nicole Gibbs (SUA) 4-6, 6-3, 6-4; Magdalena Rybarikova (Slovacia) - Roberta Vinci (Italia) 6-2, 2-0 ab; Viktoria Azarenka (Belarus) - Samantha Stosur (Australia) 6-1, 4-6, 6-1; Daria Kasatkina (Rusia) - Timea Bacsinszky (Elveţia) 6-4, 6-2; Karolina Pliskova (Cehia) - Johanna Konta (Marea Britanie/) 7-6, 3-6, 6-3. Programul sferturilor: Radwanska – Kvitova, Williams – Halep; Rybarikova – Azarenka; Kasatkina – Pliskova.
În turneul ATP, Novak Djokovic, numărul unu mondial şi cvadruplu caştigător al turneului de la Indian Wells (SUA), s-a calificat în optimile de finală, în urma victoriei cu 7-5, 7-5 înregistrată miercuri în faţa germanului Philipp Kohlschreiber.
Djokovic îl va avea ca adversar în turul următor pe spaniolul Feliciano Lopez (21ATP) , pe care îl va reîntalni după duelul lor de la Dubai, de luna trecută, cand sarbul a fost nevoit să abandoneze în sferturi din cauza unei probleme la ochi, punand astfel capăt unei serii de 17 finale consecutive în circuitul profesionist. 
Feliciano Lopez a trecut în turul al treilea de la Indian Wells de compatriotul său Roberto Bautista, în faţa căruia s-a impus cu 7-6, 6-7, 6-4, după 3 ore şi 16 minute de joc. Un alt favorit care a ajuns în optimile de finală ale turneului californian este spaniolul Rafael Nadal, cap de serie numărul 4, care a trecut cu 6-0, 7-6 de un alt jucător iberic, Fernando Verdasco, la capătul unui meci care a durat o oră şi 42 minute. Nadal va juca în turul următor cu germanul Alexander Zverev, care l-a eliminat în două seturi, 6-2, 6-2, pe francezul Gilles Simon.
Alte rezultate din turul III, masculin: Dominic Thiem (Austria) - Jack Sock (SUA) 7-5, 6-7, 6-1; Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) - Sam Querrey (SUA) 6-3, 6-4; Alexander Zverev (Germania) - Gilles Simon (Franţa) 6-2, 6-2; John Isner (SUA) - Adrian Mannarino (Franţa) 6-4, 7-6; Kei Nishikori (Japonia) - Steve Johnson (SUA) 7-6, 7-6.
* Tenismanul roman Marius Copil (199 ATP) a pierdut categoric, ieri meciul cu Marco Chiudinelli (Elveţia, 144 ATP), scor 0-6, 2-6, în primul tur al turneului challenger de la Guangzhou, China, disputat pe suprafaţă dură. Copil a jucat foarte slab şi a fost învins de sportivul elveţian în varstă de 34 de ani după doar 51 de minute de joc. Marius Copil a jucat treo meciuri de calificare pentru a accede pe tabloul principal al turneului. Bilanţul meciurilor jucate în 2016 de către Marius Copil în circuitul ATP este de 9 victorii şi 5 înfrangeri. Tenismanul arădean a contribuit decisiv la victoria Romaniei împotriva Sloveniei în Cupa Davis, ce a avut loc la Arad, în perioada 4-6 martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.