Sport

Repetiţia finală, înainte de Aarhus

Ziarul de Vrancea
16 mar 2016 434 vizualizări
Echipa feminină de handbal a Romaniei a pierdut în faţa Suediei şi va întalni maine de la ora 20:00, în primul meci al turneului preolimpic, reprezentativa Danemarcei *competiţia va fi transmisă de DigiSport

Naţionala feminină de handbal a Romaniei a fost învinsă de Suedia cu scorul de 29-32 (15-20), la Kristianstad, într-un ultim meci de verificare înaintea turneului preolimpic din Danemarca.  Tricolorele, care au menajat cateva piese de bază, au fost conduse de la un capăt la altul al meciului. 
Primele zece minute de joc au fost echilibrate, după care Suedia, la care au evoluat şi Isabelle Gullden şi Linnea Torstenson (ambele de la CSM Bucureşti), s-a desprins la două goluri, 5-3 (min. 9). În min. 16 s-a consemnat ultima oară egalitatea, 9-9, iar în minutul 23 scandinavele au avut pentru prima oară trei goluri în plus pe tabelă, 13-10. Suedia a avut apoi 14-10 (‘25), iar apoi ecartul s-a mărit la cinci goluri, 18-13 (29), diferenţă consemnată şi la pauză (25-20). 
Suedia a condus cu şase goluri, 21-15 (‘31), dar apoi Romania a redus din handicap, apropiindu-se la trei goluri, 22-19 (‘37). Echipa Romaniei, antrenată de suedezul Tomas Ryde, nu a reuşit să vină mai aproape, chiar dacă a avut mai multe şanse să o facă. Suedia a mai condus o dată la şase goluri, 31-25, iar în cele din urmă a caştigat cu 32-29. Pentru tricolore au înscris Cristina Neagu7, Patricia Vizitiu 6, Valentina Ardean 3, Laura Chiper 3, Aneta Udriştoiu 2, Mădălina Zamfirescu 2, Florina Chintoan 2, Aurelia Brădeanu 1, Luciana Marin 1, Oana Manea 1, Ana-Maria Tănăsie 1

Romania a evoluat în formula: Denisa Dedu, Paula Ungureanu - Aneta Udriştoiu 2 goluri, Gabriella Szücs, Cristina Neagu 7 goluri, Aurelia Brădeanu 1, Gabriela Perianu, Luciana Marin 1, Valentina Ardean-Elisei 3, Oana Manea 1, Mădălina Zamfirescu 2, Ana Maria Tănăsie 1, Florina Chintoan 2, Patricia Vizitiu 6, Laura Chiper 3.

La turneul preolimpic, de la Aarhus, Romania va debuta maine contra echipei gazdă, Danemarca (ora 20,00), sambătă va înfrunta Uruguay (ora 18,45), iar duminică e programat meciul cu Muntenegru (18,45). Pentru a se califica la JO 2016, Romania trebuie să ocupe unul dintre  primele două locuri la acest turneu. Partidele de la turneul preolimpic vor fi transmise de DigiSport.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.