Sport

Suliţaşii adjudeni au reprezentat România la Cupa Europei

Dan Chiriac
16 mar 2016 1224 vizualizări
Raluca Vrabie şi Alexandru Novac sunt dubli campioni naţionali

Aruncătorii de suliţă formaţi la Adjud au participat la Cupa Europei de aruncări lungi, competiţie ce s-a desfăşurat la Arad. În proba feminină, Raluca Vrabie a terminat pe poziţia a 15-a, cea mai bună aruncare fiind de 40.32 metri. Sportiva din Adjud a luat parte la concursul rezervat categoriei de vârstă sub 23 de ani. La masculin, Alexandru Novac a terminat pe poziţia a zecea cu o aruncare de 68.50 metri. Interesant este că Novac a reuşit în acest an, la naţionale, o aruncare de peste 78 de metri. Dacă ar fi repetat performanţa, adjudeanul ar fi urcat pe podium la întrecerea europeană, chiar pe poziţia a doua. La recentele campionate naţionale desfăşurate la Arad, atleţii adjudeni au obţinut cinci medalii de aur, două de argint şi una de bronz.

Şcoala de suliţă de la Adjud şi-a dovedit valoarea şi la naţionalele de la Arad. Raluca Vrabie a ocupat locul doi în concursul open cu o aruncare de 42.81 metri. Proba open masculină a fost câştigată de adjudeanul Alexandru Novac, în prezent legitimat la Ştiinţa Bacău. Sportivul din Adjud a aruncat suliţa la 74.35 metri. La juniori, Raluca Vrabie a devenit campioană naţională cu o aruncare de 44, 74 metri. Pe locul doi s-a clasat Larisa Zglimbea, de la CSS Adjud, cu o aruncare de 40, 76 metri. Tot campion naţional a devenit şi Ştefan Alexandru Griogre. Raluca Vrabie este campioană naţională şi la tineret la aruncarea suliţei. Cupa Europei la aruncări lungi a adus şi două medalii pentru România. Andrei Gag a urcat pe prima treaptă a podiumului de premiere la aruncarea greutăţii (seniori), cu un rezultat de 20,68 m, rezultat competitiv la nivel mondial. Un alt aruncător român, Alin Alexandru Firfirică, a cucerit argintul la disc, în întrecerea rezervată categoriei tineret, cu o încercare care a măsurat 59,28 m. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.