Sport

Simona Halep şi atat

Ziarul de Vrancea
14 mar 2016 1114 vizualizări
Cea mai bună jucătoare romană de tenis a rămas singură la Indian Wells, după ce au fost eliminate Monica Niculescu şi echipele de dublu * După ce a trecut uşor de Ekaterina Makarova, Simona va juca în cursul nopţii cu Barbora Strycova, pentru o confruntare în sferturi cu Serena Williams

Simona Halep a obţinut cea de-a doua victorie în cadrul turneului de la Indian Wells, din categoria Premier Mandatory, dotată cu premii de peste 6,2 milioane de dolari. Ea a învins-o clar cu 6-2, 6-4 pe rusoaica Ekaterina Makarova (32 WTA) şi s-a calificat în optimi.  Primul set a fost echilibrat numai în primele patru game-uri. La primul break realizat cu trudă, Simona nu s-a mai oprit decat pană la 2-0 în setul secund. Makarova a revenit, a anihilat break-ul Simonei şi meciul a curs normal pană la 5-4. Moment în care Simona, a cerut intervenţia lui Darren Cahill, australianul venind la bancă şi discutand cu eleva sa. A urmat ultimul game pe serviciul Makarovei, meciul fiind închis cu o lovitură direct caştigătoare.
Cu doar 14 erori neforţate, faţă de 26 ale rusoaicei Makarova, Simona Halep leagă în premieră după turneul de la Sydney două victorii consecutive, după ce în turul al doilea la Indian Wells a învins-o pe Vania King. "A fost un meci greu, vantul m-a deranjat, dar sunt fericită că am jucat bine şi în cele din urmă am caştigat. Le mulţumesc celor care au rămas pană la această oră în tribune şi m-au susţinut. Am avut meciuri grele anul ăsta, dar antrenorul meu, Darren Cahill, m-a ajutat mult. De aceea l-am şi chemat la finalul setul doi, ca să mă ajute pentru a realiza acel break" a spus Simona Halep la finalul meciului cu Ekaterina Makarova, Meciul a durat o 65 de  minute iar pentru un loc în sferturile de finală, Simona Halep va juca împotriva Barborei Strycova (Cehia, 32 WTA), care a eliminat-o în turul secund pe japoneza Kurumi Nara (89 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2. Cele două sportive s-au mai întalnit de două ori, victoriile fiind împărţite: 6-1, 6-4 pentru Barbora, în calificări la Paris (2010), scor identic pentru Simona  în 2014, în primul tur la Beijing . În cazul în care trece şi de Strycova, Simona are toate şansele să joace în sferturi contra jucătoarei numărul 1 a lumii, Serena Williams. Serena a învins-o cu 7-6, 6-0 pe ambiţioasa kazahă Iulia Putinţeva (56), ambiţia Iuliei dand roade pană la tie-break, caştigat de Serena cu 6-2. Americanca, revenită la Indian Wells anl trecut, după un boicot de 14 ani, se va confrunta în optimi cu jucătoarea ucraineană Katerîna Bondarenko, care a dispus cu 3-6, 6-4, 7-6 de compatrioata sa, Lesia Ţurenko.
În noaptea de duminică spre luni a evoluat şi cea de-a doua jucătoare romană calificată în turul III, Monica Niculescu (34 WTA). Ea nu a rezistat decat 88 de minute în partida cu Agnieszka Radwanska (3 WTA), scor 2-6, 2-6, Niculescu a arătat deficienţe la serviciu, pe care l-a pierdut de cinci ori. în plus, Monica a făcut foarte multe greşeli neprovocate, în special cu backhandul.
Celelalte rezultate din proba de simplu feminin, turul III: Petra Kvitova (Cehia) – Johanna Larsson (Suedia) 6-3, 4-6, 7-5; Nicole Gibbs (SUA) – Iaroslava Şvedova (Kazahstan) 6-0, 6-4;  Jelena Jankovic (Serbia) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-0, 6-1.
Simona Halep a rămas singura prezenţă romanească în turneul de la Indian Wells, întrucat şi cei doi jucători romani de dublu au fost eliminaţi din prima, e drept, de cupluri foarte puternice. După Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna, învinşi de cei doi Lopez din Spania, Horia Tecău şi partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer, au cedat în faţa echipei poloneze Lukasz Kubot / Marcin Matkowski cu 6-7, 6-3, 6-10, într-o oră şi 55 minute de joc.
În supertiebreak, polonezii au condus cu 5-2, Tecău şi Rojer au întors scorul, la 6-5, dar apoi au pierdut ultimele cinci puncte ale întalnirii. Perechea romano-olandeză a fost eliminată în primul tur al turneului din Statele Unite ale Americii şi în 2015.
În turneul de simplu masculin, Novak Djokovic, liderul clasamentului ATP, s-a calificat în turul al treilea neaşteptat de greu, după ce l-a învins cu 2-6, 6-1, 6-2 pe americanul Bjorn Fratangelo (149 ATP). În turul următor, Djokovic îl va avea ca adversar pe germanul Philipp Kohlschreiber (nr.27), care l-a învins fără drept de apel, cu 6-0, 6-1, pe americanul Denis Kudla.  Spaniolul Rafael Nadal, al patrulea favorit la Indian Wells, a avut un meci destul de greu împotriva luxemburghezului Gilles Muller, de care a trecut cu 6-2, 2-6, 6-4, după mai bine de două ore de joc. Nadal se va lupta pentru un loc în optimile de finală cu compatriotul său Fernando Verdasco, care a profitat de abandonul adversarului său din turul secund, slovacul Martin Klizan, în primul set al partidei programate duminică.  Japonezul Kei Nishikori s-a calificat la randul său în turul al treilea la impunandu-se în două seturi simetrice, 6-3, 6-3, în faţa lui Mihail Kukuşkin, din Kazahstan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.