Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Haţegan fluieră la Manchester

Ziarul de Vrancea
11 mar 2016 546 vizualizări
Ovidiu Haţegan, singurul arbitru roman ce va oficia la Campionatul European din Franţa, a fost delegat la meciul retur dintre Manchester City şi Dinamo Kiev, ce se va disputa pe 15 martie.

Ovidiu Haţegan este primul arbitru după Ion Crăciunescu ce va arbitra în fazele superioare ale UEFA Champions League. Arbitrul roman va fi ajutat în meciul din 15 martie de aceiaşi colaboratori  care vor oficia şi la Campionatul European din Franţa: asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, rezerva Radu Ghinguleac şi adiţionalii Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu. Haţegan este primul arbitru roman prezent la un turneu final, după o pauză de 28 de ani.  În tur, Manchester City a învins cu 3-1 la Kiev formaţia ucraineană.

Încă un bronz la lupte

Sportivul roman Ivan Guidea a caştigat medalia de bronz în limitele categoriei 61 kg, stilul liber la Campionatele Europene de lupte libere de la Riga (Letonia), după ce l-a învins pe ucraineanul Petro Bileiciuk (11-1), în meci pentru locurile III-IV. Guidea (CSM Lugoj) a fost învins în calificări de belarusul Gheorghi Kaliev, dar a reuşit o victorie spectaculoasă în recalificări, în faţa turcului Munir Aktaş (3-2), în ultimele secunde al meciului, apoi caştigand meciul cu Bileiciuk . 
Guidea (27 ani) a reuşit cea mai importantă performanţă de cand reprezintă Romania, după ce a cucerit două medalii de bronz la Europenele de cadeţi (2004, 2005) pe cand reprezenta Republica Moldova. În schimb, Simona Pricob (categoria. 55 kg) a ratat medalia de bronz, după ce a fost întrecută de unguroaica Ramona Galambos în meciul pentru locurile III-IV. Romania a mai caştigat o medalie de argint prin Alina Vuc (48 kg) şi una de bronz, prin Andrei Dukov (57 kg)

Benzema poate juca la Euro

Internaţionalul francez, Karim Benzema poate juca împotriva Romaniei la Campionatul European din Franţa după ce justiţia franceză l-a absolvit de orice vină în ceea ce priveşte participarea la presupusa şantajare a colegului său, Mathieu Valbuena cu o casetă cu conţinut sexual. Suspendat provizoriu din naţionala Franţei, Benzema va putea fi convocat la naţională pentru turneul final al Campionatului European ce se va disputa în Franţa. Conform contului oficial de Twitter al AFP, justiţia franceză l-a absolvit de orice acuzaţie în cazul participării la presupusa şantajare a colegului său Mathieu Valbuena, unde era considerat complice la tentativă de şantaj şi participare la o asociere de răufăcători. Karim Benzema, care va împlini 28 de ani pe 19 decembrie, a disputat pană în prezent 77 de meciuri în tricoul reprezentativei Franţei, pentru care a marcat 27 de goluri.

Cupa Europei de aruncări lungi

Cea de-a 16-a ediţie a Cupei Europei de aruncări – iarnă se va desfăşura sambătă şi duminică, la Arad, potrivit unui comunicat al Federaţiei Romane de Atletism. Romania va prezenta echipe complete la cele două categorii de varstă (seniori şi tineret). La masculin, vor concura Andrei Gag, Andrei Toader (greutate), Mihai Grasu, Alin Firfirică (disc), Toma Pop, Raul Rusu, Alexandru Novac (suliţă), Cosmin Sorescu, Florin Asmarandei, Florin Coman (ciocan). Lotul feminin: Lenuţa Burueană (greutate disc), Andreea Huzum (greutate), Elena Asmarandei (disc), Nicoleta Anghelescu, Raluca Vrabie (suliţă), Bianca Fazecaş, Bianca Perie-Gheber, Roxana Perie (ciocan).  Delegaţia Romaniei este condusă de Anişoara Stanciu.

Fotbaliştii n-au voie la facebook

La ultima consfătuire de lucru, desfăşurată în luna martie la Paris, UEFA le-a comunicat selcţionerilor echipelor calificate că fotbaliştii nu vor avea voie să posteze imagini sau filmuleţe din timpul competiţiei. Pentru a-i proteja pe deţinătorii de drepturi TV, UEFA vrea să blocheze accesul fotbaliştilor la toate reţelele sociale pe stadioane, pentru a preveni astfel postările care să conţină imagini din timpul competiţiei. Forul continental intenţionează să urmărească şi alte postări, pentru a preveni controversele care pot apărea în urma comentariilor neadecvate ale vreunui fotbalist. De asemeni, fotbaliştilor le este interzis să posteze imagini video de pe stadioanele unde au loc meciurile turneului final.
O măsură asemănătoare a fost luată în urmă cu şase ani, FIFA a luat aceeaşi decizie înainte de Mondialul din Africa de Sud Jucătorii n-au avut voie să utilizeze reţelele de socializare pentru a posta imagini sau comentarii despre competiţie..

Au scăpat, deocamdată

Fostul şi actualul preşedinte al Barcelonei,  Sandro Rosell şi Josep Maria Bartomeu, au fost scoşi de sub acuzarea de fraudă fiscală în cazul transferului brazilianului Neymar din 2013, de la Santos. În cele din urmă, "Cazul Neymar", aşa cum au denumit procurorii spanioli procesul de fraudă fiscală în care sunt implicaţi fostul şi actualul preşedinte al Barcelonei, a luat o turnură favorabilă clubului catalan. Procurorii au anunţat că au anulat cererea de trimitere în judecată forumulată de magistratul Pablo Ruiz şi au infirmat acuzaţiile împotriva conducătorilor catalani.   Sandro Rosell  şi Josep Maria Bartomeu nu mai sunt, cel puţin deocamdată, acuzaţi de fraudă fiscală. Cu toate acestea, cele trei părţi implicate în acest proces sunt conştiente că această decizie nu este decat o etapă în rezolvarea "cazului Neymar".

Agüero vrea acasă

Sergio Agüero, atacantul argentinian de la Manchester City, a declarat că nu este interesat să-şi prelungească înţelegerea cu Manchester City, deoarece vrea să se întoarcă la echipa care l-a lansat în fotbalul mare, Independiente. ”În ultimele luni s-au spus multe lucruri despre noul contract, dar eu nu le-am dat atenţie. Este clar pentru mine că, după ce mi se termină contractul, adică după Cupa Mondială din 2018, voi merge la Independiente. Cand voi pleca, cand contractul meu se va termina, voi pleca în Argentina pentru a juca pentru ”El Rojo. Vreau să realizez lucruri mari la formaţia care m-a lansat în fotbalul mare", a declarat Agüero pentru Independiente En La Uno. Sergio Agüero doreşte să-şi ajute echipa de suflet, Independiente, acolo unde şi-a făcut junioratul şi de unde a plecat la Atletico Madrid. Atacantul argentinian mai are contract cu City pană în 2019.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.