Sport

În aşteptarea toreadorilor

Ziarul de Vrancea
6 mar 2016 457 vizualizări
Romania a învins Slovenia cu 4-1 în Cupa Davis şi va întalni în turul secund al Grupei Euro-Africane formaţia Spaniei, în luna iulie, probabil la Cluj

Echipa de Cupa Davis a Romaniei, pregătită de Andrei Pavel, a caştigat, întalnirea contra Sloveniei disputată în aceste zile la Arad în turul I al Grupei Euro-Africane I a Cupei Davis.  După ce, vineri, Marius Copil şi Adrian Ungur au obţinut victorii frumoase în faţa lui Blaz Rola, respectiv, Grega Zemlja, întalnirea de dublu părea o formalitate pentru Florin Mergea şi Horia Tecău, jucători de primă mană în proba perechilor, în faţa tinerilor  Aljaz Radinski şi Tomislav Ternar. Însă Blaz Trupej, căpitanul nejucător al echipei slovene, a decis să-i folosească sambătă pe jucătorii care au muncit la simplu, Zemlja şi Rola. Meciul a fost ceva mai greu pentru Horia şi Florin, dar în cele din urmă ei s-au impus în trei seturi: 6-3, 7-5, 7-6, în două ore şi un sfert. Partidele de ieri n-au mai contat, rezultatele fiind Rola – Ungur 6-3, 6-4 şi Copil – Zemlja 6-3, 6-3, astfel că scorul final al întalnirii a fost de 4-1.  Următorul adversar pentru tricolori va fi puternica echipă a Spaniei, calificată direct în turul secund. Chiar dacă nu vor veni cei doi jucători de top ai ibericilor, Rafael Nadal şi David Ferrer, echipa spaniolă are mulţi jucători de mare clasă greu de învins de cei doi romani la simplu: Verdasco, Robredo, Guillermo Garcia, Bautista, Andujar, iar dublul Marc Lopez / Feliciano Lopez este unul dintre cele mai bune din lume. Căpitanul nejucător la echipa de Cupa Davis a Spaniei este, ca şi la Fed Cup, Conchita Martinez.

După 53 de ani, vine echipa Spaniei

Romania şi Spania s-au întalnit de trei ori în Cupa Davis, dar cu foarte mulţi ani în urmă. Primul joc s-a disputat la Bucureşti în 1967 şi a înregistrat debutul lui Ilie Năstase în echipa Romaniei, cu un formidabil set luat la zero “vrăjitorului” Manuel Santana. Spaniolii s-au impus cu 3-2. Doi ani mai tărziu, Ţiriac şi Năstase şi-au luat revanşa cu 4-1 la Valencia, vedeta spaniolă fiind una “in devenire”, Manuel Orantes. În 1975, la Barcelona, romanii, cu bătranul” Ţiriac doar la simplu şi cu Năstase şi Toma Ovici la dublu au fost învinşi cu 2-3, meciul decisiv fiind caştigat în cinci seturi de José Higueras, după peste trei ore de joc în faţa lui Toma Ovici,. Conform uzanţelor Cupei Davis, următoarea întalnire se va disputa în perioada 15-17 iulie, probabil la Cluj.
Rezultate din primul tur al Grupei Mondiale: Australia – SUA 1-3; Germania – Cehia 2-3; Italia – Elveţia 5-0 (deţinătoarea titlului, fără Federer şi Wawrinka); Polonia – Argentina 2-3; Franţa – Canada 4-0.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.