Sport

Veşti bune pentru Anghel Iordănescu

Ziarul de Vrancea
6 mar 2016 440 vizualizări
Jucătorii romani din străinătate au marcat pe rupte în acest week-end * Pană la fundaşul Moţi a înscris, dar în proprie poartă

Internaţionalul roman, Bogdan Stancu, a reuşit să marcheze un gol şi a oferit o pasă decisivă în victoria echipei sale, Gençlerbirligi, scor 2-0, în meciul jucat în deplasare cu Kayserispor. Este a şaseaa reuşită în 19 meciuri jucate de atacantul roman în acest sezon al campionatului Turciei. Fotbalistul de 28 de ani a deschis scorul în minutul 22, din lovitură de pedeapsă, iar 20 de minute mai tarziu a pasat decisiv pentru reuşita lui Djalma Campos, care a stabilit şi rezultatul final. Cu succesul de pe terenul lui Kayserispor, Genclerbirligi a urcat pe locul nouă, cu 31 de puncte din 24 de etape.
* Florin Andone a deschis scorul în minutul 19 al meciului dintre Cordoba şi echipa secundă a clubului Athletic Bilbao. Golul a doilea al echipei Cordoba a fost marcat de Fidel Fidel, în minutul 61, din lovitură de pedeapsă. Ager Aketxe a marcat golul celor de la Athletic Bilbao B. Cu această reuşită, Florin Andone a ajuns la 12 goluri marcate în liga secundă din Spania.
*  Sambată a marcat şi Raul Rusescu. Fostul jucător al Stelei, a înscris golul echipei sale, Osmanlispor, în remiza 1-1, pe teren propriu cu Gaziantepspor. Rusescu a ajuns la al şaselea gol în ultimele cinci partide pentru formaţia clasată pe locul opt în clasamentul primei ligi din Turcia.
* Cu Moţi şi Keşeru titulari, Ludogoreţ Razgrad, liderul clasamentului din prima ligă bulgară, a caştigat cu scor 3-1, meciul jucat sambătă, în deplasare, cu Pirin Blagoevgrad, în etapa a XXIV-a. Meciul a început rău pentru Ludogoreţ după ce Moţi şi-a introdus mingea în propria poartă în mintul 3. A fost nevoie de dubla lui Jonathan Cafu, în minutele 45 şi 69, şi de reuşita lui Claudiu Keşeru din minutul 62 pentru ca Ludogoreţ să plece cu toate punctele de la Blagoevgrad. Cu reuşita de sambătă, Keşeru a ajuns la 12 goluri în acest sezon şi este golgeterul campionatului bulgar. Al treilea roman din lotul echipei Ludogereţ, Andrei Prepeliţă, a intrat pe teren în minutul 79. După această victorie, Ludogoreţ a acumulat 48 de puncte, cu 12 mai mult decat principala urmăritoare, Levski Sofia, echipa unde este legitimat şi Srdjan Lunchin, fost jucător, la Steaua, Dinamo şi Poli Timişoara.
* Fundaşul roman, Vlad Chiricheş, a marcat primul său gol în Serie A. A marcat pentru Napoli cu o lovitură de cap în minutul 38 al meciului de pe teren propriu cu Chievo. Om de bază în Europa League, Vlad Chiricheş nu mai jucase în Serie A de aproape două luni, de pe 16 ianuarie, de la meciul Napoli-Sassuolo 3-1. A profitat de accidentarea lui Albiol şi a apărut din nou în primul 11 al echipei lui Maurizio Sarri însă începutul meciului nu a fost unul fericit pentru roman. n minutul 2, Chiricheş a încercat un dribling, din postura de ultim apărător, în faţa lui lui Nicola Rigoni, la circa 30 de metri de poartă. Mijlocaşul lui Chievo i-a suflat, însă, mingea, a ţaşnit spre poartă şi, de la marginea careului, a şutat imparabil pentru Pepe Reina, deschizand scorul. Chiricheş s-a revanşat 6 de minute mai tarziu, cand a dus-o pe Napoli în avantaj cu o lovitură de cap şi a fost păstrat pe teren pană la finalul jocului. Celelalte goluri ale napolitanilor au fost marcate de
* Mijlocaşul roman Cristian Tănase a jucat 67 de minute pentru Sivasspor în eşecul echipei sale, scor 0-1, în deplasare, cu Mersin, în cadrul etapei a XXIV-a din prima ligă de fotbal din Turcia. Singurul gol al partidei a fost marcat de Welliton, în minutul 62. Cristi Tănase a fost înlocuit în minutul 67 cu Ibrahim Akiîn. În urma acestui rezultat, Sivasspor ocupă locul 17, retrogradabil, cu 18 puncte. Mersin se află o poziţie mai sus în clasament, cu 20 de puncte. Cristian Tănase (29 de ani) a bifat şase prezenţe pentru Sivasspor în acest sezon, în care nu a înscris niciun gol şi a primit trei cartonaşe galbene. Tănase s-a transferat pe 8 ianuarie 2016 de la Tianjin Teda (China), din postura de jucător liber de contract. Cristi Tănase are 41 de selecţii la echipa naţională a Romaniei, pentru care a marcat 6 goluri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.