Sport

Sus Barcelona, jos Espanyol

Ziarul de Vrancea
4 mar 2016 1276 vizualizări
In timp ce mai celebra sa concitadină a făcut show cu Rayo Vallecano, echipa lui Costel Galcă a pierdut acasă meciul cu Betis

Espanyol Barcelona, echipa antrenată de Costel Galcă, a pierdut cu scorul de 0-3 meciul de pe teren propriu  cu Betis Sevilla, în cadrul etapei a XXVII-a din prima ligă spaniolă de fotbal. Golurile au fost marcate de Castro (’10), Pezzella (’20) şi Vargas (’71).  Este prima înfrangere pentru Espanyol după două victorii consecutive în campionat. În urma acestui rezultat, Espanyol ocupă locul 14 în clasament, cu 28 de puncte. Echipa lui Galcă are două puncte mai mult decat echipa aflată pe primul loc retrogradabil, Granada. În etapa viitoare, echipa antrenată de Costel Galcă joacă pe teren propriu cu o altă formaţie implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, Rayo Vallecano (locul 17 în campionat, cu 26 de puncte). Echipa de langă Madrid a fost învinsă cu 1-5 pe teren propriu de către FC Barcelona. Golurile au fost marcate de Rakitic (’22), Messi (’23, ’53, ’72) şi Turan (’86), respectiv Manucho (’57) pentru gazde. Rayo a incheiat partida cu doi jucatori mai putin: Llorente (42') si Iturra (67') au fost eliminati. In minutul 69, Suarez a ratat o lovitura de la 11 metri.
Turcul Arda Turan a marcat primul său gol la Barcelona în al treisprezecelea meci pentru echipa catalană. Fostul mijlocaş de la Atletico Madrid a înscris golul de 5-1 al echipei sale în minutul 86 al partidei cu Rayo Vallecano. Ultimul gol înscris de fotbalistul turc în prima liga spaniolă de fotbal a fost pe 30 noiembrie 2014, într-un meci Atletico-Deportivo La Coruña 2-0. Mijlocaşul de 29 de ani a bifat doar 13 meciuri pentru FC Barcelona deşi a fost cumpărat, cu 34 de milioane de euro, în vara anului trecut. Arda Turan nu a putut fi legitimat din cauza interdicţiei la transferuri a Barcelonei, care a expirat la începutul acestui an. În acelaşi meci, Lionel Messi a reuşit un hat-trick, al 35-lea de cand evoluează pentru Barcelona şi l-a egalat astfel pe Cristiano Ronaldo în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe triple din istoria fotbalului spaniol. Dincolo de egalarea recordului deţinut de portughez, Leo Messi a mai reuşit o performanţă istorică: a intrat în Top 20 cei mai buni marcatorii all-time din întreaga lume, cu 522 de goluri, la egalitate cu brazilianul Zico.
Celelalte rezultate ale etapei: Atletico Madrid – Real Sociedad 3-0; Las Palmas – Getafe 4-0; Sevilla – Eibar 1-0; Malaga – Valencia 1-2; Celta Vigo – Villarreal 0-0; Athletic Bilbao – Deportivo 4-1; Levante – Real Madrid 1-3; Granada – Gijon 2-0. Clasament: 1. Barcelona – 69 p; 2. Atletico Madrid – 61 p; 3. Real Madrid – 57 p; 4. Villarreal – 53 p; 5. Sevilla – 44 p; 6. Celta Vigo – 42 p.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.