Sport

Încă o gimnastă romană în Hall of Fame

Ziarul de Vrancea
4 mar 2016 1049 vizualizări
Prima campioană mondială romancă la individual compus, Aurelia Dobre va fi onorată la Oklahoma City

Romanca Aurelia Dobre, fosta campioană mondială la gimnastică artistică, va fi inclusă în International Hall of Fame, galeria celor mai buni gimnaşti şi gimnaste din lume, în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 21 mai, la Petroleum Club din Oklahoma City. Aurelia Dobre va deveni astfel cea de a zecea personalitate a gimnasticii romaneşti din Hall of Fame, în cadrul ceremoniei fiind, de asemenea, onoraţi bulgarul Iordan Iovcev şi ucrainenii Tatiana Lîsenko şi Igor Korobcinski.

Aurelia Dobre s-a născut la Bucureşti, pe 16 noiembrie 1972, şi a început să practice gimnastica la clubul Dinamo, sub îndrumarea antrenorilor Emilia Liţă şi Florin Ştefănescu. În ianuarie 1983 a fost selecţionată în lotul naţional de junioare de la Oneşti, unde s-a antrenat cu Atanasia Albu, Eliza Stoica şi Florin Ştefănescu.  Prima participare internaţională a avut loc în primăvara anului 1984, la Europenele de junioare de la Rimini.  A continuat pregătirea la Centrul de la Deva, avandu-i ca antrenori pe Adrian Goreac, Maria Cosma şi Octavian Bellu. în 1986, la Europenele de juniori, a ocupat locul I la paralele şi sărituri, locul II la barnă şi trei la individual compus.  În 1987, la Mondialele de seniori de la Rotterdam a cucerit trei medalii de aur (individual compus, barnă şi pe echipe), două de bronz (sărituri şi sol), devenind, astfel, prima gimnastă din Romania campioana mondială la individual compus.
A avut o contribuţie la cucerirea argintului pe echipe la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988.  După 1990, s-a stabilit în SUA.

În Hall of Fame-ul gimnasticii se mai află Nadia Comăneci (inclusă în 1993), Bela Karoly (1997), Ecaterina Szabo (2000), Teodora Ungureanu (2001), Daniela Silivaş (2002), Simona Amanar (2007), Octavian Bellu (2009), Lavinia Miloşovici (2011) şi Gina Gogean (2013), alături de alte personalităţi ale lumii gimnasticii feminine şi masculine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.