Sport

Leicester le miroase urat

Ziarul de Vrancea
2 mar 2016 576 vizualizări
Marile cluburi engleze repun pe tapet ideea unei Superligi Europene, ca să nu aibă emoţii din partea adversarilor care nu sunt de nasul lor

Boşii cluburilor Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City şi Liverpool s-au întalnit la Londra pentru a discuta despre o eventuală ieşire din Champions League şi a înfiinţa o SuperLigă a Europei din care să facă parte cele mai importante cluburi de pe continent. Directorii celor cinci cluburi s-au întalnit, alături de miliardarul american Stephen Ross, pentru a încerca să schiţeze proiectul unei competiţii în care marile forţe ale Angliei şi ale Europei ar avea un loc asigurat indiferent de poziţiile din clasament. Ideea îi aparţine lui Ross, patronul echipei de fotbal american Miami Dolphins, dar nu este una nou. Şi cei de la AC Milan au discutat cu preşedintele primei ligi din Germania, Christian Seiffert, în urmă cu aproximativ o lună pe marginea acestui subiect. Jurnaliştii englezi susţin că atunci cand proiectul SuperLigii Europei va fi pus în aplicare, atractivitatea Premier League ar scădea drastic dat fiind faptul că, indiferent cine caştigă campionatul, United, City, Chelsea, Liverpool şi Arsenal ar avea un loc asigurat la "masa bogaţilor". Cele cinci mari cluburi engleze sunt şocate de modul în care echipa Leicester City conduce în campionatul englez. Un timp, echipa pregătită de Claudio Ranieri a fost considerată un “iepure” al Premier League, care se va linişti la un timp, dar după 28 de etape (din 28), continuă să conducă în clasament cu 57 puncte, iar pe locul secund se află Tottenham, la trei puncte. Infatuaţii granzi sunt astfel clasaţi: Arsenal – locul III (51); Manchester City – IV (47); Manchester United – V (44); Chelsea – VIII (39) şi Liverpool – XI (38). Evident, nu le convine că pierd în luptă sportivă în faţa unor echipe care vin din urmă şi caută să intre în Liga Campionilor pe uşa din dos.
Stephen Ross are o avere de peste 3 miliarde de lire sterline şi este omul din spatele International Champions Cup, un turneu amical la care au fost invitate cele mai puternice echipe din Europa şi America de Nord. ICC s-a dovedit rapid a fi un real succes ţinand cont că întrecerea amicală a fost difuzată în America, China şi Australia, iar banii din drepturile TV au fost pe măsură. Potrivit The Sun, momentul oportun pentru lansarea noii competiţii va fi în 2018, atunci cand drepturile TV pentru UEFA Champions League se vor renegocia. Cluburile puternice ale Europei ar putea folosi acest pretext pentru a boicota Champions League şi pentru a lansa SuperLiga. În anii ’90, a mai fost o incercare italiană de a se constitui un “campionat european al cluburilor”, însă aristocraţii fotbalului s-au lovit de opoziţia UEFA, care a refuzat să ia sub pulpană această competiţie.Nu fără sacrificii, fiindcă schimbările de format ale Ligii Campionilor care au urmat pană în “epoca Platini” sunt concesii acordate acestor cluburi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.