Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: În elită la tenis de masă

Ziarul de Vrancea
2 mar 2016 452 vizualizări
Echipa feminină de tenis de masă a Romaniei s-a calificat în turneul pentru locurile I-XII la Campionatele Mondiale pe echipe de la Kuala Lumpur, după ce a învins, ieri, reprezentativa Ungariei cu scorul de 3-1, în ultimul meci din Grupa A.

Daniela Monteiro a fost învinsă de Georgina Pota în prima partidă, cu scorul de 1-3. Elizabeta Samara a adus primul punct reprezentativei Romaniei după ce a învins-o cu 3-1 pe Dora Madarasz, iar Bernadette Szöcs a caştigat confruntarea cu Szandra Pergel cu scorul de 3-2, după ce a revenit de la 0-2 la seturi. În ultimul meci Samara a trecut de Pota cu 3-2 după ce a revenit de la scorul de 1-2. Romania, vicecampioana europeană, a caştigat meciurile cu Malaezia, Spania şi Ungaria şi a pierdut partidele cu China şi Taiwan. În altă ordine de idei, echipa masculină a fost învinsă cu 1-3 de Italia şi a ratat calificarea.

Echipa lui Haţegan la Euro

Ovidiu Haţegan i-a ales pe asistenţii Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac şi arbitrii asistenţi adiţionali Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu în brigada de arbitri cu care va oficia meciurile de la Euro 2016. Forul continental nominalizase în luna decembrie 18 arbitri de centru pentru cele 51 de meciuri ale turneului final din Franţa, care va avea loc între 10 iunie şi 10 iulie, iar marţi a completat echipele, unul dintre arbitrii asistenţi urmand să fie de rezervă pană la debutul competiţiei pentru a înlocui un coleg, dacă va fi necesar. Comisia de arbitri a UEFA a ales, de asemenea, şi doi arbitri asistenţi pentru a avea rolul de al patrulea oficial şi arbitru asistent de rezervă. Haţegan este primul central roman prezent la un turneu final european  după o pauză de 28 de ani. Timişoreanul Ioan Igna a condus meciuri la EURO 1988, iar în urmă cu 16 ani, la EURO 2000, se consemna ultima prezenţă a arbitrajului romanesc la un turneu final, asistentul timişorean Nicolae Grigorescu.

Problema spionoasă a fotbalistului U21

Auraş Braşoveanu, membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal, spune că echipele din Liga 1 au fost informate despre intenţia FRF de a le obliga să introducă pe teren, din sezonul viitor, minimum un fotbalist sub 21 ani, format în Romania.  Decizia a fost adoptată în şedinţa Comitetului Executiv din 22 februarie 2016, însă, ulterior, Florin Prunea, preşedintele de la CSMS Iaşi şi reprezentant al Ligii 1 în CEx, a declarat că echipele din prima ligă "au fost puse în faţa faptului împlinit". "Prima discuţie pe această temă a avut loc în decembrie, anul trecut. Discuţia de fond a avut loc la şedinţa Comitetului Executiv din 25 ianuarie, la care Florin Prunea nu a participat. Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, a cerut atunci o amanare pană în februarie, pentru a se consulta cu reprezentanţii cluburile din prima ligă. Înainte de şedinţa din 22 februarie, au trimis o hartie că ar vrea o nouă amanare", a declarat Braşoveanu.

Reghe îl zgalţaie pe preşedinte

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să se implice pentru ca Arena Naţională să poată găzdui din nou meciuri de fotbal.  "Este ruşinos ceea ce se întampla. Este o pată neagră pentru Romania. Mi-aş fi dorit să jucăm cu Dinamo pe Arena Naţională pentru că ar fi venit mai mulţi suporteri şi ar fi fost un spectacol mai frumos. Eu îl rog şi pe preşedintele Iohannis să se implice pentru a rezolva această situaţie. în Germania, lucrurile ar fi stat altfel. S-ar fi rezolvat imediat", a declarat Laurenţiu Reghecampf într-o conferinţă de presă, susţinută ieri. "Noi ne asumăm riscuri să jucăm acolo. Noi, federaţia, Dinamo, fiecare în parte face ce poate pentru ca meciurile să se dispute pe Arena Naţională, însă lucrurile nu se mişcă", a adăugat Reghecampf. Ca antrenor al echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf are patru victorii şi un egal în meciurile disputate împotriva clubului Dinamo, pe Arena Naţională.

Platini a făcut apel la TAS

Michel Platini a confirmat că a depus un apel la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, ca urmare a suspendării sale din fotbal.  Fostul preşedinte UEFA, Michel Platini, şi fostul preşedinte FIFA, Sepp Blatter, au fost suspendaţi, în decembrie 2015, pe o perioadă de 8 ani ca urmare a unei investigaţii legate de o plată de 1,8 milioane de euro, făcută de Blatter către Platini.  Pedepsele au fost menţinute, săptămana trecută, în timpul unei audieri, dar au fost diminuate cu doi ani. "Prin apelul la TAS, Michel Platini caută să anuleze deciziile luate de Comitetul de Etică FIFA şi de Comisia de Apel FIFA care au condus către declararea sa drept persoană ineligibilă să participe la activităţi legate de fotbal la nivel naţional şi internaţional, pentru o perioadă de şase ani", a anunţat TAS într-un comunicat.  Conform presei franceze, Sepp Blatter este aşteptat şi el să înainteze un apel la tribunalul de la Lausanne.

Puşcaş şi-a dat drumul la Bari

Internaţionalul roman George Puşcaş a marcat primele sale goluri pentru Bari, echipa din Serie B la care a fost împrumutat de Inter Milano în august 2015. Atacantul în varstă de 19 ani a înscris două goluri în victoria obţinută de Bari, pe teren propriu, împotriva clubului Ternana, scor 4-0. Romanul a deschis scorul în minutul 16 cu o lovitură de cap, după centrarea lui Sansone. Tot el a majorat diferenţa în minutul 56. Bari ocupă locul 7, cu 44 de puncte, după 29 de etape în Serie B. Conform ziarului local Il Gazzetta del Mezzogiorno, înainte de meci, un grup de suporteri ai clubului Bari a afişat un banner, la intrarea în baza de pregătire, pe care scria: "Sunt scandaloşi. Nu meritaţi nici să ne uităm la voi. Ruşine". La Bari a intrat pe teren, în minutul 32, şi fundaşul Ionuţ Rada, care l-a înlocuit pe Di Cesare. Împrumutul lui Puşcaş expiră pe 30 iunie 2016.

Lindsey a încheiat sezonul

Lindsey Vonn, liderul clasamentului general al Cupei Mondiale de schi alpin, a anunţat  ieri că se retrage din toate cursele rămase din acest sezon pentru a nu risca o accidentare ce i-ar putea pune în pericol restul carierei. în varstă de 31 de ani, Lindsey Vonn s-a accidentat sambătă în slalomul super-uriaş de la Soldeu, din Andorra în fruntea Cupei Mondiale'' a anunţat Lindsey Vonn pe contul său de Facebook. Cu 76 de victorii în Cupa Mondială, Vonn era în cursă pentru obţinerea celui de-al cincilea mare Glob de Cristal, după succesele din 2008, 2009, 2010 şi 2012. Schioarea din Statele Unite are un avans de 28 puncte faţă de elveţianca Lara Gut în clasamentul general.

Galatasaray, out of Europe

Clubul Galatasaray Istanbul a fost suspendat pe o perioadă de un an din toate competiţiile organizate de forul european după ce nu a  respectat fair play-ul financiar şi a acumulat datorii imense către jucători şi către bănci. Planul de redresare financiară propus UEFA de către preşedintele turcilor, Dursun Özbek, a fost respins de către reprezentanţii forului european. Suspendarea va intra în vigoare în primul sezon în care echipa din Istanbul îşi va caştiga dreptul de a evolua în cupele europene. Galatasaray poate scăpa de suspendare doar în cazul în care va rata timp de doi ani la rand clasarea pe unul dintre locurile eligibile pentru cupele europene. În acest moment, Galatasaray este pe locul V, la 16 puncte distanţă de liderul Fenerbahçe, în clasamentul primei ligi din Turcia.

Milan în finala Cupei Italiei

Echipa AC Milan s-a calificat în finala Cupei Italiei la fotbal, după ce a învins marţi seară, cu scorul de 5-0 formaţia de liga a treia Alessandria. Echipa antrenată de Sinisa Mihajlovic, care a caştigat şi meciul tur cu 1-0, s-a impus în partida de pe stadionul San Siro în urma golurilor reuşite de Jeremy Menez în minutele 20 şi 39 şi Alessio Romagnoli în minutele 24 şi 80. Ultima reuşită a meciului i-a aparţinut lui Mario Balotelli în minutul 89. Balotelli este la a doua reuşită de la revenirea la AC Milan.

Mutu caută licenţa Pro în Italia

Directorul sportiv al echipei ASA Targu Mureş, Cristi Bobar, a declarat la ProSport LIVE că este în căutarea unui antrenor cu licenţă Pro pentru a nu intra sub incidenţa regulamentelor LPF şi FRF. "Îmi pare rău că ne-am despărţit de Grigoraş. L-am sunat să-i mulţumesc pentru că este meritul lui că ne-am calificat în play-off. Decizia ca Mutu să stea pe bancă a luat-o Carol Fekete. Mutu s-a comportat ca toţi ceilalţi jucători, s-a mai ridicat, a mai vorbit cu băieţii, dar nimic mai mult. El îşi doreşte foarte mult să devină antrenor. Va merge în perioada următoare în Italia pentru a urma cursurile unei şcoli de antrenori şi pentru a-şi putea lua licenţa.Clar trebuie să numim un antrenor cu licenţa Pro, nu putem merge aşa. Regulamentul spune că trebuie numit un antrenor în maximum 30 de zile", a declarat Bobar. Oficialul grupării din Targu Mureş a dezvăluit că Adrian Mutu şi Carol Fekete sunt cei care au pregătit meciul cu CFR Cluj din semifinalele Cupei Romaniei, care se dispută în această seară.

Suporteri pedepsiţi pentru rasism

David Sullivan şi David Gold, patronii echipei West Ham United (Anglia), au emis un comunicat de presă în care îi avertizează pe fanii echipe să nu mai aibă comportament rasist sau antisemit. La meciurile anterioare ale echipei antrenate de croatul Slaven Bilic, suporterii au arătat un comportament rasist la adresa jucătorilor de culoare. În plus, în 2012, doi fani ai West Ham au fost arestaţi pentru gesturi antisemite în timpul meciului Tottenham - West Ham, scor 3-1, pe White Hart Lane. "Orice suporter care va face gesturi nepotrivite, inclusiv comportament rasist, antisemit sau homfob, va fi interzis la următoarele meciuri ale echipei. Suporterii joacă rolul de ambasadori pentru clubul nostru, iar comportamentul lor trebuie să reflecte valorile şi standardele impuse", se arată în comunicatul postat de şefii lui West Ham.

Meciuri fără spectatori la Euro?

UEFA  a elaborat un plan de urgenţă anti-teroristă pentru EURO 2016, turneu care se va desfăşura în Franţa. Anunţul vine ca urmare a atacurilor teroriste din noiembrie 2015, de la Paris, care a inclus încercări de a detona explozibil pe Stade de France, în timpul meciului amical Franţa – Germania.  “!în cazul în care există o problemă de securitate la EURO, meciul se va juca fără fani în tribune", a declarat directorul turneului, Martin Kallen, potrivit BBC. Schimbarea locului de desfăşurare a meciurilor este o altă opţiune luată în considerare de forul european pentru eventuale astfel de cazuri. "Totodată, este posibil ca meciurile să fie amanate sau jucate mai tarziu. Dar deocamdată nu există semne ale unei ameninţări teroriste", a mai adăugat Kallen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.